George Foreman 24640-56 360 Grill – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
78
SPODY DO PIZZY
(OKOŁO 4-6 SPODÓW DO PIZZY)
• 250ml wody, letniej
• 1 łyżki oliwy z oliwek
• 1 łyżeczka soli
• 2 łyżki złotego drobnego cukru
• 400g mąki pszennej wysokoglutenowej
• 5g (1 ½ łyżeczki) drożdzy
1.
Wsyp mąkę, sól, cukier i drożdze do miski. Zmieszaj oliwę z wodą i stopniowo dodawaj do mąki,
dobrze mieszając do uzyskania ciasta.
2.
Zagniataj ciasto na powierzchni posypanej mąką przez 5-6 minut do uzyskania jednolitej, elastycznej
konsystencji.
3.
Przełóż ciasto do miski, przykryj i pozostaw w ciepłym miejscu na 45-60 minut, aż podwoi objętość.
Ponownie zagnieć ciasto, przykryj i pozostaw do wyrośnięcia na następne 45 minut.
4.
Przekrój ciasto na 4-6 równych części i zroluj każdy kawałek w kulkę. Zwałkuj każdą kulkę na spód do
pizzy około 20 cm średnicy.
5.
Rozłóż spód na płycie głębokiej i posmaruj cienką warstwą sosu pomidorowego. Dodaj na wierzch
dodatki według uznania i piecz przez około 15-20 minut.
SOS POMIDOROWY
(ILOŚĆ OKOŁO 500ML)
• ½ cebuli, drobno pokrojonej
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• 2 ząbki czosnku, drobno pokrojone
• 1 łyżka koncentratu pomidorowego
• 400g puszka krojonych pomidorów
• 50ml bulionu warzywnego
• ½ łyżeczki oregano
• Sól i pierz do smaku
1.
Rozgrzej oliwę na gorącej patelni. Dodaj cebulę i czosnek, aż się zarumienią i zmiękną.
2.
Zmniejsz temperaturę do średniej i dodaj koncentrat pomidorowy. Smaż przez 5-6 minut stale
mieszając.
3.
Dodaj pozostałe składniki i zagotuj. Zmniejsz temperaturę i gotuj na wolnym ogniu przez 30-40
minut. Sprawdź, czy sos jest dobrze przyprawiony i następnie lekko zblenduj mieszankę na sos.
Odstaw do zupełnego ostudzenia.
4.
Pozostały sos pożna po schłodzeniu zamrozić. Użyj go do bolognese, itp.
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)