Tefal GC712D34 - Instrukcja obsługi - Strona 11

Tefal GC712D34 Grill – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 25
Ładowanie instrukcji

49

PL

3 Pieczenie

19-20

Gdy pojawi się kolor odpowiadający

wybranemu poziomowi przypieczenia

i gdy rozlegnie się sygnał dźwiękowy,

należy otworzyć urządzenie i wyjąć z

niego produkty spożywcze.

21

Zamknąć urządzenie. Panel sterowania

zaświeci się i przełączy się w tryb „wybór

programu”.

Uwaga:

Jeżeli nie zostanie wybrany

żaden program, system zabezpieczający

automatycznie wyłączy urządzenie.

19

20

21

Pieczenie jedno po drugim

Jeśli użytkownik zamierza piec duże ilości produktów spożywczych, należy ponownie nastawić

temperaturę urządzenia (patrz część 2. „Nagrzewanie wstępne”, rozpocząć od pkt. 9), nawet jeśli pieczone

będą produkty tego samego typu lub gdy używany będzie ten sam program.

Pieczenie większych ilości produktów:

Po zakończeniu pieczenia pierwszej partii składników:

1. Upewnić się, że urządzenie jest zamknięte i że nie ma w nim resztek produktów spożywczych.

2. Wybrać prawidłowy tryb pieczenia lub program (krok ten jest niezbędny nawet wtedy, gdy tryb pieczenia

jest taki sam jak dla produktów, które właśnie zostały upieczone).

3. Nacisnąć przycisk „

OK

”, aby rozpocząć nagrzewanie wstępne. Podczas nagrzewania wstępnego, wskaźnik

świetlny poziomu przypieczenia miga na fioletowo.

4. Po zakończeniu etapu nagrzewania wstępnego, rozlegnie się sygnał dźwiękowy, a wskaźnik świetlny

przestanie migać na fioletowo.

5. Po zakończeniu nagrzewania wstępnego urządzenie jest gotowe do użycia. Należy otworzyć pokrywę

grilla i umieścić produkty spożywcze w środku urządzenia.

Ważne:

- Nagrzewanie wstępne jest potrzebne dla każdego nowego cyklu pieczenia produktów.

Przypomnienie: Przed włączeniem nagrzewania wstępnego należy upewnić się, że urządzenie jest

zamknięte i że nie ma w nim resztek produktów spożywczych.

- Następnie, przed otwarciem grilla i włożeniem produktów do środka, należy odczekać aż zakończy się

nagrzewanie wstępne.

Uwaga:

Jeśli nowy cykl nagrzewania zostaje włączony natychmiast po zakończeniu poprzedniego cyklu,

wówczas czas nagrzewania ulegnie skróceniu.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)