Gaggia RI8700-01 Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
85
Polski
Problem
Przyczyna
Rozwiązanie
Nie można włożyć bloku
zaparzającego.
Blok zaparzający znajduje się w
nieprawidłowym położeniu.
Blok zaparzający nie został ustawiony
prawidłowo na swoim miejscu. Upewnić
się, że dźwignia styka się z podstawą
bloku zaparzającego i że haczyk bloku
zaparzającego znajduje się w prawidłowym
położeniu. Patrz rozdział „Wkładanie bloku
zaparzającego na miejsce”.
Aby ponownie ustawić urządzenie, należy
włożyć na miejsce tacę ociekową z
pojemnikiem na fusy. Nie wkładać bloku
zaparzającego. Zamknąć drzwiczki serwisowe,
odłączyć kabel zasilania i podłączyć go
ponownie. Następnie spróbować włożyć
na miejsce blok zaparzający i ponownie
uruchomić urządzenie.
Kawa ma mało pianki
lub jest wodnista.
Młynek jest ustawiony na grube
mielenie.
Wyregulować młynek na mielenie drobniejsze.
Urządzenie wykonuje procedurę
automatycznej regulacji.
Przyrządzić kilka filiżanek kawy, aby urządzenie
wyregulowało się automatycznie.
Przewód wylotowy kawy jest
zablokowany.
Wyczyścić przewód wylotowy kawy za pomocą
łyżki, jak opisano w rozdziale „Czyszczenie
bloku zaparzającego pod bieżącą wodą”.
Kawa nie jest
wystarczająco ciepła.
Ustawiona temperatura jest zbyt
niska. Sprawdzić ustawienia menu.
Ustawić temperaturę w menu na „MAX”.
Urządzenie mieli kawę
ziarnistą, ale kawa nie
jest dozowana.
Młynek jest ustawiony na zbyt
drobne mielenie.
Wyregulować młynek na mielenie grubsze.
Dozownik kawy jest zatkany.
Zaparzyć dużą kawę wstępnie zmieloną, bez
dodawania kawy wstępnie zmielonej.
Dysze dozownika kawy są zatkane. Wyczyścić dysze dozownika kawy wyciorkiem.
Kawa wypływa powoli
lub kropelkami.
Młynek jest ustawiony na zbyt
drobne mielenie.
Wyregulować młynek na mielenie grubsze.
Dysze dozownika kawy są zatkane. Wyczyścić dysze dozownika kawy wyciorkiem.
Obwód urządzenia jest
zablokowany z powodu osadów
kamienia.
Wykonać odwapnianie.
4219-465-02411 MAN. GAG. MAGENTA Plus EN-NL-PL Rev 01.indd 85
09/09/2020 17:01:31
Spis treści
- 5 Polski; Spis treści
- 6 Wersja z dyszą pary
- 7 Panel sterowania i wyświetlacz; Przyciski wielofunkcyjne
- 8 Pierwsza instalacja; Ręczny cykl płukania
- 9 Pomiar twardości wody
- 10 Instalacja filtra wody INTENZA+; Wymiana filtra wody INTENZA+
- 11 Rodzaje napojów
- 12 Parzenie kawy na bazie kawy ziarnistej
- 13 Parzenie kawy na bazie kawy wstępnie zmielonej
- 14 Jak spienić mleko; Model z przystawką Pannarello
- 15 Model z dyszą pary
- 16 Nalewanie gorącej wody; Indywidualne ustawienia napojów i; Indywidualne ustawienia napojów
- 18 Regulacja stopnia mielenia
- 19 Czyszczenie i konserwacja; Tabela czyszczenia
- 20 Czyszczenie przystawki Pannarello
- 21 Czyszczenie bloku zaparzającego; Wyjmowanie bloku zaparzającego
- 22 Wkładanie bloku zaparzającego na miejsce
- 23 Smarowanie bloku zaparzającego; Czyszczenie bloku zaparzającego za pomocą
- 24 Odwapnianie; Procedura odwapniania
- 25 Co robić w przypadku przerwania procedury
- 26 Ustawienia różne; Język; Czas czuwania; Filtr wody
- 27 Jednostki miary; Licznik napojów; Ustawienia fabryczne; Dźwięk przycisków
- 28 Znaczenie kodów błędów
- 29 Rozwiązywanie problemów
- 32 Akcesoria GAGGIA
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)