Przystawka do krojenia w kostkę; nimi obchodzić ostrożnie.; ilości w przypadku przystawki do krojenia w kostkę; Gotowane składniki - Philips HR1659 - Instrukcja obsługi - Strona 12

Philips HR1659 Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 20
Ładowanie instrukcji

- W przypadku używania przycisku Turbo urządzenie działa z maksymalną szybkością. Nie można

wtedy regulować szybkości za pomocą pierścienia.

8

Popchnij lekko popychaczem produkty znajdujące się w otworze na produkty.

9

Po zakończeniu miksowania naciśnij przycisk zwalniający na części silnikowej (1) i wyjmij

część silnikową z pokrywki robota kuchennego (2). (rys. 12)

10

Obróć pokrywkę w prawo (1) i zdejmij ją z pojemnika (2). (rys. 19)

Przystawka do krojenia w kostkę

Przystawka do krojenia w kostkę jest przeznaczona do surowych i gotowanych warzyw, a także

owoców.

Nie miksuj twardych składników, takich jak owoce z pestkami, mięso z kośćmi czy produkty

mrożone. Mogą one doprowadzić do zablokowania i uszkodzenia przystawki do krojenia w

kostkę.

Wskazówka: Jeśli zamierzasz miksować różne składniki bez czyszczenia przystawki do krojenia w

kostkę, zawsze zaczynaj od najbardziej miękkich składników. Na przykład podczas przygotowywania

sałatki owocowej zacznij od bananów, potem zmiksuj mango, a na końcu jabłka.

1

Umieść przystawkę do krojenia w kostkę na pojemniku (1) i obróć w lewo, aby ją zamocować

(2). (rys. 20)

2

Zamocuj część tnącą na przystawce do krojenia w kostkę. Logo na części tnącej powinno być

skierowane ku górze (rys. 21).

Ostrza części tnącej przystawki do krojenia w kostkę oraz kratka są bardzo ostre i należy się z

nimi obchodzić ostrożnie.

3

Nałóż pokrywkę na pojemnik (1). Obróć pokrywkę w lewo (2), aby ją dokręcić. (rys. 22)

4

Zamocuj część silnikową do pokrywki pojemnika (usłyszysz „kliknięcie”) (rys. 23).

Uwaga: Jeśli nie usłyszysz „kliknięcia”, sprawdź, czy część tnąca przystawki do krojenia w kostkę jest

ustawiona we właściwej pozycji i czy przystawka do krojenia w kostkę została prawidłowo zamontowana.

5

Włóż składniki do otworu na produkty.

W poniższej tabeli znajdziesz zalecane ilości składników.

- Potnij duże składniki na kawałki, aby bez problemu zmieściły się w otworze na produkty.

- W przypadku dużej ilości składników miksuj jednorazowo małe porcje (maks. 250 g) i lekko

potrząsaj pojemnikiem, aby rozprowadzić składniki. Opróżnij pojemnik po zmiksowaniu 500 g.

ilości w przypadku przystawki do krojenia w kostkę

Gotowane składniki

Maks. ilość

Ziemniaki

500 g

Marchew

500 g

Buraki

500 g

Seler

500 g

Surowy składnik

Maks. ilość

Surowy składnik

Maks. ilość

Ziemniaki

500 g

Papr yka

500 g

Marchew

500 g

Pomidor y

500 g

PoLski

100

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)