Strona 4 - Przyczyny uszkodze; Nowy piekarnik w Pa; Panel sterowania
26 Przyczyny uszkodze ń Uwaga! ■ Wyposa ż enie, folia, papier do pieczenia lub naczynia na dnie komory piekarnika: nie stawia ć wyposa ż enia na dnie piekarnika. Nie wyk ł ada ć dna piekarnika foli ą , oboj ę tnie jakiego rodzaju, ani papierem do pieczenia. Nie stawia ć na dnie piekarnika ż adnych n...
Strona 6 - wk
28 Wyposa ż enie dodatkowe Dostarczone wyposa ż enie dodatkowe nadaje si ę do przyrz ą dzania wielu potraw. Nale ż y zwróci ć uwag ę na prawid ł owe ustawienie wyposa ż enia podczas wsuwania go do komory piekarnika.Aby potrawy by ł y jeszcze smaczniejsze, a obs ł uga piekarnika jeszcze bardziej komf...
Strona 8 - Programowanie funkcji regulacji czasu; Minutnik
30 Programowanie funkcji regulacji czasu Opisywany piekarnik posiada wiele funkcji regulacji czasu. Za pomoc ą przycisku 0 uaktywnia si ę menu i dokonuje si ę zmiany na inn ą funkcj ę . Podczas wykonywania regulacji ustawie ń , symbole czasu pozostaj ą zapalone. Nawiasy kwadratowe [ ] wskazuj ą wyb...
Strona 10 - Funkcja zabezpieczenia dzieci; Zmiana ustawie; rodki czyszcz
32 Funkcja zabezpieczenia dzieci W celu unikni ę cia przypadkowego w łą czenia piekarnika przez dzieci, urz ą dzenie jest wyposa ż one w funkcj ę zabezpieczenia dzieci.Piekarnik nie reaguje wówczas na ż adne ustawienie. Mo ż na programowa ć minutnik i godzin ę przy w łą czonej funkcji zabezpieczenia...
Strona 11 - Pochylanie elementu grzewczego grilla
33 Dok ł adnie wypra ć ka ż d ą now ą ś ciereczk ę przed u ż yciem. Oczyszczanie powierzchni samoczyszcz ą cych wewn ą trz piekarnika W niektórych piekarnikach, tylna ś cianka wn ę trza piekarnika, ś cianki boczne lub ś cianka górna mog ą by ć pokryte warstw ą ceramiczn ą o du ż ej porowato ś ci. ...
Strona 13 - Co zrobi; Tabela usterek
35 Monta ż i demonta ż szyb w drzwiczkach Dla u ł atwienia czyszczenia mo ż na wymontowa ć szyby z drzwiczek piekarnika. Demonta ż 1. Zdj ąć drzwiczki piekarnika i po ł o ż y ć je na szmatce, uchwytem do do ł u. 2. Zdj ąć górn ą pokryw ę drzwiczek piekarnika. W tym celu, nacisn ąć palcami na zaczep ...
Strona 15 - Przetestowane w naszym studiu gotowania; Ciasta i wypieki
37 Przetestowane w naszym studiu gotowania Poni ż ej znajd ą Pa ń stwo przyk ł ady potraw z optymalnymi dla nich ustawieniami. Poka ż emy Pa ń stwu, jaki rodzaj grzania i temperatura najlepiej nadaj ą si ę do przyrz ą dzenia danej potrawy. Podajemy wskazówki dotycz ą ce odpowiedniego wyposa ż enia o...
Strona 17 - Mi
39 Mi ę so, drób, ryby Naczynia Mo ż na stosowa ć dowolne naczynie odporne na wysok ą temperatur ę . W przypadku du ż ych pieczeni, mo ż na równie ż u ż y ć blachy emaliowanej. Najbardziej odpowiednie s ą naczynia szklane. Sprawdzi ć , czy pokrywka rondla jest dopasowana i dok ł adnie zamyka naczy...
Strona 22 - Pieczenie
44 Akrylamid w produktach spo ż ywczych Akrylamid powstaje przede wszystkim w produktach zbo ż owych i ziemniaczanych przygotowywanych w wysokich temperaturach, np. we frytkach, tostach, bu ł kach, chlebie i w drobnych wyrobach cukierniczych (herbatnikach, ciastkach z przyprawami korzennymi, ciastka...
Strona 23 - enie na grillu
45 Pieczenie/sma ż enie na grillu Je ś li k ł adzie si ę potraw ę bezpo ś rednio na ruszcie, umie ś ci ć blach ę emaliowan ą na poziomie 1. W ten sposób mo ż na zebra ć sok z mi ę sa, dzi ę ki czemu piekarnik b ę dzie czystszy. P ł aski placek dro ż d ż owy Blacha emaliowana 2 % 160-180 30-40 Blach...