KitchenAid 5KFP1644EOB - Instrukcja obsługi - Strona 46

Spis treści:
- Strona 52 – Polski; INSTRUKCJA OBSŁUGI MALAKSERA; S P I S T R E Ś C I
- Strona 53 – WAŻE ZALECENIA DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA; Używając urządzeń elektrycznych, należy zawsze; istnieje zagrożenie dla życia lub możliwość; NIEBEZPIECZEŃSTWO
- Strona 54 – PODSTAWOWE ZASADY BEZPIECZEŃSTWA
- Strona 55 – Wymagania elektryczne; PROSIMY ZACHOWAĆ TĘ INSTRUKCJĘ; Utylizacja odpadów sprzętu elektrycznego; Utylizacja opakowania
- Strona 56 – CZĘŚCI MALAKSERA I CECHY; Części i akcesoria
- Strona 58 – ZĘŚCI MALAKSERA I CECHY; Objaśnienie angielskich opisów na częściach malaksera; Elementy
- Strona 60 – Czynność; Jak wybrać odpowiednie narzędzie?
- Strona 62 – PRZYGOTOWANIE MALAKSERA DO PRACY; Przed pierwszym użyciem; Montaż misy roboczej
- Strona 63 – Użycie szerokiego podajnika i popychacza 3 w 1; Niebezpiecznie wirujące ostrza.; UWAGA; Montaż pokrywy misy roboczej oraz blokada zabezpieczająca
- Strona 64 – Użycie panelu kontroli prędkości
- Strona 65 – Użycie suwaka zewnętrznej regulacji grubości plastrów; UŻYCIE MALAKSERA
- Strona 66 – Przygotowanie do pracy zestawu do krojenia w kostkę
- Strona 67 – Montaż/użycie zestawu do krojenia w kostkę
- Strona 69 – Montaż/demontaż uniwersalnego noża
- Strona 70 – Montaż/demontaż misy szefa
- Strona 71 – Montaż/demontaż tarczy trącej, do frytek oraz do tarcia na miazgę
- Strona 72 – Montaż/demontaż tarczy tnącej na plasterki
- Strona 74 – Montaż/demontaż wyciskarki do cytrusów
- Strona 75 – Montaż/demontaż trzepaczki do jajek lub plastikowego mieszadła
- Strona 76 – MYCIE I KONSERWACJA
- Strona 77 – Użycie uniwersalnego noża ze stali nierdzewnej
- Strona 78 – Użycie tarczy tnącej/trącej; WSKAZÓWKI DLA UŻYTKOWNIKÓW
- Strona 79 – Wskazówki dla użytkowników
- Strona 80 – ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW; nie
- Strona 81 – SERWIS I GWARANCJA; Gwarancja malaksera KitchenAid
389
Íslenska
RÁÐ TIL AÐ NÁ FRÁBÆRUM ÁRANGRI
Sneið- eða Rifskífa notuð
Skerðu matvæli svo þau passi í mötunartrektina
lóðrétt eða lárétt og fylltu mötunartrektina
tryggilega til að halda matvælunum almennilega
staðsettum� Ýta skal með jöfnun þrýstingi�
Eða þú getur notað litlu mötunartrektina
í tví-skipta matvæla troðaranum� Staðsettu
hráefnið lóðrétt í trektina og notaðu litla
matvælatroðarann til að troða�
Að sneiða eða rífa ávexti og grænmeti
sem eru kringlótt, eins og laukar,
epli og paprika:
Flysjaðu, taktu kjarnann úr og fjarlægðu
fræ� Skerðu í helminga eða fjórðunga
svo passi í mötunartrektina� Staðsettu
í mötunartrekt� Ýta skal með jöfnun þrýstingi�
Að sneiða eða rífa ávexti og grænmeti
sem eru lítil, eins og jarðarber, sveppir
og hreðkur:
Staðsettu matvælin lóðrétt eða lárétt í lögum
í mötunartrektina� Fylltu mötunar trektina
til að halda matvælunum almennilega
staðsettum� Ýta skal með jöfnun þrýstingi�
Eða þú getur notað litlu mötunar trektina
í tví-skipta matvæla troðaranum� Staðsettu
hráefnið lóðrétt í trektinni og notaðu litla
matvæla troðarann til að troða�
Að sneiða eða rífa ávexti
eða grænmeti sem er
langt með tiltölulega lítið
þvermál, eins og sellerí,
gulrætur og bananar:
Deigblaðið notað
Deigblaðið er sérstaklega
hannað til að blanda og hnoða
gerdeig, hratt og vandlega�
Til að ná sem bestum árangri
skal ekki hnoða uppskriftir
sem nota meira en 500 g
af hveiti�
Að rífa stinna og mjúka osta:
Stinnur ostur ætti að vera
mjög kaldur� Til að ná sem
bestum árangri með mjúka
osta, eins og mozzarella, skal
frysta í 10 til 15 mínútur áður
en unnið er� Skerðu svo passi
í mötunartrekt� Ýta skal með
jöfnun þrýstingi�
Að sneiða ósoðið kjöt eða alifugla,
svo sem léttsteikt kjöt:
Skerðu eða rúllaðu upp hráefninu svo það
passi í mötunartrektina� Vefðu um og frystu
matvælin þar til þau eru hörð viðkomu,
30 mínútur til 2 klukkustundir, eftir þykkt
hráefnanna� Athugaðu til að vera viss um
að þú getir enn stungið í hráefnin með beittum
hnífsoddi� Ef ekki þá skaltu leyfa þeim að þiðna
lítillega� Ýta skal með jöfnun þrýstingi�
Að sneiða eldað kjöt eða alifugla, þar
með talið spægipylsu, pepperoni, o.s.frv.:
Hráefnið ætti að vera vel kalt� Skerðu í bita
svo passi í mötunartrektina� Ýta skal hráefninu
með ákveðnum, jöfnun þrýstingi�
Að rífa spínat og önnur lauf:
Raðaðu upp laufum� Rúllaðu þeim upp og
láttu standa í mötunartrektinni� Ýta skal
með jöfnun þrýstingi�
RÁÐ TIL AÐ NÁ FRÁBÆRUM ÁRANGRI
W10529664D_13_IS_v01.indd 389
8/4/17 9:30 AM
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
Polski 423 INSTRUKCJA OBSŁUGI MALAKSERA S P I S T R E Ś C I PODSTAWOWE ZASADY BEZPIECZEŃSTWA Waże zalecenia dotyczące bezpieczeństwa �����������������������������������������������������������������424 Wymagania elektryczne ���������������������������������������������������������������������������...
424 PODSTAWOWE ZASADY BEZPIECZEŃSTWA PODSTAWOWE ZASADY BEZPIECZEŃSTWA WAŻE ZALECENIA DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA Używając urządzeń elektrycznych, należy zawsze przestrzegać następujących środków ostrożności: 1. Czytać uważnie wszystkie instrukcje� Niewłaściwe korzystanie z urządzenia może spowodować ob...
Polski 425 PODSTAWOWE ZASADY BEZPIECZEŃSTWA PODSTAWOWE ZASADY BEZPIECZEŃSTWA 8. Nie należy próbować otworzyć pokrywy blokującej na siłę� 9. To urządzenie nie jest przeznaczone do użytku przez osoby o ograniczonej sprawności fizycznej, sensorycznej bądź umysłowej lub nieposiadające doświadczenia i wi...