Philips HR1659 Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
niewielki rozdrabniacz
Rozdrabniacz służy do siekania takich składników, jak orzechy, mięso, cebula, twardy ser, gotowane
jaja, czosnek, zioła, suchy chleb itp.
Zachowaj szczególną ostrożność podczas dotykania części tnącej rozdrabniacza, zwłaszcza w
trakcie wyjmowania jej z pojemnika rozdrabniacza, opróżniania pojemnika oraz czyszczenia.
Ostrza są bardzo ostre.
Uwaga: Nie miksuj bez przerwy więcej niż 1 porcję. Przed ponownym użyciem urządzenia
odczekaj 5 minut, aż ochłodzi się.
Uwaga: Przed rozpoczęciem miksowania dużych składników pokrój je w kostkę o wielkości ok. 2 cm.
1
Włóż część tnącą do pojemnika rozdrabniacza (rys. 5).
2
Włóż składniki do pojemnika.
Zalecane ilości produktów i czasy przygotowania podane są w tabeli poniżej.
ilości i czasy przygotowania w przypadku niewielkiego rozdrabniacza
Składniki
Ilość (siekanie)
Czas
Szybkość
Cebula
100 g
5 x 1 s
5
Jajka
2
5 x 1 s
5
Mięso
120 g (maks.)
5 s
Turbo
Zioła
20 g
5 x 1 s
10–15
Orzechy i migdały
100 g
20 s
Turbo
Czosnek
50 g
5 x 1 s
Turbo
Ser parmezan
50–100 g (maks.)
15 s
Turbo
3
Załóż pokrywkę na pojemnik rozdrabniacza (rys. 6).
4
Przymocuj część silnikową do pokrywki rozdrabniacza (usłyszysz „kliknięcie”) (rys. 7).
5
Włóż wtyczkę do gniazdka elektrycznego.
6
Naciśnij i przytrzymaj wyłącznik lub przycisk Turbo, aby uruchomić urządzenie.
- Po użyciu wyłącznika można dostosować szybkość za pomocą pierścienia regulacji szybkości. Im
wyższa szybkość, tym krótszy czas przetwarzania.
- Pierścień szybkości ma ustawienia od 1 (mała szybkość) do 20 (duża szybkość).
- W przypadku używania przycisku Turbo urządzenie działa z maksymalną szybkością. Nie można
wtedy regulować szybkości za pomocą pierścienia.
Uwaga: Jeśli składniki przywierają do ścianki pojemnika rozdrabniacza, odłącz urządzenie i zbierz
pozostałości za pomocą łopatki lub dodając płynu (na przykład jeśli przygotowywane jest pesto).
Robot kuchenny
końcówka do wyrabiania ciasta
Końcówka do wyrabiania ciasta jest przeznaczona do wyrabiania masy na makaron i ciasto.
1
Umieść końcówkę do wyrabiania ciasta w pojemniku robota kuchennego. (rys. 8)
PoLski
98
Spis treści
- 7 PoLski
- 9 Poprawnie złóż urządzenie.; Zasady używania; Włóż składniki do dzbanka.; ilości i czasy przygotowania (miksowanie); Składniki
- 10 niewielki rozdrabniacz; Ostrza są bardzo ostre.
- 11 ilości, czas miksowania i ustawienia szybkości; Przepis; Dwustronna tarcza do szatkowania/krojenia; Włóż składniki do otworu na produkty.
- 12 Przystawka do krojenia w kostkę; nimi obchodzić ostrożnie.; ilości w przypadku przystawki do krojenia w kostkę; Gotowane składniki
- 14 składniki przy użyciu popychacza dołączonego do zestawu.; Zamawianie akcesoriów; Akcesoria; ochrona środowiska; Pytanie
- 15 Przepisy; Włóż miód do lodówki na kilka godzin.; sałatka warzywna
- 16 wymieszaj składniki.; sałatka owocowa; - sok z 1 pomarańczy
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)