Bosch HBB23C151R - Instrukcja obsługi - Strona 40

Bosch HBB23C151R
Strona 1
1 Strona 1
2 Strona 2
3 Strona 3
4 Strona 4
5 Strona 5
6 Strona 6
7 Strona 7
8 Strona 8
9 Strona 9
10 Strona 10
11 Strona 11
12 Strona 12
13 Strona 13
14 Strona 14
15 Strona 15
16 Strona 16
17 Strona 17
18 Strona 18
19 Strona 19
20 Strona 20
21 Strona 21
22 Strona 22
23 Strona 23
24 Strona 24
25 Strona 25
26 Strona 26
27 Strona 27
28 Strona 28
29 Strona 29
30 Strona 30
31 Strona 31
32 Strona 32
33 Strona 33
34 Strona 34
35 Strona 35
36 Strona 36
37 Strona 37
38 Strona 38
39 Strona 39
40 Strona 40
41 Strona 41
42 Strona 42
43 Strona 43
44 Strona 44
45 Strona 45
Strona: / 45

Spis treści:

  • Strona 21 – Spis tre ci; Wa
  • Strona 23 – Przyczyny uszkodze; Nowy piekarnik w Pa; Panel sterowania
  • Strona 25 – Akcesoria kuchenne; Przed pierwszym u; Programowanie godziny; Wygrzewanie piekarnika; Czyszczenie akcesoriów kuchennych
  • Strona 26 – Programowanie piekarnika; Funkcja grzewcza i temperatura; Szybkie podgrzewanie; Programowanie funkcji regulacji czasu; Minutnik
  • Strona 28 – Godzina; Funkcja zabezpieczenia dzieci; Zmiana ustawie
  • Strona 29 – Konserwacja i czyszczenie; rodki czyszcz
  • Strona 31 – Tabela usterek; Wymiana lampki w piekarniku; Serwis; Nr) i numer fabryczny
  • Strona 32 – Oszcz; Przetestowane w naszym studiu gotowania; Ciasta i wypieki
  • Strona 35 – Mi
  • Strona 38 – Produkty gotowe
  • Strona 39 – Suszenie
  • Strona 41 – Pieczenie
  • Strona 42 – enie na grillu
Ładowanie instrukcji

43

Pasteryzowanie d

ż

emów

Do celów gotowania, s oiki i gumy elastyczne musz

ф

by

ц

czyste

i w idealnym stanie. U

ż

ywa

ц

w miar

ę

mo

ż

liwo ci s oików o tych

samych wymiarach. Warto ci podane w tabelach odnosz

ф

si

ę

do okr

ф

g ych s oików o pojemno ci jednego litra.

Uwaga!

Nie u

ż

ywa

ц

s oików o wi

ę

kszej pojemno ci lub wysoko ci.

Pokrywki mog

ф

p

ę

kn

фц

.

U

ż

ywa

ц

wy

ф

cznie owoców i warzyw w idealnym stanie. Przed

u

ż

yciem, dok adnie je umy

ц

.

Czasy podane w tabelach s

ф

warto ciami orientacyjnymi. Mog

ф

ulec zmianie zale

ż

nie od temperatury otoczenia, liczby s oików,

ilo ci oraz temperatury zawarto ci s oików. Przed wy

ф

czeniem

urz

ф

dzenia, sprawdzi

ц

, czy wewn

ф

trz s oików utworzy y si

ę

p

ę

cherzyki.

Przygotowanie

1.

Wsypa

ц

owoce lub warzywa do s oików, lecz nie do pe na.

2.

Oczy ci

ц

brzegi s oików; powinny by

ц

czyste.

3.

Umie ci

ц

na ka

ż

dym s oiku wilgotn

ф

, elastyczn

ф

gum

ę

i

przykrywk

ę

.

4.

Zabezpieczy

ц

s oiki za pomoc

ф

metalowych uchwytów.

Nigdy nie umieszcza

ц

naraz wi

ę

cej ni

ż

sze

ц

s oików wewn

ф

trz

piekarnika.

Programowanie

1.

Umie ci

ц

blach

ę

uniwersaln

ф

na poziomie 2. Umie ci

ц

s oiki

w taki sposób, aby si

ę

nie dotyka y.

2.

Nala

ц

½ litra gor

ф

cej wody (o temperaturze ok. 80 ºC) na

blach

ę

uniwersaln

ф

.

