Tefal GC712D34 Grill – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
49
PL
3 Pieczenie
19-20
Gdy pojawi się kolor odpowiadający
wybranemu poziomowi przypieczenia
i gdy rozlegnie się sygnał dźwiękowy,
należy otworzyć urządzenie i wyjąć z
niego produkty spożywcze.
21
Zamknąć urządzenie. Panel sterowania
zaświeci się i przełączy się w tryb „wybór
programu”.
Uwaga:
Jeżeli nie zostanie wybrany
żaden program, system zabezpieczający
automatycznie wyłączy urządzenie.
19
20
21
Pieczenie jedno po drugim
Jeśli użytkownik zamierza piec duże ilości produktów spożywczych, należy ponownie nastawić
temperaturę urządzenia (patrz część 2. „Nagrzewanie wstępne”, rozpocząć od pkt. 9), nawet jeśli pieczone
będą produkty tego samego typu lub gdy używany będzie ten sam program.
Pieczenie większych ilości produktów:
Po zakończeniu pieczenia pierwszej partii składników:
1. Upewnić się, że urządzenie jest zamknięte i że nie ma w nim resztek produktów spożywczych.
2. Wybrać prawidłowy tryb pieczenia lub program (krok ten jest niezbędny nawet wtedy, gdy tryb pieczenia
jest taki sam jak dla produktów, które właśnie zostały upieczone).
3. Nacisnąć przycisk „
OK
”, aby rozpocząć nagrzewanie wstępne. Podczas nagrzewania wstępnego, wskaźnik
świetlny poziomu przypieczenia miga na fioletowo.
4. Po zakończeniu etapu nagrzewania wstępnego, rozlegnie się sygnał dźwiękowy, a wskaźnik świetlny
przestanie migać na fioletowo.
5. Po zakończeniu nagrzewania wstępnego urządzenie jest gotowe do użycia. Należy otworzyć pokrywę
grilla i umieścić produkty spożywcze w środku urządzenia.
Ważne:
- Nagrzewanie wstępne jest potrzebne dla każdego nowego cyklu pieczenia produktów.
Przypomnienie: Przed włączeniem nagrzewania wstępnego należy upewnić się, że urządzenie jest
zamknięte i że nie ma w nim resztek produktów spożywczych.
- Następnie, przed otwarciem grilla i włożeniem produktów do środka, należy odczekać aż zakończy się
nagrzewanie wstępne.
Uwaga:
Jeśli nowy cykl nagrzewania zostaje włączony natychmiast po zakończeniu poprzedniego cyklu,
wówczas czas nagrzewania ulegnie skróceniu.
Spis treści
- 4 Wytyczne w sprawie użytkowania, konserwacji i instalowania
- 5 Zalecenia
- 6 Zakazy; Środowisko
- 7 Opis; Programy pieczenia – przewodnik
- 8 Przygotowanie
- 9 minut
- 10 Pieczenie
- 12 Uwagi
- 13 Czyszczenie i konserwacja
- 14 Czyszczenie
- 15 Rozwiązywanie problemów
- 16 Pieczenie – przewodnik (programy automatyczne); Pieczenie – przewodnik (łącznie z trybem ręcznym)
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)