Bosch HBA23T253E - Instrukcja obsługi - Strona 38

Bosch HBA23T253E
Strona 1
1 Strona 1
2 Strona 2
3 Strona 3
4 Strona 4
5 Strona 5
6 Strona 6
7 Strona 7
8 Strona 8
9 Strona 9
10 Strona 10
11 Strona 11
12 Strona 12
13 Strona 13
14 Strona 14
15 Strona 15
16 Strona 16
17 Strona 17
18 Strona 18
19 Strona 19
20 Strona 20
21 Strona 21
22 Strona 22
23 Strona 23
24 Strona 24
25 Strona 25
26 Strona 26
27 Strona 27
28 Strona 28
29 Strona 29
30 Strona 30
31 Strona 31
32 Strona 32
33 Strona 33
34 Strona 34
35 Strona 35
36 Strona 36
37 Strona 37
38 Strona 38
39 Strona 39
40 Strona 40
41 Strona 41
42 Strona 42
43 Strona 43
44 Strona 44
45 Strona 45
46 Strona 46
47 Strona 47
48 Strona 48
Strona: / 48

Spis treści:

  • Strona 24 – Spis tre ci; Wa
  • Strona 26 – Przyczyny uszkodze; Nowy piekarnik w Pa; Panel sterowania
  • Strona 28 – wk; Wyposa
  • Strona 29 – Programowanie godziny; Programowanie piekarnika; Funkcja grzewcza i temperatura; Szybkie podgrzewanie
  • Strona 30 – Programowanie funkcji regulacji czasu; Minutnik
  • Strona 32 – Funkcja zabezpieczenia dzieci; Zmiana ustawie; rodki czyszcz
  • Strona 33 – Funkcja o wietlenia; Pochylanie elementu grzewczego grilla
  • Strona 35 – Co zrobi; Tabela usterek
  • Strona 37 – Przetestowane w naszym studiu gotowania; Ciasta i wypieki
  • Strona 39 – Mi
  • Strona 41 – Porady dotycz
  • Strona 44 – Pieczenie
  • Strona 45 – enie na grillu
Ładowanie instrukcji

38

Porady i praktyczne wskazówki dotycz

ą

ce

pieczenia

Ciasta pieczone w blasze do
pieczenia

Poziom

Funkcja
grzewcza

Temperatura
w °C

Czas pieczenia w
minutach

Pizza

Blacha do pieczenia

2

%

200-220

25-35

Blacha aluminiowa + p

ł

ytka

blacha do pieczenia

1+3

N

170-180

35-45

Blacha aluminiowa + g

łę

boka

blacha uniwersalna

1+3

N

170-180

35-45

Ciasto francuskie

Blacha do pieczenia

3

N

180-200

25-35

Blacha aluminiowa + p

ł

ytka

blacha do pieczenia

1+3

N

170-190

30-45

Blacha aluminiowa + g

łę

boka

blacha uniwersalna

1+3

N

170-190

30-45

Pierogi tureckie börek

Blacha uniwersalna

2

%

190-200

40-55

Dodatkow

ф

blach

ę

do pieczenia mo na naby

ц

w sklepie specjalistycznym lub za po rednictwem Serwisu Technicznego.

Chleb i bu

ł

ki

Poziom

Funkcja
grzewcza

Temperatura
w °C

Czas pieczenia w
minutach

Chleb na dro d ach z 1,2 kg m

ф

ki*

(nagrza

ц

piekarnik)

Blacha emaliowana

2

%

270

8

200

35-45

Chleb na zakwasie z 1,2 kg m

ф

ki*

(nagrza

ц

piekarnik)

Blacha emaliowana

2

%

270

8

200

40-50

Bu

ł

ki (np. ytnie)

Blacha emaliowana

3

%

200-220

20-20

* Nigdy nie wlewa

ц

wody bezpo rednio do wn

ę

trza nagrzanego piekarnika.

