UŻYWANIE GRILLA; CZASY PRZYRZĄDZANIA I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI - George Foreman 24640-56 360 - Instrukcja obsługi - Strona 5

George Foreman 24640-56 360 Grill – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 11
Ładowanie instrukcji

75

Głęboka płyta - nadaje się idealnie do przygotowywania dań beztłuszczowych, pizzy, wypieków, pity,

calzone i farszów (np. Yorkshire pudding). Używaj do nich grill w pozycji poziomej. Jeśli w użyciu jest płyta

głęboka, zawsze zakładaj płytę górną.

Zakładanie płyt:

Wyłącz wtyczkę zasilania z gniazdka i pozwól grillowi całkowicie ostygnąć przed zakładaniem lub

zdejmowaniem płyt.

Wszystkie płyty dolne są oznaczone na ich spodzie napisem LOW (DÓŁ) obok uchwytu. Płytę górną należy

zakładać w pozycji strzałki skierowanej do góry. Płytę głęboką należy zakładać tak, aby kołek wyrównujący

znalazł się naprzeciw zawiasu.

1.

Otwórz grill. Wyjmuj jedną płytę na raz.

2.

Wysuń środkową część rygli na zewnątrz (Rys. B).

3.

Wstaw płyty i następnie zwolnij rygle, aby zablokować.

Zdejmowanie płyt:

1.

Otwórz grill. Wyjmuj jedną płytę na raz.

2.

Wysuń rygle na zewnątrz i zdejmij płytę z grilla.

UŻYWANIE GRILLA

Ustaw urządzenie na stabilnej, równej i termoodpornej powierzchni. Nie używaj urządzenia w

pobliżu materiałów łatwopalnych (np. firanek).

Wstaw tackę ociekową pod spód grilla z przodu. Tacka ociekowa zbiera tłuszcze i sosy spływające z

płyt w trakcie grillowania.

1.

Ustaw regulator temperatury. Czasy w przepisach dotyczą potraw przygotowywanych w

MAX

. Aby

znaleźć optymalne czasy dla ulubionych potraw i ich kombinacji, trzeba trochę poeksperymentować.

2.

Włóż wtyczkę do gniazdka sieciowego. Zaświeci się lampka zasilania.

3.

Gdy lampka termostatu zgaśnie, grill osiągnął odpowiednią temperaturę do przygotowania produktu.

Będzie to następować w cyklu włączony/wyłączony, gdy termostat pracuje, aby utrzymać temperaturę.

4.

Ułóż żywność na dolnej płycie grilla przy pomocy łopatki lub szczypców. Nie używaj metalowych i

ostrych sztućców powierzchnia nieprzywierająca ulegnie uszkodzeniu. Zamknij grill.

5.

Po zakończeniu zapiekania odłącz grill z prądu

Sprawdź, czy jedzenie jest gotowe. Jeśli masz wątpliwości, opiekaj nieco dłużej.

Używaj rękawic lub podobnej ochrony.

Gotowe potrawy wyjmuj narzędziami kuchennymi z drewna lub plastiku.

CZASY PRZYRZĄDZANIA I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI

Podane czasy przyrządzania mają wyłącznie charakter ogólnych wskazówek. Dotyczą one produktów

spożywczych świeżych lub całkowicie rozmrożonych w

MAX

.

MIĘSO

UWAGI

CZAS (MIN)

Stek

Dla najlepszego rezultatu, bierz do smażenia steki

w temperaturze pokojowej.

Odczekaj 3-6 min po usmażeniu.

Lekko

wysmażony 2

Średnio

wysmażony 3

Dobrze

wysmażony 5 +

Pierś kurczaka

Smaż do czystego sosu.

8-10

Kotlety jagnięce

Średnio

wysmażony 4-6

Dobrze

wysmażony 8

Kotlety wieprzowe

Smaż do czystego sosu. Smaż do czystego sosu.

5-8

Kiełbaski

Odwracaj co jakiś czas.

6-10

GB

DE

FR

NL

IT

ES

PT

DK

SE

NO

FI

RU

CZ

SK

PL

HR

SI

GR

HU

TR

RO

BG

AE

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)