Gorenje BM910WII Wypiekacz chleba – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
141
Chcąc przerwać działanie programu, należy przycisnąć przycisk
“START/ STOP”
(
przytrzymać należy
go na czas około 2 sekund). Zatrzymanie programu zasygnalizowane zostanie przez sygnał
dźwiękowy.
Pauza
Gdy program zostanie uruchomiony, można przycisnąć przycisk
“START/ STOP”
i wówczas program
zostanie chwilowo zatrzymany, ustawienie pozostanie jednak w pamięci, a czas programu będzie
pulsował na wyświetlaczu LCD. Ponownie przyciskając przycisk
“START/ STOP”
lub po upływie 10
minut, program będzie kontynuowany.
Wybór programu
V menu (menu)
należy wybrać żądany program pieczenia. Każde naciśnięcie, któremu towarzyszyć
będzie krótki sygnał dźwiękowy, oznacza zmianę programu pieczenia. Następujące po sobie
naciśnięcia przycisku spowodują, że na wyświetlaczu LCD wyświetli się 15 12 dostępnych programów
pieczenia. Wybrać należy żądany program. Funkcje wszystkich programów zostały przedstawione
poniżej.
1.
Podstawowy
: wyrabianie, wyrastanie i pieczenie zwykłego chleba. Aby urozmaicić smak, można
dodać jeszcze inne składniki.
2.
Francuski
: wyrabianie, wyrastanie i pieczenie,
z dłuższym czasem wyrastania. Chleb, upieczony
w tym programie,
będzie miał wspaniale chrupiącą skórką i delikatną strukturę.
3.
Pełnoziarnisty
: wyrabianie, wyrastanie i pieczenie chleba
pełnoziarnistego. Ustawienie
opóźnienia czasu pieczenia nie jest zalecane, ponieważ daje gorsze rezultaty.
4.
Szybki
: wyrabianie, wyrastanie i
pieczenie przebiega w czasie krótszym, niż w programie
Podstawowy. Chleb, pieczony przy użyciu tego programu, jest zwykle mniejszy i ma bardziej
zwartą strukturę.
5.
Słodki
: wyrabianie, wyrastanie i pieczenie
słodkiego chleba. Aby osiągnąć lepszy smak, można
dodać jeszcze inne składniki.
6.
Bezglutenowy
: wyrabianie, wyrastanie i pieczenie chleba bezglutenowego.
7.
Masa:
wyrabianie, wyrastanie, ale bez pieczenia
. Masę należy wyjąć z formy do pieczenia chleba
i formować bułeczki, rogaliki, pizzę itd.
8.
Wyrabianie
: wyrabianie mąki i innych składników.
9.
Ciasta:
wyrabianie, wyrastanie i pieczenie
ciast. Masa powinna wyrastać dzięki działaniu sody
oczyszczonej lub proszku do pieczenia.
10.
Kanapki:
wyrabianie, wyrastanie i pieczenie. Do pieczenia chleba o delikatnej strukturze i
cieńszej skórce.
11.
Specjalny:
wielkości bochenka nie można wybierać, wyświetli się fabrycznie ustawiona wielkość
900 g. Ustawienie to zalecane jest do wszystkich rodzajów chleba, wymagających krótszego
czasu pi
eczenia. Chleb, pieczony w tym programie, jest zazwyczaj mniejszy i ma bardzej zwartą
strukturę.
12
. Marmolady
: gotowanie
marmolad i dżemów. Owoce należy rozdrobnić, zanim włoży się je do
formy do pieczenia chleba.
13.
Jogurt
: przygotowanie jogurtu
14.
Pieczenie
: tylko pieczenie, bez wyrabiania i wyrastania
. Stosuje się również, chcąc przedłużyć
czas pieczenia na wybranych programach.
15.
Chleb domowy
: umożliwia użytkownikowi osobiste programowanie, zmienia ustawienia
fabryczne wyrabiania, wyrastania, pieczenia i utrzymania
w cieple każdego poszczególnego
kroku.
Zakresy czasowe poszczególnych programów są następujące:
WYRABIANIE 1: 0-8 minut
WYRASTANIE 1: 20-60 minut
WYRABIANIE 2: 0-15 minut
WYRASTANIE 2: 0-35 minut
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)