Gorenje BM910WII - Instrukcja obsługi - Strona 31

Gorenje BM910WII Wypiekacz chleba – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 33
Ładowanie instrukcji

149

kontakt z solą lub ze zbyt
gorącym

dodanym

składnikiem
-

składniki

płynne

wymieszały

się

z

drożdżami

przed

wyrabianiem

zawsze

dodawać

według

kolejności, zalecanej w przepisie,
składniki płynne na początku i
drożdże na końcu
- używać należy tylko letnich
składników

Chleb
pełnoziarnisty jest
niższy.

- w przypadku chleba z
mąki

z

pełnego

przemiału to zupełnie
normalne, taki chleb ma
również bardziej zwartą
strukturę

- ab otrzymać lżejszą strukturę
chleba, należy zastosować 50 %
mąki z pełnego przemiału

Chleb
pełnoziarnisty ma
czasem
pofałdowany lub
popękany
wierzch.

- to typowe dla chleba
pełnoziarnistego,
upieczonego

w

tym

wypiekaczu do chleba,
wpływ glutenu w czasie
procesu

wyrabiania,

wyrastania i pieczenia.

- stosować program szybki, do
szybkiego upieczenia chleba
pełnoziarnistego,

w

którym

krótszy jest czas wyrastania
- zwyczajny wygląd nie wpływa
na smak i jakość chleba

Bochenek

ma

dużą dziurę w
środku lub skórka
jest pęknięta.

-

składniki

płynne

wymieszały

się

z

drożdżami

przed

wyrabianiem

- wszystkie składniki należy
zawsze

dodawać

według

kolejności, zalecanej w przepisie,
drożdże na końcu
- stosując funkcję opóźnienia
czasowego, należy sprawdzić,
czy drożdże są w środku formy
na chleb

Duży, grudkowaty
chleb.

- zbyt dużo płynu
- za mało drożdży
- zbyt dużo mąki
- nieświeże składniki lub
zły typ mąki

-

zmniejszyć

ilość

płynu

dodawanego na raz o 1-2
łyżeczki, używać dokładnych
miarek
-

zwiększyć

ilość

drożdży

jednorazowo o ¼ łyżeczki do
herbaty
- zmniejszyć ilość mąki
- używać świeżych składników

Wilgotny,

zbyt

puszysty chleb.

- zbyt dużo płynu
- za mało dodanej soli.

- używać dokładnych miarek
- w przypadku dużej wilgotności
zastosować mniej wody
- różne typy mąki mogą wymagać
mniej płynu

Pęcherzyk
powietrza

pod

skórką.

- masa chlebowa została
za mało wymieszana

- niestety, może do tego dojść w
pojedyńczych

przypadkach;

jeżeli sytuacja się powtarza,
należy

dodać

dodatkową

łyżeczkę płynu.

Po przyciśnięciu
przycisku
"

Start/Stop

"

na

wyświetlaczu
ukazuje się napis
"H:HH".

-

temperatura

w

urządzerniu jest zbyt
wysoka, aby piec w nim
chleb

- przycisnąć należy przycisk
"

Start/Stop

"

i

odłączyć

urządzenie z sieci elektrycznej;
formę do pieczenia chleba należy
następnie

wyciągnąć

z

urządzenia i pozostawić otwartą
pokrywę, dopóki urządzenie się
nie ochłodzi


instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)