3.

Zamkn

фц

drzwiczki piekarnika.

4.

Ustawi

ц

pokr

ę

t o funkcji w pozycji ogrzewania dolnego

$

.

5.

Ustawi

ц

temperatur

ę

mi

ę

dzy 170 a 180 °C.

Pasteryzowanie d

ż

emów

Po ok. 40 - 50 minutach, w krótkich odst

ę

pach czasu,

zaczynaj

ф

si

ę

tworzy

ц

p

ę

cherzyki. Wy

ф

czy

ц

piekarnik.

Wyj

фц

s oiki z piekarnika po ok. 25 - 35 minutach (w tym czasie

wykorzystuje si

ę

ciep o resztkowe). Je li pozostawi si

ę

na

d u

ż

ej do sch odzenia w piekarniku, mog

ф

wytworzy

ц

si

ę

bakterie, które spowoduj

ф

ski ni

ę

cie marmolady.

Pasteryzowanie warzyw

Gdy tylko zaczn

ф

si

ę

tworzy

ц

w s oikach ma e p

ę

cherzyki,

ponownie ustawi

ц

temperatur

ę

na ok. 120 - 140 °C. Ok. 35 -

70 minut zale

ż

nie od rodzaju warzyw. Po up ywie tego czasu,

wy

ф

czy

ц

piekarnik i wykorzysta

ц

ciep o resztkowe.

Wyjmowanie s

ł

oików z piekarnika

Po zako

ń

czeniu gotowania, wyj

фц

s oiki z piekarnika.

Uwaga!

Nie umieszcza

ц

gor

ф

cych s oików na zimnym lub wilgotnym

pod o

ż

u. S oiki mog

ф

p

ę

kn

фц

.

Owoce w s

ł

oikach o pojemno ci jednego litra

od momentu pojawienia si

ę

p

ę

cherzyków

powietrza i pary wodnej

Ciep

ł

o resztkowe

Jab ka, porzeczki, truskawki

Wy

ф

czanie

ok. 25 minut

Czere nie, morele, brzoskwinie, porzeczki

Wy

ф

czanie

ok. 30 minut

Mus z jab ek, gruszek, liwek

Wy

ф

czanie

ok. 35 minut

Warzywa w zimnej zalewie w s

ł

oikach o pojemno ci jednego litra

W momencie pojawienia si

ę

p

ę

che-

rzyków 120

х

140 ºC

Ciep

ł

o resztkowe

Ogórki

-

ok. 35 minut

Buraki czerwone

ok. 35 minut

ok. 30 minut

Brukselka

ok. 45 minut

ok. 30 minut

Fasola, kalarepa, kapusta czerwona

ok. 60 minut

ok. 30 minut

Zielony groszek

ok. 70 minut

ok. 30 minut

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 21 - Spis tre ci; Wa

24 ë Spis tre ci [pl]Instrukcja obsugi Wa ż ne wskazówki dotycz ą ce bezpiecze ń stwa ...................... 24 Przyczyny uszkodze ń ...................................................................... 26 Nowy piekarnik w Pa ń stwa kuchni......................................... 26 Panel sterowani...

Strona 23 - Przyczyny uszkodze; Nowy piekarnik w Pa; Panel sterowania

26 Przyczyny uszkodze ń Uwaga! ■ Wyposa ż enie, folia, papier do pieczenia lub naczynia na dnie komory piekarnika: nie stawia ц wyposa ż enia na dnie piekarnika. Nie wyk ada ц dna piekarnika foli ф , oboj ę tnie jakiego rodzaju, ani papierem do pieczenia. Nie stawia ц na dnie piekarnika ż adnych nac...

Strona 25 - Akcesoria kuchenne; Przed pierwszym u; Programowanie godziny; Wygrzewanie piekarnika; Czyszczenie akcesoriów kuchennych

28 Wyposa ż enie dodatkowe Dostarczone wyposa ż enie dodatkowe nadaje si ę do przyrz ф dzania wielu potraw. Nale ż y zwróci ц uwag ę na prawid owe ustawienie wyposa ż enia podczas wsuwania go do komory piekarnika. Aby potrawy by y jeszcze smaczniejsze, a obs uga piekarnika jeszcze bardziej komfortow...

Inne modele piekarniki Bosch

Wszystkie piekarniki Bosch