Electrolux EMS26204 - Instrukcja obsługi - Strona 19

Electrolux EMS26204 Kuchenka mikrofalowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 32
Ładowanie instrukcji

48

www.electrolux.com

Automatyczne

gotowanie

Ciężar (Jednostka

Zmiany)/Naczynia

Przycisk Procedura

Mięso/ryba/drób

(całe ryby,

steki rybne,

filety rybne,

udka kurze, piersi

kurze, mięso

mielone, stek,

kotlety, burgery,

kiełbaski)

0,2-1,0 kg (100 g)

Naczynie do tarty

• Włóż potrawę do naczynia do tarty

na środku podstawy obrotowej.

• po wyemitowaniu sygnału

dźwiękowego odwróć, zmień

ułożenie i rozdziel potrawę. Zasłoń

cienkie kawałki i ciepłe miejsca folią

aluminiową.

• po rozmrożeniu zawiń potrawę w

folię na 15-45 minut, aż do

całkowitego rozmrożenia.

• Mięso mielone: po wyemitowaniu

sygnału dźwiękowego odwróć

potrawę. W razie potrzeby wyjmij

rozmrożone części.

Nieodpowiednie dla całego

kurczaka.

chleb

0,1–1,0 kg (100 g)

Naczynie do tarty

• rozmieść potrawę w naczyniu do

tarty ustawionym na środku

podstawy obrotowej. potrawę o

ciężarze 1,0 kg umieść

bezpośrednio na podstawie

obrotowej.

• po wyemitowaniu sygnału

dźwiękowego odwróć, zmień

ułożenie potrawy i wyjmij

rozmrożone kawałki.

• po rozmrożeniu przykryj potrawę

folią aluminiową i pozostaw na 5-15

min, aż do całkowitego

rozmrożenia.

• potrawy schłodzone są gotowane od

5

o

c, potrawy mrożone są gotowane

od -18

o

c.

• Należy wprowadzić tylko masę

potrawy. Nie należy dodawać masy

naczynia.

• Dla potraw ważących więcej lub mniej

niż podano w tabeli funkcji

automatycznego gotowania i

automatycznego rozmrażania należy

wybrać ustawienia ręcznie.

• Temperatura końcowa będzie różna w

zależności od temperatury

początkowej. po ugotowaniu należy

sprawdzić, czy z potrawy wydostaje

się ciepło.

• po użyciu trybu

mikrofal/grillowania/podwójnego

grillowania może włączyć się

wentylator.

• Steki i kotlety należy rozmrażanie w

jednej warstwie.

• Mięso mielone należy rozmrażać w

cienkich warstwach.

x1

x2

2_Electrolux_Polish_MG_BASE_AJ26_Layout 1 13/07/2015 12:57 Page 48

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)