Pieczenie - Tefal GC712D34 - Instrukcja obsługi - Strona 10

Tefal GC712D34 Grill – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 25
Ładowanie instrukcji

48

PL

3 Pieczenie

14-15

Po zakończeniu etapu nagrzewania

wstępnego, urządzenie jest gotowe do użycia.

Należ y otworz yć grill i umieścić produkty

spożywcze na płycie do pieczenia.

Uwagi:

Jeżeli urządzenie zbyt długo pozostanie

otwarte, system zabezpieczający wyłączy je

automatycznie.

16-17

Urządzenie automatycznie dostosuje cykl

pieczenia (czas i temperaturę) odpowiednio do

grubości i ilości produktów.

Aby rozpocząć cykl pieczenia, należy zamknąć

urządzenie.

U w a g a d o t yc z ą c a b a r d z o c i e n k i c h

kawałków produktów spożywczych:

Należy

zamknąć urządzenie, przycisk „OK” będzie migał,

a wskaźnik będzie świecił światłem „fioletowym

ciągłym”; nacisnąć przycisk „OK”, aby urządzenie

rozpoznało produkty spożywcze i aby rozpoczął

się cykl pieczenia.

Wskaźnik poziomu przypieczenia zacznie świecić

na niebiesko, a potem na zielono, co oznacza, że

trwa pieczenie (aby uzyskać najlepsze efekty, nie

należy otwierać ani przestawiać urządzenia w

czasie procesu pieczenia).

Podczas pieczenia sygnał dźwiękowy informuje

użytkownika za każdym razem, gdy osiągnięty

zostaje pewien poziom przypieczenia (np. lekko/

żółty).

18

Odpowiednio do stopnia prz ypieczenia,

wskaźnik poziomu przypieczenia zmienia swój

kolor. Gdy wskaźnik świeci na żółto (czemu

towarz ysz y sygnał dź więkowy), produkty

spożywcze są lekko przypieczone, gdy świeci na

pomarańczowo (sygnał dźwiękowy), produkty

są średnio przypieczone, zaś gdy świeci na

czerwono, produkty są mocno wypieczone.

Uwaga:

Jeśli użytkownik lubi mięso bardzo

słabo przypieczone (krwiste), należy je wyjąć

aż do momentu, gdy wsk aźnik poziomu

przypieczenia zmieni się na zielony.

Należy pamiętać, że zwłaszcza w przypadku mięsa,

zmienność efektów pieczenia jest normalnym

zjawiskiem, efekty zależą od rodzaju, ilości, jakości i

pochodzenia produktów spożywczych.

14

15

16

17

lekko

mocno

średnio

18

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)