Ciastka

Poziom

Funkcja
grzewcza

Temperatura
w °C

Czas pieczenia w
minutach

Ciasteczka i herbatniki

Blacha emaliowana

3

%

150-160

20-30

Blacha aluminiowa + p

ł

ytka blacha do

pieczenia

1+3

N

140-150

20-30

Blacha aluminiowa + g

łę

boka blacha uni-

wersalna

1+3

N

140-150

20-30

Bezy

Blacha emaliowana

3

N

80-90

180-210

P

ф

czki

Blacha emaliowana

2

%

190-210

30-40

Kruche ciastka z migda

ł

ami Blacha emaliowana

3

%

110-130

30-40

Blacha aluminiowa + p

ł

ytka blacha do

pieczenia

1+3

N

100-120

35-45

Blacha aluminiowa + g

łę

boka blacha uni-

wersalna

1+3

N

100-120

35-45

Blachy dodatkowe dost

ę

pne s

ф

jako opcjonalne akcesoria kuchenne w sklepach specjalistycznych.

Pieczenie na podstawie w

ł

asnego przepisu.

Porówna

ц

z podobnym produktem w tabeli potraw.

Sprawdzanie, czy ciasto jest ju upieczone.

Na oko

ł

o 10 minut przed up

ł

ywem czasu pieczenia podanego w przepisie,

nak

ł

u

ц

ciasto w najwy szym punkcie cienkim drewnianym patyczkiem. Je li

patyczek wychodzi z ciasta czysty (bez przyklejonych kawa

ł

ków ciasta), ciasto

jest gotowe.

Ciasto jest ma

ł

o wyro ni

ę

te.

Przy kolejnym pieczeniu doda

ц

mniej sk

ł

adników p

ł

ynnych lub zaprogramowa

ц

temperatur

ę

pieczenia o 10 stopni ni sz

ф

. Przestrzega

ц

czasów mieszania odpo-

wiednich sk

ł

adników podanych w przepisie na ciasto.

Ciasto dobrze wyros

ł

o na rodku, ale przy brze-

gach jest ni sze.

Nie smarowa

ц

formy t

ł

uszczem. Po upieczeniu, ostro nie oddzieli

ц

ciasto od

formy za pomoc

ф

no a.

Ciasto jest zbyt przyrumienione na wierzchu.

W

ł

o y

ц

ciasto do piekarnika na ni szym poziomie, zaprogramowa

ц

ni sz

ф

tem-

peratur

ę

pieczenia i pozostawi

ц

w piekarniku na d

ł

u ej.

Ciasto jest zbyt suche.

Po upieczeniu nak

ł

u

ц

ciasto drewnianym patyczkiem w kilku miejscach. Spry-

ska

ц

ciasto kilkoma kroplami soku owocowego lub alkoholu. Przy kolejnym pie-

czeniu, zaprogramowa

ц

temperatur

ę

pieczenia wy sz

ф

o 10 stopni i skróci

ц

czas pieczenia.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 24 - Spis tre ci; Wa

24 ë Spis tre ci [pl]Instrukcja obs ł ugi Wa ż ne wskazówki dotycz ą ce bezpiecze ń stwa ...................... 24 Przyczyny uszkodze ń ...................................................................... 26 Nowy piekarnik w Pa ń stwa kuchni......................................... 26 Panel sterow...

Strona 26 - Przyczyny uszkodze; Nowy piekarnik w Pa; Panel sterowania

26 Przyczyny uszkodze ń Uwaga! ■ Wyposa enie, folia, papier do pieczenia lub naczynia na dnie komory piekarnika: nie stawia ц wyposa enia na dnie piekarnika. Nie wyk ł ada ц dna piekarnika foli ф , oboj ę tnie jakiego rodzaju, ani papierem do pieczenia. Nie stawia ц na dnie piekarnika adnych naczy ń...

Strona 28 - wk; Wyposa

28 Wyposa ż enie dodatkowe Dostarczone wyposa enie dodatkowe nadaje si ę do przyrz ф dzania wielu potraw. Nale y zwróci ц uwag ę na prawid ł owe ustawienie wyposa enia podczas wsuwania go do komory piekarnika. Aby potrawy by ł y jeszcze smaczniejsze, a obs ł uga piekarnika jeszcze bardziej komfortow...

Inne modele piekarniki Bosch

Wszystkie piekarniki Bosch