Potrawa; PIECZENIE; OBSŁUGA I KONSERWACJA - Russell Hobbs 26095-56 - Instrukcja obsługi - Strona 6

Russell Hobbs 26095-56

Piekarnik Russell Hobbs 26095-56 – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.

Ładowanie instrukcji

72

Potrawa

Ilość/Waga

Czas (minuty)

MROŻONE
Nuggetsy z kurczaka

24 maks.

10-14 lub do momentu przyrządzenia

Kawałki kurczaka

14 maks.

15-20 lub do momentu przyrządzenia

Paluszki rybne

16 maks.

10-14 lub do momentu przyrządzenia

Krążki cebuli panierowane

500 g maks.

10-14 lub do złotego koloru

Krokiety ziemniaczane

20 maks.

12-18 lub do złotego koloru

Kliny ziemniaczane

600 g maks.

14-18 lub do złotego koloru

Frytki z batatów

400 g maks.

10-14 lub do złotego koloru

Frytki

400 g maks.

10-14 lub do złotego koloru

Grube frytki

800 g maks.

20-25 lub do złotego koloru

Pizza

10-16. Obróć o 180º w połowie cyklu, aby uzyskać

równomierne usmażenie

ŚWIEŻE
Frytki

550 g maks.

22-27 lub do zrumienienia i chrupkości

Kliny ziemniaczane

600 g maks.

20-25 lub do zrumienienia i chrupkości

Fryzki z batatów

500 g maks.

17-22 lub do zrumienienia i chrupkości

PIECZENIE

Aby uzyskać najlepszy rezultat, podczas pieczenia lub gotowania zawsze rozgrzewaj piekarnik przez co

najmniej 10 minut w żądanej temperaturze. Aby uzyskać optymalne wyniki, ustaw półkę w środkowej lub

dolnej pozycji.

Ten piekarnik został zaprojektowany do szybkiego i wydajnego pieczenia. Należy w trakcie pieczenia

sprawdzić produkt, przed zalecanym czasem pieczenia w tradycyjnym piekarniku, aby upewnić się, że nie

jest za bardzo spieczony.

1. Ustaw pokrętło sterowania Temparatura/Gotowanie na wymaganą temperaturę.

2. Ustaw Regulator czasowy 1 na 20, a następnie obróć go w prawo lub w lewo do żądanego czasu

grillowania. Wybierz ustawienie

stay on

, aby grillować dłużej niż 60 minut, lub ręcznie kontrolować

czas grillowania. Lampka zaświeci się i pozostanie włączona, aż do zakończenia grillowania.

UWAGA: Aby móc uruchomić piekarnik na funkcję pieczenia, trzeba ustawić czas na Regulatorze

czasowym 1 lub ustawić na

stay on

.

3. Po nagrzaniu piekarnika otwórz drzwiczki i włóż produkt. Zamknij drzwiczki.

4. Po ustawieniu czasu, po zakończeniu grillowania rozlegnie się sygnał dźwiękowy. Piekarnik wyłączy

się i zgaśnie lampka. Jeśli nie używasz regulatora czasowego (

stay on

), musisz ręcznie wyłączyć

urządzenie po zakończeniu cyklu, kiedy zechcesz.

5. Za pomocą rękawic kuchennych otwórz drzwiczki i wysuń ruszt na zewnątrz, na tyle daleko, aby

wyjąć jedzenie.

6. Odłączaj urządzenie, gdy nie jest używane.

OBSŁUGA I KONSERWACJA

1. Szklane drzwiczki czyść wilgotną szmatką lub gąbką zamoczoną w ciepłej lub gorącej wodzie z

mydłem. Nie używaj środka do czyszczenia szyb w aerozolu. Przetrzyj czystą wilgotną szmatką bez

mydła, aby usunąć ze szkła resztki piany i smug.

2. Myj drucianą półkę w ciepłej lub gorącej wodzie z mydłem. Dokładnie spłucz i osusz.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 3 - WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA; nie bawiły się sprzętem.; TYLKO DO UŻYTKU DOMOWEGO

69 Instrukcję należy przeczytać, zachować, przekazać kolejnemu użytkownikowi, jeśli odstępujemy urządzenie innej osobie. Wyjmij z opakowania przed użyciem. WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA Postępuj zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi bezpieczeństwa, między innymi: Niniejszy sprzęt nie jest przeznac...

Strona 6 - Potrawa; PIECZENIE; OBSŁUGA I KONSERWACJA

72 Potrawa Ilość/Waga Czas (minuty) MROŻONENuggetsy z kurczaka 24 maks. 10-14 lub do momentu przyrządzenia Kawałki kurczaka 14 maks. 15-20 lub do momentu przyrządzenia Paluszki rybne 16 maks. 10-14 lub do momentu przyrządzenia Krążki cebuli panierowane 500 g maks. 10-14 lub do złotego koloru Krokiet...

Strona 7 - TACKA NA OKRUCHY; RECYKLING

73 3. Myj blachę do pieczenia / tackę ociekową / ruszt z siatki do smażenia powietrzem w ciepłej lub gorącej wodzie z mydłem. Dokładnie spłucz i osusz. 4. Jeśli potrawy są pieczone na ruszcie lub blasze do pieczenia/tacce ociekowej/, ruszcie z siatki do smażenia powietrzem, przed czyszczeniem zanurz...