Tefal GC712D34 Grill – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
45
PL
Kolor wskaźnika poziomu przypieczenia –
przewodnik
nagrzewanie wstępne
rozpoczęcie pieczenia
FIOLETOWY – MIGANIE
Czekaj.
FIOLETOWY – STAŁY
Koniec nagrzewania
Możesz włożyć produkty
spożywcze.
NIEBIESKI
Rozpoczęcie pieczenia.
ZIELONY
Podczas pieczenia urządzenie
sygnalizuje sygnałem
dźwiękowym, że wkrótce
zostanie osiągnięty poziom
„lekkiego przypieczenia” (żółty).
pieczenie – gotowe do spożycia
utrzymywanie w cieple
„przez ok. 30 min”
ŻÓŁTY
„Lekkiego
przypieczenie”.
POMARAŃCZOWY
„Średnie przypieczenie”.
CZERWONY
„Mocne przypieczenie”.
Koniec pieczenia
CZERWONY – MIGANIE
Koniec pieczenia na „mocne
przypieczenie”.
ZIELONY – STAŁY
Wybrano tryb ręczny lub został
on aktywowany automatycznie,
patrz część „Rozwiązywanie
problemów” na stronie 53.
BIAŁY – MIGANIE
Usterka urządzenia
Patrz część „Rozwiązywanie problemów”
Skontaktuj się z działem obsługi klienta
Opis
A
Panel sterowania
A4
4 ustawienia temperatury w trybie ręcznym;
patrz specjalna instrukcja dotycząca trybu
ręcznego w przewodniku szybkiego startu
C
Uchwyt
A1
Przełącznik włączone/
wyłączone
A5 Przycisk OK
D
Płyty do pieczenia
A2
Tryb mrożonek
A6
Wskaźnik poziomu przypieczenia
E
Tacka ociekowa
A3
Programy pieczenia
B
Korpus
F
Przewód zasilający
Programy pieczenia – przewodnik
Hamburger
Panini / Kanapki
Tryb ręczny: tradycyjny
grill obsługiwany ręcznie,
z 4 różnymi ustawieniami
temperatury
(od 110°C do 275°C)
Drób
Ryba
Czerwone mięso
Wieprzowina/kiłbaski/
jagnięcina
Spis treści
- 4 Wytyczne w sprawie użytkowania, konserwacji i instalowania
- 5 Zalecenia
- 6 Zakazy; Środowisko
- 7 Opis; Programy pieczenia – przewodnik
- 8 Przygotowanie
- 9 minut
- 10 Pieczenie
- 12 Uwagi
- 13 Czyszczenie i konserwacja
- 14 Czyszczenie
- 15 Rozwiązywanie problemów
- 16 Pieczenie – przewodnik (programy automatyczne); Pieczenie – przewodnik (łącznie z trybem ręcznym)
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)