ilości, czas miksowania i ustawienia szybkości; Przepis; Dwustronna tarcza do szatkowania/krojenia; Włóż składniki do otworu na produkty. - Philips HR1659 - Instrukcja obsługi - Strona 11

Philips HR1659 Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 20
Ładowanie instrukcji

2

Włóż składniki do pojemnika.

Zalecane ilości produktów i czas przygotowania podane są w tabeli poniżej.

Wskazówka: Aby uzyskać najlepsze rezultaty, najpierw umieść w pojemniku składniki płynne, a następnie

dodaj składniki suche.

ilości, czas miksowania i ustawienia szybkości

Przepis

Ilość mąki

Czas

Szybkość

Ciasto na makaron

500 g

60 s

Turbo

Ciasto

200 g

60 s

Turbo

3

Nałóż pokrywkę na pojemnik (1). Obróć pokrywkę w lewo (2), aby ją dokręcić. (rys. 9)

4

Zamocuj część silnikową do pokrywki pojemnika (usłyszysz „kliknięcie”) (rys. 10).

5

Umieść popychacz w otworze na produkty.

Uwaga: Użycie popychacza zapobiega rozpryskiwaniu zawartości.

6

Naciśnij i przytrzymaj przycisk Turbo, aby uruchomić urządzenie. (rys. 11)

W przypadku używania przycisku Turbo urządzenie działa z maksymalną szybkością. Nie można

wtedy regulować szybkości za pomocą pierścienia.

Uwaga: Po wyrobieniu jednej porcji ciasta zawsze odczekaj 30 minut, aż urządzenie ostygnie.

7

Po zakończeniu miksowania naciśnij przycisk zwalniający na części silnikowej (1) i wyjmij

część silnikową z pokrywki robota kuchennego (2). (rys. 12)

8

Obróć pokrywkę w prawo (1) i zdejmij ją z pojemnika (2). (rys. 13)

Dwustronna tarcza do szatkowania/krojenia

Dwustronna tarcza do szatkowania/krojenia jest przeznaczona do krojenia i szatkowania warzyw,

takich jak ogórki, marchew, ziemniaki, por i cebula, oraz niektór ych rodzajów sera. Wystarczy obrócić

tarczę, aby skorzystać z odpowiedniej funkcji.

Nigdy nie używaj tarczy do przetwarzania bardzo twardych składników, takich jak kostki lodu.
Krawędzie tnące tarczy są bardzo ostre. Nie dotykaj ich!

1

Umieść uchwyt na akcesoria w pojemniku robota kuchennego (rys. 14).

2

Umieść dwustronną tarczę do szatkowania/krojenia na uchwycie, odpowiednią stroną

skierowaną ku górze (rys. 15).

3

Nałóż pokrywkę na pojemnik (1). Obróć pokrywkę w lewo (2), aby ją dokręcić (usłyszysz

„kliknięcie”) (rys. 16).

4

Włóż składniki do otworu na produkty.

- Potnij większe składniki na mniejsze kawałki, aby zmieściły się w otworze na produkty.

- Aby osiągnąć najlepsze rezultaty, wkładaj produkty do otworu stopniowo.

- W przypadku dużej ilości składników miksuj jednorazowo małe porcje i opróżniaj pojemnik po

każdej porcji.

- Aby trzeć ser, np. parmezan, goudę lub ementaler, należy go wcześniej włożyć do lodówki.

5

Zamocuj część silnikową do pokrywki pojemnika (usłyszysz „kliknięcie”) (rys. 17).

6

Przyciśnij popychacz do produktów znajdujących się w otworze na produkty.

7

Naciśnij i przytrzymaj przycisk Turbo, aby uruchomić urządzenie (rys. 18).

PoLski

99

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)