Potrawa; PIECZENIE; OBSŁUGA I KONSERWACJA - Russell Hobbs 26095-56 - Instrukcja obsługi - Strona 6

Piekarnik Russell Hobbs 26095-56 – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.
Spis treści:
- Strona 3 – WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA; nie bawiły się sprzętem.; TYLKO DO UŻYTKU DOMOWEGO
- Strona 6 – Potrawa; PIECZENIE; OBSŁUGA I KONSERWACJA
- Strona 7 – TACKA NA OKRUCHY; RECYKLING
72
Potrawa
Ilość/Waga
Czas (minuty)
MROŻONE
Nuggetsy z kurczaka
24 maks.
10-14 lub do momentu przyrządzenia
Kawałki kurczaka
14 maks.
15-20 lub do momentu przyrządzenia
Paluszki rybne
16 maks.
10-14 lub do momentu przyrządzenia
Krążki cebuli panierowane
500 g maks.
10-14 lub do złotego koloru
Krokiety ziemniaczane
20 maks.
12-18 lub do złotego koloru
Kliny ziemniaczane
600 g maks.
14-18 lub do złotego koloru
Frytki z batatów
400 g maks.
10-14 lub do złotego koloru
Frytki
400 g maks.
10-14 lub do złotego koloru
Grube frytki
800 g maks.
20-25 lub do złotego koloru
Pizza
10-16. Obróć o 180º w połowie cyklu, aby uzyskać
równomierne usmażenie
ŚWIEŻE
Frytki
550 g maks.
22-27 lub do zrumienienia i chrupkości
Kliny ziemniaczane
600 g maks.
20-25 lub do zrumienienia i chrupkości
Fryzki z batatów
500 g maks.
17-22 lub do zrumienienia i chrupkości
PIECZENIE
Aby uzyskać najlepszy rezultat, podczas pieczenia lub gotowania zawsze rozgrzewaj piekarnik przez co
najmniej 10 minut w żądanej temperaturze. Aby uzyskać optymalne wyniki, ustaw półkę w środkowej lub
dolnej pozycji.
Ten piekarnik został zaprojektowany do szybkiego i wydajnego pieczenia. Należy w trakcie pieczenia
sprawdzić produkt, przed zalecanym czasem pieczenia w tradycyjnym piekarniku, aby upewnić się, że nie
jest za bardzo spieczony.
1. Ustaw pokrętło sterowania Temparatura/Gotowanie na wymaganą temperaturę.
2. Ustaw Regulator czasowy 1 na 20, a następnie obróć go w prawo lub w lewo do żądanego czasu
grillowania. Wybierz ustawienie
stay on
, aby grillować dłużej niż 60 minut, lub ręcznie kontrolować
czas grillowania. Lampka zaświeci się i pozostanie włączona, aż do zakończenia grillowania.
•
UWAGA: Aby móc uruchomić piekarnik na funkcję pieczenia, trzeba ustawić czas na Regulatorze
czasowym 1 lub ustawić na
stay on
.
3. Po nagrzaniu piekarnika otwórz drzwiczki i włóż produkt. Zamknij drzwiczki.
4. Po ustawieniu czasu, po zakończeniu grillowania rozlegnie się sygnał dźwiękowy. Piekarnik wyłączy
się i zgaśnie lampka. Jeśli nie używasz regulatora czasowego (
stay on
), musisz ręcznie wyłączyć
urządzenie po zakończeniu cyklu, kiedy zechcesz.
5. Za pomocą rękawic kuchennych otwórz drzwiczki i wysuń ruszt na zewnątrz, na tyle daleko, aby
wyjąć jedzenie.
6. Odłączaj urządzenie, gdy nie jest używane.
OBSŁUGA I KONSERWACJA
1. Szklane drzwiczki czyść wilgotną szmatką lub gąbką zamoczoną w ciepłej lub gorącej wodzie z
mydłem. Nie używaj środka do czyszczenia szyb w aerozolu. Przetrzyj czystą wilgotną szmatką bez
mydła, aby usunąć ze szkła resztki piany i smug.
2. Myj drucianą półkę w ciepłej lub gorącej wodzie z mydłem. Dokładnie spłucz i osusz.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
69 Instrukcję należy przeczytać, zachować, przekazać kolejnemu użytkownikowi, jeśli odstępujemy urządzenie innej osobie. Wyjmij z opakowania przed użyciem. WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA Postępuj zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi bezpieczeństwa, między innymi: Niniejszy sprzęt nie jest przeznac...
72 Potrawa Ilość/Waga Czas (minuty) MROŻONENuggetsy z kurczaka 24 maks. 10-14 lub do momentu przyrządzenia Kawałki kurczaka 14 maks. 15-20 lub do momentu przyrządzenia Paluszki rybne 16 maks. 10-14 lub do momentu przyrządzenia Krążki cebuli panierowane 500 g maks. 10-14 lub do złotego koloru Krokiet...
73 3. Myj blachę do pieczenia / tackę ociekową / ruszt z siatki do smażenia powietrzem w ciepłej lub gorącej wodzie z mydłem. Dokładnie spłucz i osusz. 4. Jeśli potrawy są pieczone na ruszcie lub blasze do pieczenia/tacce ociekowej/, ruszcie z siatki do smażenia powietrzem, przed czyszczeniem zanurz...