Tefal GC712D34 Grill – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
48
PL
3 Pieczenie
14-15
Po zakończeniu etapu nagrzewania
wstępnego, urządzenie jest gotowe do użycia.
Należ y otworz yć grill i umieścić produkty
spożywcze na płycie do pieczenia.
Uwagi:
Jeżeli urządzenie zbyt długo pozostanie
otwarte, system zabezpieczający wyłączy je
automatycznie.
16-17
Urządzenie automatycznie dostosuje cykl
pieczenia (czas i temperaturę) odpowiednio do
grubości i ilości produktów.
Aby rozpocząć cykl pieczenia, należy zamknąć
urządzenie.
U w a g a d o t yc z ą c a b a r d z o c i e n k i c h
kawałków produktów spożywczych:
Należy
zamknąć urządzenie, przycisk „OK” będzie migał,
a wskaźnik będzie świecił światłem „fioletowym
ciągłym”; nacisnąć przycisk „OK”, aby urządzenie
rozpoznało produkty spożywcze i aby rozpoczął
się cykl pieczenia.
Wskaźnik poziomu przypieczenia zacznie świecić
na niebiesko, a potem na zielono, co oznacza, że
trwa pieczenie (aby uzyskać najlepsze efekty, nie
należy otwierać ani przestawiać urządzenia w
czasie procesu pieczenia).
Podczas pieczenia sygnał dźwiękowy informuje
użytkownika za każdym razem, gdy osiągnięty
zostaje pewien poziom przypieczenia (np. lekko/
żółty).
18
Odpowiednio do stopnia prz ypieczenia,
wskaźnik poziomu przypieczenia zmienia swój
kolor. Gdy wskaźnik świeci na żółto (czemu
towarz ysz y sygnał dź więkowy), produkty
spożywcze są lekko przypieczone, gdy świeci na
pomarańczowo (sygnał dźwiękowy), produkty
są średnio przypieczone, zaś gdy świeci na
czerwono, produkty są mocno wypieczone.
Uwaga:
Jeśli użytkownik lubi mięso bardzo
słabo przypieczone (krwiste), należy je wyjąć
aż do momentu, gdy wsk aźnik poziomu
przypieczenia zmieni się na zielony.
Należy pamiętać, że zwłaszcza w przypadku mięsa,
zmienność efektów pieczenia jest normalnym
zjawiskiem, efekty zależą od rodzaju, ilości, jakości i
pochodzenia produktów spożywczych.
14
15
16
17
lekko
mocno
średnio
18
Spis treści
- 4 Wytyczne w sprawie użytkowania, konserwacji i instalowania
- 5 Zalecenia
- 6 Zakazy; Środowisko
- 7 Opis; Programy pieczenia – przewodnik
- 8 Przygotowanie
- 9 minut
- 10 Pieczenie
- 12 Uwagi
- 13 Czyszczenie i konserwacja
- 14 Czyszczenie
- 15 Rozwiązywanie problemów
- 16 Pieczenie – przewodnik (programy automatyczne); Pieczenie – przewodnik (łącznie z trybem ręcznym)
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)