Przygotowanie do wyciśnięcia; Cykl rysunków; Przygotowanie produktów; Stosowanie - Bosch MESM731M - Instrukcja obsługi - Strona 8

Bosch MESM731M Sokowirówka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 28
Ładowanie instrukcji

110 

pl

Stosowanie 

Przygotowanie do wyciskania

soku

X

Cykl rysunków

B

1.

Korpus urządzenia ustawić na stabilnej, 

poziomej powierzchni.

2.

Umieścić bęben na korpusie urzą-

dzenia. Należy przy tym wycięcia na 

spodzie bębna ustawić na występach w 

korpusie urządzenia (zwrócić uwagę na 

oznaczenia 

.

). Bęben musi siedzieć 

równo i pewnie na korpusie urządzenia. 

3.

Włożyć do bębna szczotkę obrotową.

4.

Do szczotki obrotowej włożyć odpowiedni 

wkład sitka (sitko grube lub drobne), 

zwrócić uwagę na oznaczenia 

.

 .

Ważne:

 upewnić się, że otwór oraz wycięcia 

w podstawie są pewnie osadzone w miejscu 

do tego przewidzianym w bębnie do soku. 

Wkład sitka nie może dać się już obrócić.

5.

Włożyć do sitka śrubę do wyciskania 

soku i docisnąć, aż znajdzie się na wale 

napędowym.

6.

Nałożyć pokrywę (

,

) i obrócić do 

oporu w kierunku zgodnym z ruchem 

wskazówek zegara (

;

). 

Przygotowanie do wyciśnięcia

sorbetu

X

Cykl rysunków

C

1.

Korpus urządzenia ustawić na stabilnej, 

poziomej powierzchni.

2.

Umieścić bęben na korpusie urzą-

dzenia. Należy przy tym wycięcia na 

spodzie bębna ustawić na występach w 

korpusie urządzenia (zwrócić uwagę na 

oznaczenia 

.

). Bęben musi siedzieć 

równo i pewnie na korpusie urządzenia. 

3.

Włożyć do bębna wkładkę do sorbetu 

(zwrócić uwagę na oznaczenia 

.

).

Ważne:

 upewnić się, że otwór oraz 

wycięcia w podstawie są pewnie osadzone 

w miejscu do tego przewidzianym w bębnie 

do soku. Wkładka do sorbetu nie może dać 

się już obrócić.

4.

Włożyć do sitka śrubę do wyciskania 

soku i docisnąć, aż znajdzie się na wale 

napędowym.

5.

Nałożyć pokrywę (

,

) i obrócić do 

oporu w kierunku zgodnym z ruchem 

wskazówek zegara (

;

). 

Przygotowanie produktów

spożywczych

Ważne:

do przygotowania używać tylko 

dojrzałych owoców i warzyw. Niedojrzałe 

lub przejrzałe owoce bardzo szybko zatkają 

śrubę i jej sitko. 

■ Usunąć kamyki lub pestki (np. śliwek, 

brzoskwiń, wiśni itp.).

■ Usunąć twarde łupiny (np. melona, 

ananasa, ogórka, ziemniaków itp.).

■ Owoce i warzywa z cienką skórką/

łupiną (np. jabłka, gruszki, marchew, 

rzodkiewka, sałata, kapusta, pietruszka, 

szpinak, winogrona, truskawki, seler itp.) 

wystarczy tylko umyć.

■ Obrać owoce cytrusowe i usunąć biały 

miękisz, inaczej sok może mieć gorzki 

smak.

■ Rozdrobnić duże owoce i warzywa, 

aby bez wcisku pasowały do otworu do 

napełniania.

Stosowanie

W

Niebezpieczeństwo zranienia

Użytkować urządzenie tylko w stanie 

całkowicie zmontowanym. 

Nigdy nie używać go bez prawidłowo 

umieszczonej i zablokowanej pokrywy.

Nie wkładać palców w otwór do 

napełniania. Należy używać wyłącznie 

dostarczonego popychacza!

Uwaga!

Do przetwarzania mrożonych owoców 

zawsze używać wkładki do sorbetu. Nie 

przetwarzać owoców, które stają się bardzo 

twarde wskutek zamrożenia (np. truskawek).

Ważne:

 gdy sok osiągnie oznaczenie 

max

, 

zakończyć wyciskanie i opróżnić bęben.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)