Electrolux EMS26204 - Instrukcja obsługi - Strona 21

Electrolux EMS26204 Kuchenka mikrofalowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 32
Ładowanie instrukcji

50

www.electrolux.com

1.

Wymieszaj liście szpinaku z cebulą i

dopraw solą, pieprzem oraz gałką

muszkatołową.

2.

posmaruj naczynie do zapiekania. Ułóż

w naczyniu na przemian plastry

ziemniaków, szynkę pokrojoną w

kostkę i szpinak. Na samej górze

powinien znajdować się szpinak.

3.

Wymieszaj jajka ze śmietaną crème

fraiche, dodaj sól i pieprz, a następnie

polej zapiekankę.

4.

posyp zapiekankę startym serem.

5.

połóż na niskim ruszcie i gotuj z

użyciem trybu automatycznego

gotowania, „Gratin”.

6.

po ugotowaniu pozostaw na 5–10

minut.

Zapiekanka ze szpinakiem

0,5 kg 1,0 kg 1,5 kg

150 g 300 g 450 g liście szpinaku

(ugotowane)

15 g

30 g

45 g cebula (drobno

posiekana)
sól, pieprz i gałka

muszkatołowa

5 g

10 g

15 g masło lub

margaryna (do

wysmarowania

naczynia)

150 g 300 g 450 g gotowane

ziemniaki (w

plasterkach)

35 g

75 g 110 g gotowana szynka

(pokrojona w

kostkę)

50 g 100 g 150 g śmietana crème

fraiche

1

2

3

jajka

40 g

75 g 115 g starty ser

1.

posmaruj naczynie do zapiekania, a

następnie ułóż na przemian warstwami

plastry ziemniaków i cukinię.

2.

Wymieszaj jajka ze śmietaną crème

fraiche, dopraw solą, pieprzem i

czosnkiem, a następnie polej

zapiekankę.

3.

posyp zapiekankę serem Gouda.

4.

Na koniec posyp zapiekankę pestkami

słonecznika.

5.

połóż na niskim ruszcie i gotuj z

użyciem trybu automatycznego

gotowania, „Gratin”.

6.

po ugotowaniu pozostaw na 5–10

minut.

Zapiekanka z ziemniaków i cukinii

0,5 kg 1,0 kg 1,5 kg

5 g

10 g

15 g masło lub

margaryna (do

wysmarowania

naczynia)

200 g 400 g 600 g gotowane

ziemniaki (w

plasterkach)

115 g 230 g 345 g cukinia (drobno

pokrojona)

75 g

150 g 225 g śmietana crème

fraiche

1

2

3

jajka

½

1

2

ząbek czosnku

(rozgnieciony)
sól i pieprz

40 g

80 g

120 g starty ser Gouda

10 g

20 g

30 g pestki

słonecznika

2_Electrolux_Polish_MG_BASE_AJ26_Layout 1 13/07/2015 12:57 Page 50

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)