Russell Hobbs 26095-56 - Instrukcja obsługi - Strona 5

Russell Hobbs 26095-56

Piekarnik Russell Hobbs 26095-56 – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.

Ładowanie instrukcji

71

GRILLOWANIE

Przed grillowaniem rozgrzej piekarnik przez 5 minut. Aby uzyskać najlepszy rezultat, użyj górnej

półki. Upewnij się, że jedzenie lub naczynie do pieczenia nie znajduje się bliżej jak 40 mm od

górnego elementu grzejnego.

1. Ustaw pokrętło wyboru temperatury na

grill

.

2. Ustaw Regulator czasowy 1 na 20, a następnie obróć go w prawo lub w lewo do żądanego czasu

grillowania. Wybierz ustawienie

stay on

, aby grillować dłużej niż 60 minut, lub ręcznie kontrolować

czas grillowania. Lampka zaświeci się i pozostanie włączona, aż do zakończenia grillowania.

UWAGA: Aby móc uruchomić piekarnik na funkcję pieczenia, trzeba ustawić czas na Regulatorze

czasowym 1 lub ustawić na

stay on

.

3. Po nagrzaniu piekarnika otwórz drzwiczki i włóż produkt. Zamknij drzwiczki.

4. Po ustawieniu czasu, po zakończeniu grillowania rozlegnie się sygnał dźwiękowy. Piekarnik wyłączy

się i zgaśnie lampka. Jeśli nie używasz regulatora czasowego (

stay on

), musisz ręcznie wyłączyć

urządzenie po zakończeniu cyklu, kiedy zechcesz.

5. Za pomocą rękawic kuchennych otwórz drzwiczki i wysuń ruszt na zewnątrz, na tyle daleko, aby

wyjąć jedzenie.

6. Odłączaj urządzenie, gdy nie jest używane.

AIR FRY - SMAŻENIE POWIETRZEM

Technologia Air Fry wykorzystuje gorące powietrze o silnym przepływie, które przyrumienia i przysmaża

potrawy z niewielką ilością lub bez oleju. Stosuj proponowane czasy gotowania przedstawione w

poniższej tabeli lub postępuj zgodnie z zaleceniami dotyczącymi przygotowania potrawy. Pamiętaj, że

smażenie powietrzem różni się od tradycyjnego pieczenia, więc dla uzyskania najlepszych wyników może

być konieczne dostosowanie czasu obóbki cieplnej.

UWAGA: podgrzanie piekarnika do smażenia powietrzem nie jest konieczne.

UWAGA: aby uzyskać najlepszy rezultat, ułóż jedzenie na ruszcie z siatki w jednej warstwie.

1. Ułóz jedzenie na ruszcie z siatki.

2. Otwórz drzwiczki i wsuń ruszt z siatki w dolne lub środkowe położenie.

3. Ustaw pokrętło sterowania Temperaturą /Gotowaniem na pozycję

Airfry

.

4. Ustaw Regulator czasowy 1 na 20, a następnie obróć go w prawo lub w lewo do żądanego czasu

grillowania. Wybierz ustawienie

stay on

, aby grillować dłużej niż 60 minut, lub ręcznie kontrolować

czas grillowania. Lampka zaświeci się i pozostanie włączona, aż do zakończenia grillowania.

UWAGA: Aby móc uruchomić piekarnik na funkcję pieczenia, trzeba ustawić czas na Regulatorze

czasowym 1 lub ustawić na

stay on

.

5. Po ustawieniu czasu, po zakończeniu grillowania rozlegnie się sygnał dźwiękowy. Piekarnik wyłączy

się i zgaśnie lampka. Jeśli nie używasz regulatora czasowego (

stay on

), musisz ręcznie wyłączyć

urządzenie po zakończeniu cyklu, kiedy zechcesz.

6. Za pomocą rękawic kuchennych otwórz drzwiczki i wysuń ruszt na zewnątrz, na tyle daleko, aby

wyjąć jedzenie.

UWAGA: Jeśli używasz funkcji Airfry, częściej czyść tackę na okruchy.

7. Odłączaj urządzenie, gdy nie jest używane.

SUGEROWANE CZASY SMAŻENIA AIRFRY

Poniższe czasy należy traktować wyłącznie jako wskazówkę. Przed podaniem sprawdź, czy jedzenie jest

dostatecznie przygotowane . W razie wątpliwości smaż trochę dłużwej. Smaż airfryj drób, wieprzowinę,

hamburgery itp.,aż soki będą czyste.

GB

DE

FR

NL

IT

ES

PT

DK

SE

NO

FI

RU

CZ

SK

PL

HR

SI

GR

HU

TR

RO

BG

AE

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 3 - WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA; nie bawiły się sprzętem.; TYLKO DO UŻYTKU DOMOWEGO

69 Instrukcję należy przeczytać, zachować, przekazać kolejnemu użytkownikowi, jeśli odstępujemy urządzenie innej osobie. Wyjmij z opakowania przed użyciem. WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA Postępuj zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi bezpieczeństwa, między innymi: Niniejszy sprzęt nie jest przeznac...

Strona 6 - Potrawa; PIECZENIE; OBSŁUGA I KONSERWACJA

72 Potrawa Ilość/Waga Czas (minuty) MROŻONENuggetsy z kurczaka 24 maks. 10-14 lub do momentu przyrządzenia Kawałki kurczaka 14 maks. 15-20 lub do momentu przyrządzenia Paluszki rybne 16 maks. 10-14 lub do momentu przyrządzenia Krążki cebuli panierowane 500 g maks. 10-14 lub do złotego koloru Krokiet...

Strona 7 - TACKA NA OKRUCHY; RECYKLING

73 3. Myj blachę do pieczenia / tackę ociekową / ruszt z siatki do smażenia powietrzem w ciepłej lub gorącej wodzie z mydłem. Dokładnie spłucz i osusz. 4. Jeśli potrawy są pieczone na ruszcie lub blasze do pieczenia/tacce ociekowej/, ruszcie z siatki do smażenia powietrzem, przed czyszczeniem zanurz...