Russell Hobbs 26095-56 - Instrukcja obsługi - Strona 4

Piekarnik Russell Hobbs 26095-56 – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.
Spis treści:
70
PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM
Myj części w ciepłej wodzie z mydłem, dobrze wypłucz, niech obciekną i osusz na powietrzu.
Wokół urządzenia pozostaw wystarczająco dużo miejsca (150mm), aby umożliwić odpływ ciepła bez
uszkodzenia sąsiadujących szafek i ścianek.
Przy pierwszym użyciu piekarnik może trochę dymić. Jest to normalne i szybko mija.
FUNKCJONOWANIE
ABY WŁĄCZYĆ
1. W funkcji Gotowanie, przy pomocy pokrętła sterowania Temperatura/Gotowanie wybierz tryb
temperatury lub gotowania (
toast
[tosty],
airfry
[smażenie powietrzem],
grill
[grill]. Następnie
nastaw czas gotowania na Regulatorze czasowym 1 lub wybierz ustawienie ‘stay on’ [pozostań
włączony].
2. Do opiekania, ustaw pokrętło sterowania Temperatura/Gotowanie na ‘
toast
’ [tosty]. Następnie na
Regulatorze czasowym 2 wybierz stopień zrumienienia.
ABY WYŁĄCZYĆ
•
Przekręć Regulator czasowy w pozycję ‘
O
’, a pokrętło sterowania Temperatura/Gotowanie w pozycję
‘
min
’.
WAŻNA INFORMACJA
•
Urządzenie jest gorące. Podczas pracy zawsze dotykaj zewnętrznej lub wewnętrznej powierzchni
urządzenia rękawicami kuchennymi lub przy pomocy uchwytów do garnków.
•
Aby piekarnik działał, musisz ustawić Regulator czasowy lub użyć ustawienia ‘
stay on
’ [pozostań
włączony].
•
Upewnij się, że jedzenie lub naczynie do pieczenia nie znajdują się bliżej jak 40 mm od górnych
elementów grzejnych.
•
Pod tłustymi potrawami zakładaj blachę do pieczenia/tackę ociekową. Produkty nie powinny
wystawać poza krawędzie blachy, aby krople tłuszczu nie skapywały na elementy grzejne i
powodowały dym oraz utrudniały czyszczenie.
TOSTY
1. Ustaw pokrętło Temperatura/Gotowanie w pozycję toast .
2. Otwórz drzwiczki i wsuń ruszt w dolne gniazdo.
3. Umieść produkty do opiekania bezpośrednio na ruszcie i zamknij drzwiczki.
4. Obróć Regulator czasowy 2 zgodnie z ruchem wskazówek zegara do środka (
r
), a następnie zgodnie
z ruchem wskazówek zegara lub przeciwnie do ruchu wskazówek zegara, aby ustawić żądany stopień
zrumienienia (
grh
).
5. Lampka zaświeci się i pozostanie włączona do zakończenia cyklu opiekania.
•
UWAGA: Obserwuj tosty, aby upewnić się, że uzyskano pożądany poziom zrumienienia. Regulator
czasowy 2 można regulować, aby wydłużyć lub skrócić czas opiekania, lub w dowolnym momencie
ustawić go w pozycji wyłączonej (
O
).
6. Po zakończeniu cyklu opiekania rozlegnie się sygnał dźwiękowy. Lampka zgaśnie.
7. Za pomocą rękawic kuchennych otwórz drzwiczki i wysuń półkę na zewnątrz, na tyle daleko, aby
wyjąć tosty.
8. Odłączaj urządzenie, gdy nie jest używane.
•
UWAGA: Aby można było uruchomić toster, należy ustawić Regulator czasowy 2.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
69 Instrukcję należy przeczytać, zachować, przekazać kolejnemu użytkownikowi, jeśli odstępujemy urządzenie innej osobie. Wyjmij z opakowania przed użyciem. WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA Postępuj zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi bezpieczeństwa, między innymi: Niniejszy sprzęt nie jest przeznac...
72 Potrawa Ilość/Waga Czas (minuty) MROŻONENuggetsy z kurczaka 24 maks. 10-14 lub do momentu przyrządzenia Kawałki kurczaka 14 maks. 15-20 lub do momentu przyrządzenia Paluszki rybne 16 maks. 10-14 lub do momentu przyrządzenia Krążki cebuli panierowane 500 g maks. 10-14 lub do złotego koloru Krokiet...
73 3. Myj blachę do pieczenia / tackę ociekową / ruszt z siatki do smażenia powietrzem w ciepłej lub gorącej wodzie z mydłem. Dokładnie spłucz i osusz. 4. Jeśli potrawy są pieczone na ruszcie lub blasze do pieczenia/tacce ociekowej/, ruszcie z siatki do smażenia powietrzem, przed czyszczeniem zanurz...