Strona 21 - Spis tre ci; Wa
22 ë Spis tre ci [pl]Instrukcja obs ł ugi Wa ż ne wskazówki dotycz ą ce bezpiecze ń stwa ...................... 22 Przyczyny uszkodze ń ...................................................................... 24 Nowy piekarnik w Pa ń stwa kuchni......................................... 24 Panel sterow...
Strona 23 - Przyczyny uszkodze; Nowy piekarnik w Pa; Panel sterowania
24 Przyczyny uszkodze ń Uwaga! ■ Wyposa enie, folia, papier do pieczenia lub naczynia na dnie komory piekarnika: nie stawia ц wyposa enia na dnie piekarnika. Nie wyk ł ada ц dna piekarnika foli ф , oboj ę tnie jakiego rodzaju, ani papierem do pieczenia. Nie stawia ц na dnie piekarnika adnych naczy ń...
Strona 25 - wk; Specjalne akcesoria kuchenne
26 Wyposa ż enie dodatkowe Dostarczone wyposa enie dodatkowe nadaje si ę do przyrz ф dzania wielu potraw. Nale y zwróci ц uwag ę na prawid ł owe ustawienie wyposa enia podczas wsuwania go do komory piekarnika. Aby potrawy by ł y jeszcze smaczniejsze, a obs ł uga piekarnika jeszcze bardziej komfortow...
Strona 26 - Programowanie piekarnika
27 Przed pierwszym u ż yciem Niniejszy rozdzia ł zawiera informacje dotycz ф ce czynno ci, które nale y wykona ц przed pierwszym u yciem piekarnika. Najpierw nale y przeczyta ц rozdzia ł Wskazówki dotycz ф ce bezpiecze ń stwa . Zatwierdzenie wska ź nika Po pod łф czeniu, na panelu wska ników miga z...
Strona 27 - Minutnik
28 Programowanie funkcji regulacji czasu Opisywany piekarnik posiada wiele funkcji regulacji czasu. Za pomoc ф przycisku 0 uaktywnia si ę menu i dokonuje si ę zmiany na inn ф funkcj ę . Podczas wykonywania regulacji ustawie ń , symbole czasu pozostaj ф zapalone. Nawiasy kwadratowe [ ] wskazuj ф wyb...
Strona 36 - Porady dotycz
37 Ryby Obróci ц kawa ł ki ryby po up ł ywie Z czasu. W przypadku ca ł ych ryb, nie ma konieczno ci ich obracania. W ł o y ц do piekarnika ca łф ryb ę w jej naturalnej pozycji; z p ł etw ф grzbietow ф skierowan ф ku górze. Aby utrzyma ц stabilno ц ryby, umie ci ц w brzuchu ryby kawa ł ki ziemniaka ...
Strona 39 - Pieczenie
40 Akrylamid w produktach spo ż ywczych Akrylamid powstaje przede wszystkim w produktach zbo owych i ziemniaczanych przygotowywanych w wysokich temperaturach, np. we frytkach, tostach, bu ł kach, chlebie i w drobnych wyrobach cukierniczych (herbatnikach, ciastkach z przyprawami korzennymi, ciastkach...
Strona 40 - enie na grillu
41 Pieczenie/sma ż enie na grillu Je li k ł adzie si ę potraw ę bezpo rednio na ruszcie, umie ci ц blach ę emaliowan ф na poziomie 1. W ten sposób mo na zebra ц sok z mi ę sa, dzi ę ki czemu piekarnik b ę dzie czystszy. P ł aski placek dro d owy Blacha emaliowana 2 % 160-180 30-40 Blacha aluminiowa...