Gorenje BM910WII Wypiekacz chleba – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
149
kontakt z solą lub ze zbyt
gorącym
dodanym
składnikiem
-
składniki
płynne
wymieszały
się
z
drożdżami
przed
wyrabianiem
zawsze
dodawać
według
kolejności, zalecanej w przepisie,
składniki płynne na początku i
drożdże na końcu
- używać należy tylko letnich
składników
Chleb
pełnoziarnisty jest
niższy.
- w przypadku chleba z
mąki
z
pełnego
przemiału to zupełnie
normalne, taki chleb ma
również bardziej zwartą
strukturę
- ab otrzymać lżejszą strukturę
chleba, należy zastosować 50 %
mąki z pełnego przemiału
Chleb
pełnoziarnisty ma
czasem
pofałdowany lub
popękany
wierzch.
- to typowe dla chleba
pełnoziarnistego,
upieczonego
w
tym
wypiekaczu do chleba,
wpływ glutenu w czasie
procesu
wyrabiania,
wyrastania i pieczenia.
- stosować program szybki, do
szybkiego upieczenia chleba
pełnoziarnistego,
w
którym
krótszy jest czas wyrastania
- zwyczajny wygląd nie wpływa
na smak i jakość chleba
Bochenek
ma
dużą dziurę w
środku lub skórka
jest pęknięta.
-
składniki
płynne
wymieszały
się
z
drożdżami
przed
wyrabianiem
- wszystkie składniki należy
zawsze
dodawać
według
kolejności, zalecanej w przepisie,
drożdże na końcu
- stosując funkcję opóźnienia
czasowego, należy sprawdzić,
czy drożdże są w środku formy
na chleb
Duży, grudkowaty
chleb.
- zbyt dużo płynu
- za mało drożdży
- zbyt dużo mąki
- nieświeże składniki lub
zły typ mąki
-
zmniejszyć
ilość
płynu
dodawanego na raz o 1-2
łyżeczki, używać dokładnych
miarek
-
zwiększyć
ilość
drożdży
jednorazowo o ¼ łyżeczki do
herbaty
- zmniejszyć ilość mąki
- używać świeżych składników
Wilgotny,
zbyt
puszysty chleb.
- zbyt dużo płynu
- za mało dodanej soli.
- używać dokładnych miarek
- w przypadku dużej wilgotności
zastosować mniej wody
- różne typy mąki mogą wymagać
mniej płynu
Pęcherzyk
powietrza
pod
skórką.
- masa chlebowa została
za mało wymieszana
- niestety, może do tego dojść w
pojedyńczych
przypadkach;
jeżeli sytuacja się powtarza,
należy
dodać
dodatkową
łyżeczkę płynu.
Po przyciśnięciu
przycisku
"
Start/Stop
"
na
wyświetlaczu
ukazuje się napis
"H:HH".
-
temperatura
w
urządzerniu jest zbyt
wysoka, aby piec w nim
chleb
- przycisnąć należy przycisk
"
Start/Stop
"
i
odłączyć
urządzenie z sieci elektrycznej;
formę do pieczenia chleba należy
następnie
wyciągnąć
z
urządzenia i pozostawić otwartą
pokrywę, dopóki urządzenie się
nie ochłodzi
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)