Gaggia RI8700-01 Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
78
Polski
Smarowanie bloku zaparzającego
Aby zapewnić optymalne działanie urządzenia, należy smarować blok zaparzający.
Z częstotliwością smarowania można się zapoznać w poniższej tabeli.
Częstotliwość
użytkowania
Liczba napojów
przyrządzanych codziennie
Częstotliwość
smarowania
Niska
1 - 5
Co 4 miesiące
Normalna
6 - 10
Co 2 miesiące
Wysoka
> 10
Co miesiąc
1
Wyłączyć urządzenie i odłączyć kabel zasilający.
2
Wyjąć blok zaparzający i przepłukać go letnią wodą (patrz rozdział
„Czyszczenie bloku zaparzającego pod bieżącą wodą”).
3
Nanieść cienką warstwę smaru z wyposażenia wokół sworznia
wprowadzającego w części dolnej bloku zaparzającego.
Czyszczenie bloku zaparzającego za pomocą
pastylek do usuwania oleistych pozostałości po kawie
Uwaga
: do czyszczenia stosować wyłącznie pastylki Gaggia do usuwania oleistych
pozostałości po kawie.
1
Umieścić pojemnik pod dozownikiem kawy.
2
Nacisnąć przycisk
CLEAN/SET
clean/setting
i wybrać widoczny na wyświetlaczu
przycisk „CZYSZCZENIE”.
3
Wybrać „CZYSZCZ. BLOKU ZAP.” i nacisnąć przycisk „ ”, a następnie nacisnąć
przycisk
START/STOP
START/STOP
w celu rozpoczęcia procedury czyszczenia.
4
Postępować zgodnie z instrukcjami na wyświetlaczu, aby prawidłowo
wyczyścić blok zaparzający.
5
Procedura ta potrwa około 5 minut, a żeby ją zawiesić i uruchomić ponownie,
można użyć przycisku
START/STOP
START/STOP
.
CLEAN
DESCALING
BREW GROUP
4219-465-02411 MAN. GAG. MAGENTA Plus EN-NL-PL Rev 01.indd 78
09/09/2020 17:01:29
Spis treści
- 5 Polski; Spis treści
- 6 Wersja z dyszą pary
- 7 Panel sterowania i wyświetlacz; Przyciski wielofunkcyjne
- 8 Pierwsza instalacja; Ręczny cykl płukania
- 9 Pomiar twardości wody
- 10 Instalacja filtra wody INTENZA+; Wymiana filtra wody INTENZA+
- 11 Rodzaje napojów
- 12 Parzenie kawy na bazie kawy ziarnistej
- 13 Parzenie kawy na bazie kawy wstępnie zmielonej
- 14 Jak spienić mleko; Model z przystawką Pannarello
- 15 Model z dyszą pary
- 16 Nalewanie gorącej wody; Indywidualne ustawienia napojów i; Indywidualne ustawienia napojów
- 18 Regulacja stopnia mielenia
- 19 Czyszczenie i konserwacja; Tabela czyszczenia
- 20 Czyszczenie przystawki Pannarello
- 21 Czyszczenie bloku zaparzającego; Wyjmowanie bloku zaparzającego
- 22 Wkładanie bloku zaparzającego na miejsce
- 23 Smarowanie bloku zaparzającego; Czyszczenie bloku zaparzającego za pomocą
- 24 Odwapnianie; Procedura odwapniania
- 25 Co robić w przypadku przerwania procedury
- 26 Ustawienia różne; Język; Czas czuwania; Filtr wody
- 27 Jednostki miary; Licznik napojów; Ustawienia fabryczne; Dźwięk przycisków
- 28 Znaczenie kodów błędów
- 29 Rozwiązywanie problemów
- 32 Akcesoria GAGGIA
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)