George Foreman 24640-56 360 - Instrukcja obsługi - Strona 8

George Foreman 24640-56 360 Grill – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 11
Ładowanie instrukcji

78

SPODY DO PIZZY

(OKOŁO 4-6 SPODÓW DO PIZZY)

• 250ml wody, letniej

• 1 łyżki oliwy z oliwek

• 1 łyżeczka soli

• 2 łyżki złotego drobnego cukru

• 400g mąki pszennej wysokoglutenowej

• 5g (1 ½ łyżeczki) drożdzy

1.

Wsyp mąkę, sól, cukier i drożdze do miski. Zmieszaj oliwę z wodą i stopniowo dodawaj do mąki,

dobrze mieszając do uzyskania ciasta.

2.

Zagniataj ciasto na powierzchni posypanej mąką przez 5-6 minut do uzyskania jednolitej, elastycznej

konsystencji.

3.

Przełóż ciasto do miski, przykryj i pozostaw w ciepłym miejscu na 45-60 minut, aż podwoi objętość.

Ponownie zagnieć ciasto, przykryj i pozostaw do wyrośnięcia na następne 45 minut.

4.

Przekrój ciasto na 4-6 równych części i zroluj każdy kawałek w kulkę. Zwałkuj każdą kulkę na spód do

pizzy około 20 cm średnicy.

5.

Rozłóż spód na płycie głębokiej i posmaruj cienką warstwą sosu pomidorowego. Dodaj na wierzch

dodatki według uznania i piecz przez około 15-20 minut.

SOS POMIDOROWY

(ILOŚĆ OKOŁO 500ML)

• ½ cebuli, drobno pokrojonej

• 1 łyżka oliwy z oliwek

• 2 ząbki czosnku, drobno pokrojone

• 1 łyżka koncentratu pomidorowego

• 400g puszka krojonych pomidorów

• 50ml bulionu warzywnego

• ½ łyżeczki oregano

• Sól i pierz do smaku

1.

Rozgrzej oliwę na gorącej patelni. Dodaj cebulę i czosnek, aż się zarumienią i zmiękną.

2.

Zmniejsz temperaturę do średniej i dodaj koncentrat pomidorowy. Smaż przez 5-6 minut stale

mieszając.

3.

Dodaj pozostałe składniki i zagotuj. Zmniejsz temperaturę i gotuj na wolnym ogniu przez 30-40

minut. Sprawdź, czy sos jest dobrze przyprawiony i następnie lekko zblenduj mieszankę na sos.

Odstaw do zupełnego ostudzenia.

4.

Pozostały sos pożna po schłodzeniu zamrozić. Użyj go do bolognese, itp.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)