Electrolux EK 5162 - Instrukcja obsługi - Strona 20

Electrolux EK 5162 Kuchenka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 32
Ładowanie instrukcji

Duhowka

20

Prigotowlenie s ispolxzowaniem wentilqtora

Ispolxzujte revim wentilqtor pri
odnowremennoj gotowke na neskolxkih polkah,
naprimer, kolbasnogo hleba, teftelej i gotowyh
bl@d (perwogo bl@da, osnownogo bl@da i
deserta). Pomnite, ^to neobhodimo wybiratx te
bl@da, kotorym trebuetsq odinakowaq
temperatura. Esli Wam predstoit prigotowitx w
duhowke bl@da, trebu]ie razli^nogo wremeni
prigotowleniq, kavdoe bl@do sleduet stawitx w
duhowku w moment wremeni, zawisq]ij ot
zaplanirowannogo Wami wremeni gotownosti
bl@da.

Varenxe

Dlq varenxq legko i prakti^no ispolxzowatx
revimy nagrew swerhu/snizu i wentilqtor.
Kuski gowqdiny, takie kak wyrezka ili filej,
lu^[e wsego sohranq@t swoj estestwennyj sok w
slu^ae varenxq pri 125

ºC

. Odnako pri \tom

wremq prigotowleniq neskolxko bolx[e, ^em pri
bolee wysokoj temperature. Ispolxzujte dlq
mqsa bl@do, w kotoroe kusok mqsa edwa
pome]aetsq, ^toby wydelq@]ijsq iz mqsa sok ne
podgoral. Pri varke okoroka, iz kotorogo
oby^no wydelqetsq mnogo soka, polxzujtesx
bolx[oj skoworodoj ili specialxnoj formoj
dlq duhowki. Sobl@dajte ostorovnostx,
dostawaq ee iz duhowki.

Pri ispolxzowanii upakowannogo nabora dlq

varki otrevxte odin ugol upakowki pered
pome]eniem nabora w duhowku. |to pomovet
izbevatx ovoga gorq^im parom pri otkrywanii
upakowki.

Ispolxzowanie dat^ika gotownosti

Pomnite ob opasnosti ovoga, ishodq]ej ot

nagrewatelxnogo \lementa w werhnej ^asti

duhowki ili polok duhowki, kogda Wy

wstawlqete ili wynimaete wilku dat^ika

gotownosti pri podvariwanii.

Polxzujtesx rukawicej.

Dat^ik rabotaet w temperaturnom diapazone ot
0 do 99°

C

. Pered wkl@^eniem duhowki snimite

kry[ku, za]i]a@]u@ rozetku dat^ika ot
zagrqzneniq. Ispolxzujte tolxko dat^ik,
postawlqemyj wmeste s plitoj. Ubeditesx w tom,
^to dat^ik ne kasaetsq werhnej wnutrennej ^asti
duhowki.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)