Strona 19 - Spis tre ci; Wa
20 ë Spis tre ci [pl]Instrukcja obs ł ugi Wa ż ne wskazówki dotycz ą ce bezpiecze ń stwa...................... 20 Przyczyny uszkodze ń ...................................................................... 22 Nowy piekarnik w Pa ń stwa kuchni......................................... 22 Panel sterowa...
Strona 21 - Przyczyny uszkodze; Nowy piekarnik w Pa; Panel sterowania
22 Przyczyny uszkodze ń Uwaga! ■ Wyposa enie, folia, papier do pieczenia lub naczynia na dnie komory piekarnika: nie stawia ц wyposa enia na dnie piekarnika. Nie wyk ł ada ц dna piekarnika foli ф , oboj ę tnie jakiego rodzaju, ani papierem do pieczenia. Nie stawia ц na dnie piekarnika adnych naczy ń...
Strona 23 - wk; Specjalne akcesoria kuchenne
24 Wyposa ż enie dodatkowe Dostarczone wyposa enie dodatkowe nadaje si ę do przyrz ф dzania wielu potraw. Nale y zwróci ц uwag ę na prawid ł owe ustawienie wyposa enia podczas wsuwania go do komory piekarnika. Aby potrawy by ł y jeszcze smaczniejsze, a obs ł uga piekarnika jeszcze bardziej komfortow...
Strona 25 - Programowanie funkcji regulacji czasu; Czas trwania gotowania
26 Programowanie funkcji regulacji czasu Piekarnik umo liwia programowanie czasu gotowania (trwania) i czasu zako ń czenia gotowania ka dej potrawy. Czas trwania gotowania Piekarnik umo liwia programowanie czasu trwania gotowania dla ka dej potrawy. Po up ł ywie zaprogramowanego czasu gotowania, pie...
Strona 26 - Konserwacja i czyszczenie
27 Konserwacja i czyszczenie Piekarnik zachowa przez d ł ugi okres czasu idealny wygl ф d i sprawno ц dzia ł ania pod warunkiem, e b ę dzie w odpowiedni sposób czyszczony i poddawany zabiegom konserwacyjnym. Poni ej opisano sposób konserwacji i czyszczenia piekarnika. Wskazówki ■ Na przedniej ciance...
Strona 28 - Tabela usterek
29 W przypadku drzwiczek z trzema szybami, nale y równie wykona ц nast ę puj ф c ф czynno ц : 4. Podnie ц i wyj фц szyb ę (Rysunek C). Umy ц szyby przy u yciu p ł ynu do mycia szyb i ciereczki z mi ę kkiego materia ł u. : Niebezpiecze ń stwo obra ż e ń ! Porysowane szk ł o lub drzwiczki urz ф dzenia...
Strona 29 - Serwis; Porady dotycz; Przetestowane w naszym studiu gotowania
30 Serwis W razie konieczno ci naprawy urz ф dzenia nale y skontaktowa ц si ę z naszym serwisem. Zawsze znajdziemy odpowiednie rozwi ф zanie, równie aby unikn фц zb ę dnego wzywania techników serwisu. Symbol produktu (E х Nr) i numer fabryczny (FD-Nr) Pracownikowi serwisu nale y poda ц symbol produ...
Strona 32 - Mi
33 Mi ę so, drób, ryby Naczynia Mo na stosowa ц dowolne naczynie odporne na wysok ф temperatur ę . W przypadku du ych pieczeni, mo na równie u y ц blachy emaliowanej. Najbardziej odpowiednie s ф naczynia szklane. Sprawdzi ц , czy pokrywka rondla jest dopasowana i dok ł adnie zamyka naczynie. Je li...
Strona 36 - Akrylamid w produktach spo
37 Pasteryzowanie warzyw Gdy tylko zaczn ф si ę tworzy ц w s ł oikach ma ł e p ę cherzyki, ponownie ustawi ц temperatur ę na ok. 120 - 140 °C. Ok. 35 - 70 minut zale nie od rodzaju warzyw. Po up ł ywie tego czasu, wy łф czy ц piekarnik i wykorzysta ц ciep ł o resztkowe. Wyjmowanie s ł oików z pieka...
Strona 37 - Potrawy testowe; Pieczenie; enie na grillu
38 Potrawy testowe Poni sze tabele zosta ł y utworzone dla instytutów testuj ф cych w celu u ł atwienia im przeprowadzenia kontroli i przetestowania ró nych urz ф dze ń . Zgodnie z norm ф EN 50304/EN 60350 (2009) lub IEC 60350. Pieczenie Pieczenie na 2 poziomach: Zawsze umieszcza ц g łę bok ф blach ...