Strona 21 - Spis tre ci; Wa
24 ë Spis tre ci [pl]Instrukcja obsugi Wa ż ne wskazówki dotycz ą ce bezpiecze ń stwa ...................... 24 Przyczyny uszkodze ń ...................................................................... 26 Nowy piekarnik w Pa ń stwa kuchni......................................... 26 Panel sterowani...
Strona 23 - Przyczyny uszkodze; Nowy piekarnik w Pa; Panel sterowania
26 Przyczyny uszkodze ń Uwaga! ■ Wyposa ż enie, folia, papier do pieczenia lub naczynia na dnie komory piekarnika: nie stawia ц wyposa ż enia na dnie piekarnika. Nie wyk ada ц dna piekarnika foli ф , oboj ę tnie jakiego rodzaju, ani papierem do pieczenia. Nie stawia ц na dnie piekarnika ż adnych nac...
Strona 28 - Godzina; Funkcja zabezpieczenia dzieci; Zmiana ustawie
31 Po up ł ywie czasu gotowania Rozbrzmiewa sygna . Piekarnik przestaje grza ц . Na panelu wska ź ników pokazuje si ę ‹‹ : ‹‹ . Nacisn фц przycisk 0 . Zaprogramowa ц nowy czas gotowania za pomoc ф przycisku @ lub A . Albo nacisn фц dwa razy przycisk 0 i umie ci ц pokr ę t o funkcji w pozycji zero....
Strona 29 - Konserwacja i czyszczenie; rodki czyszcz
32 Konserwacja i czyszczenie Piekarnik zachowa przez d ugi okres czasu idealny wygl ф d i sprawno ц dzia ania pod warunkiem, ż e b ę dzie w odpowiedni sposób czyszczony i poddawany zabiegom konserwacyjnym. Poni ż ej opisano sposób konserwacji i czyszczenia piekarnika. Wskazówki ■ Na przedniej ciance...
Strona 32 - Oszcz; Przetestowane w naszym studiu gotowania; Ciasta i wypieki
35 Porady dotycz ą ce oszcz ę dno ci energii i ochrony rodowiska Niniejszy rozdzia zawiera porady dotycz ф ce oszcz ę dzania energii podczas pieczenia oraz prawid owej utylizacji urz ф dzenia. Oszcz ę dzanie energii ■ Nagrzewa ц piekarnik tylko w przypadku, gdy jest to zalecane w przepisie lub w tab...
Strona 35 - Mi
38 Mi ę so, drób, ryby Naczynia Mo ż na stosowa ц dowolne naczynie odporne na wysok ф temperatur ę . W przypadku du ż ych pieczeni, mo ż na równie ż u ż y ц blachy emaliowanej. Najbardziej odpowiednie s ф naczynia szklane. Sprawdzi ц , czy pokrywka rondla jest dopasowana i dok adnie zamyka naczyni...
Strona 38 - Produkty gotowe
41 Zapiekanki, suflety, tosty Zawsze stawia ц naczynie na ruszcie. Aby piec bezpo rednio na ruszcie bez u ż ycia naczy ń , w o ż y ц blach ę emaliowan ф na poziom 1. W ten sposób mo ż na utrzyma ц wi ę ksz ф czysto ц piekarnika. Stan przygotowywanej zapiekanki zale ż y od wielko ci naczynia oraz od...
Strona 39 - Suszenie
42 Wyj ą tkowe potrawy Przy niskich temperaturach uzyskuje si ę smaczny, kremowy jogurt oraz puszyste ciasto dro ż d ż owe. Przygotowanie jogurtu 1. Zagotowa ц 1 litr mleka (3,5 % t uszczu) i pozostawi ц do ostygni ę cia do temperatury 40 °C. 2. Zmiesza ц z 150 g jogurtu (o temperaturze, w jakiej je...
Strona 41 - Pieczenie
44 Akrylamid w produktach spo ż ywczych Akrylamid powstaje przede wszystkim w produktach zbo ż owych i ziemniaczanych przygotowywanych w wysokich temperaturach, np. we frytkach, tostach, bu kach, chlebie i w drobnych wyrobach cukierniczych (herbatnikach, ciastkach z przyprawami korzennymi, ciastkach...
Strona 42 - enie na grillu
45 Pieczenie/sma ż enie na grillu Je li k adzie si ę potraw ę bezpo rednio na ruszcie, umie ci ц blach ę emaliowan ф na poziomie 1. W ten sposób mo ż na zebra ц sok z mi ę sa, dzi ę ki czemu piekarnik b ę dzie czystszy. Biszkopt na wodzie Tortownica na ruszcie 2 < 165-175 35-45 Placek dro ż d ż ...