George Foreman 24640-56 360 Grill – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
75
Głęboka płyta - nadaje się idealnie do przygotowywania dań beztłuszczowych, pizzy, wypieków, pity,
calzone i farszów (np. Yorkshire pudding). Używaj do nich grill w pozycji poziomej. Jeśli w użyciu jest płyta
głęboka, zawsze zakładaj płytę górną.
Zakładanie płyt:
Wyłącz wtyczkę zasilania z gniazdka i pozwól grillowi całkowicie ostygnąć przed zakładaniem lub
zdejmowaniem płyt.
Wszystkie płyty dolne są oznaczone na ich spodzie napisem LOW (DÓŁ) obok uchwytu. Płytę górną należy
zakładać w pozycji strzałki skierowanej do góry. Płytę głęboką należy zakładać tak, aby kołek wyrównujący
znalazł się naprzeciw zawiasu.
1.
Otwórz grill. Wyjmuj jedną płytę na raz.
2.
Wysuń środkową część rygli na zewnątrz (Rys. B).
3.
Wstaw płyty i następnie zwolnij rygle, aby zablokować.
Zdejmowanie płyt:
1.
Otwórz grill. Wyjmuj jedną płytę na raz.
2.
Wysuń rygle na zewnątrz i zdejmij płytę z grilla.
UŻYWANIE GRILLA
•
Ustaw urządzenie na stabilnej, równej i termoodpornej powierzchni. Nie używaj urządzenia w
pobliżu materiałów łatwopalnych (np. firanek).
•
Wstaw tackę ociekową pod spód grilla z przodu. Tacka ociekowa zbiera tłuszcze i sosy spływające z
płyt w trakcie grillowania.
1.
Ustaw regulator temperatury. Czasy w przepisach dotyczą potraw przygotowywanych w
MAX
. Aby
znaleźć optymalne czasy dla ulubionych potraw i ich kombinacji, trzeba trochę poeksperymentować.
2.
Włóż wtyczkę do gniazdka sieciowego. Zaświeci się lampka zasilania.
3.
Gdy lampka termostatu zgaśnie, grill osiągnął odpowiednią temperaturę do przygotowania produktu.
Będzie to następować w cyklu włączony/wyłączony, gdy termostat pracuje, aby utrzymać temperaturę.
4.
Ułóż żywność na dolnej płycie grilla przy pomocy łopatki lub szczypców. Nie używaj metalowych i
ostrych sztućców powierzchnia nieprzywierająca ulegnie uszkodzeniu. Zamknij grill.
5.
Po zakończeniu zapiekania odłącz grill z prądu
•
Sprawdź, czy jedzenie jest gotowe. Jeśli masz wątpliwości, opiekaj nieco dłużej.
•
Używaj rękawic lub podobnej ochrony.
•
Gotowe potrawy wyjmuj narzędziami kuchennymi z drewna lub plastiku.
CZASY PRZYRZĄDZANIA I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI
Podane czasy przyrządzania mają wyłącznie charakter ogólnych wskazówek. Dotyczą one produktów
spożywczych świeżych lub całkowicie rozmrożonych w
MAX
.
MIĘSO
UWAGI
CZAS (MIN)
Stek
Dla najlepszego rezultatu, bierz do smażenia steki
w temperaturze pokojowej.
Odczekaj 3-6 min po usmażeniu.
Lekko
wysmażony 2
Średnio
wysmażony 3
Dobrze
wysmażony 5 +
Pierś kurczaka
Smaż do czystego sosu.
8-10
Kotlety jagnięce
Średnio
wysmażony 4-6
Dobrze
wysmażony 8
Kotlety wieprzowe
Smaż do czystego sosu. Smaż do czystego sosu.
5-8
Kiełbaski
Odwracaj co jakiś czas.
6-10
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
Spis treści
- 5 UŻYWANIE GRILLA; CZASY PRZYRZĄDZANIA I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI
- 6 KONSERWACJA I OBSŁUGA
- 7 PRZEPISY; BUTTERFLY CHICKEN Z CHILI I LIMONK Ą; W PONIŻSZYCH PRZEPISACH MA ZASTOSOWANIE PŁYTA GŁĘBOKA.; DUŻY OMLET
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)