Gaggia RI8700-01 Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
66
Polski
Rodzaje napojów
Oryginalna receptura
Opis
Espresso
Espresso znane jest na całym świecie jako prawdziwa „kawa we włoskim
stylu”. Serwowane jest w małej filiżance, a jego typowymi cechami są bogaty
i intensywny aromat oraz warstwa naturalnej, zwartej pianki. Taki napój jest
efektem procesu zaparzania ciśnieniowego z użyciem gorącej wody, którego
pomysłodawcą był w 1938 roku Achille Gaggia.
Kawa
40 ml
Duża kawa espresso
Duża kawa espresso to espresso, którego czas zaparzania jest nieco dłuższy.
Jest bardziej rozcieńcza, cechuje się inną intensywnością aromatu i wyższą
zawartością kofeiny. Serwowane jest w średniej filiżance.
Kawa
80 ml
Kawa
Kawa to napój przygotowywany z większą ilością wody w porównaniu
z espresso. Ma delikatniejszy aromat i serwowana jest w średnio-dużej
filiżance.
Kawa
120 ml
Kawa po amerykańsku
Kawa po amerykańsku to mniej intensywna duża kawa, przygotowywana jak
espresso, ale z dodatkiem gorącej wody.
Kawa
Woda
40 ml
110 ml
Gorąca woda
Gorącej wody można używać do szybkiego przygotowania herbaty, naparów
ziołowych i innych napojów rozpuszczalnych.
Woda
150 ml
Ważne
: W oryginalnych recepturach wszystkie napoje są ustawione na średnią
temperaturę i średnią intensywność aromatu.
4219-465-02411 MAN. GAG. MAGENTA Plus EN-NL-PL Rev 01.indd 66
09/09/2020 17:01:17
Spis treści
- 5 Polski; Spis treści
- 6 Wersja z dyszą pary
- 7 Panel sterowania i wyświetlacz; Przyciski wielofunkcyjne
- 8 Pierwsza instalacja; Ręczny cykl płukania
- 9 Pomiar twardości wody
- 10 Instalacja filtra wody INTENZA+; Wymiana filtra wody INTENZA+
- 11 Rodzaje napojów
- 12 Parzenie kawy na bazie kawy ziarnistej
- 13 Parzenie kawy na bazie kawy wstępnie zmielonej
- 14 Jak spienić mleko; Model z przystawką Pannarello
- 15 Model z dyszą pary
- 16 Nalewanie gorącej wody; Indywidualne ustawienia napojów i; Indywidualne ustawienia napojów
- 18 Regulacja stopnia mielenia
- 19 Czyszczenie i konserwacja; Tabela czyszczenia
- 20 Czyszczenie przystawki Pannarello
- 21 Czyszczenie bloku zaparzającego; Wyjmowanie bloku zaparzającego
- 22 Wkładanie bloku zaparzającego na miejsce
- 23 Smarowanie bloku zaparzającego; Czyszczenie bloku zaparzającego za pomocą
- 24 Odwapnianie; Procedura odwapniania
- 25 Co robić w przypadku przerwania procedury
- 26 Ustawienia różne; Język; Czas czuwania; Filtr wody
- 27 Jednostki miary; Licznik napojów; Ustawienia fabryczne; Dźwięk przycisków
- 28 Znaczenie kodów błędów
- 29 Rozwiązywanie problemów
- 32 Akcesoria GAGGIA
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)