Philips HR1659 Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
- W przypadku używania przycisku Turbo urządzenie działa z maksymalną szybkością. Nie można
wtedy regulować szybkości za pomocą pierścienia.
8
Popchnij lekko popychaczem produkty znajdujące się w otworze na produkty.
9
Po zakończeniu miksowania naciśnij przycisk zwalniający na części silnikowej (1) i wyjmij
część silnikową z pokrywki robota kuchennego (2). (rys. 12)
10
Obróć pokrywkę w prawo (1) i zdejmij ją z pojemnika (2). (rys. 19)
Przystawka do krojenia w kostkę
Przystawka do krojenia w kostkę jest przeznaczona do surowych i gotowanych warzyw, a także
owoców.
Nie miksuj twardych składników, takich jak owoce z pestkami, mięso z kośćmi czy produkty
mrożone. Mogą one doprowadzić do zablokowania i uszkodzenia przystawki do krojenia w
kostkę.
Wskazówka: Jeśli zamierzasz miksować różne składniki bez czyszczenia przystawki do krojenia w
kostkę, zawsze zaczynaj od najbardziej miękkich składników. Na przykład podczas przygotowywania
sałatki owocowej zacznij od bananów, potem zmiksuj mango, a na końcu jabłka.
1
Umieść przystawkę do krojenia w kostkę na pojemniku (1) i obróć w lewo, aby ją zamocować
(2). (rys. 20)
2
Zamocuj część tnącą na przystawce do krojenia w kostkę. Logo na części tnącej powinno być
skierowane ku górze (rys. 21).
Ostrza części tnącej przystawki do krojenia w kostkę oraz kratka są bardzo ostre i należy się z
nimi obchodzić ostrożnie.
3
Nałóż pokrywkę na pojemnik (1). Obróć pokrywkę w lewo (2), aby ją dokręcić. (rys. 22)
4
Zamocuj część silnikową do pokrywki pojemnika (usłyszysz „kliknięcie”) (rys. 23).
Uwaga: Jeśli nie usłyszysz „kliknięcia”, sprawdź, czy część tnąca przystawki do krojenia w kostkę jest
ustawiona we właściwej pozycji i czy przystawka do krojenia w kostkę została prawidłowo zamontowana.
5
Włóż składniki do otworu na produkty.
W poniższej tabeli znajdziesz zalecane ilości składników.
- Potnij duże składniki na kawałki, aby bez problemu zmieściły się w otworze na produkty.
- W przypadku dużej ilości składników miksuj jednorazowo małe porcje (maks. 250 g) i lekko
potrząsaj pojemnikiem, aby rozprowadzić składniki. Opróżnij pojemnik po zmiksowaniu 500 g.
ilości w przypadku przystawki do krojenia w kostkę
Gotowane składniki
Maks. ilość
Ziemniaki
500 g
Marchew
500 g
Buraki
500 g
Seler
500 g
Surowy składnik
Maks. ilość
Surowy składnik
Maks. ilość
Ziemniaki
500 g
Papr yka
500 g
Marchew
500 g
Pomidor y
500 g
PoLski
100
Spis treści
- 7 PoLski
- 9 Poprawnie złóż urządzenie.; Zasady używania; Włóż składniki do dzbanka.; ilości i czasy przygotowania (miksowanie); Składniki
- 10 niewielki rozdrabniacz; Ostrza są bardzo ostre.
- 11 ilości, czas miksowania i ustawienia szybkości; Przepis; Dwustronna tarcza do szatkowania/krojenia; Włóż składniki do otworu na produkty.
- 12 Przystawka do krojenia w kostkę; nimi obchodzić ostrożnie.; ilości w przypadku przystawki do krojenia w kostkę; Gotowane składniki
- 14 składniki przy użyciu popychacza dołączonego do zestawu.; Zamawianie akcesoriów; Akcesoria; ochrona środowiska; Pytanie
- 15 Przepisy; Włóż miód do lodówki na kilka godzin.; sałatka warzywna
- 16 wymieszaj składniki.; sałatka owocowa; - sok z 1 pomarańczy
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)