MIESZAK HAKOWY - Zelmer 880.0 LCD - Instrukcja obsługi - Strona 8

Zelmer 880.0 LCD Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 9
Ładowanie instrukcji

9

Tabela 2. KUBEK MIKSUJĄCY

Produkt

Maks. Ilość

Przygotowanie

Bieg

Praca*

Czas pracy

Koktajl

owocowy

1 litr = 0,50–0,75 l mleka + owoce

Rozdrobnić owoce.

Dodać mleko, miksować.

10–12

12

P

C

5–10 razy

30 s

Ciasto

naleśnikowe

1litr = 1szklanka mleka

+ 1 szklanka wody

+ 2 jaja + mąka

Wszystkie produkty umieścić równocześnie

w pojemniku i zmiksować.

Zwiększać od

8–12

C

do

30 s

Zupa

jarzynowa

1 litr = 30 dag gotowanych warzyw,

10 dag chudego mięsa,

2 szklanki wywaru

Ugotować mięso i warzywa, ostudzić,

zmiksować.

Dodać wywar.

10–12

12

P

C

5–10 razy

30–40 s

* Praca: P – pulse C – ciągła

Tabela 3. MIESZACZ CIASTA

Produkt

Maks. ilość

Przygotowanie

Bieg

Praca*

Czas pracy

MIESZAK HAKOWY

Ciasto

drożdzowe

1500 g mąki

Umieścić w pojemniku mąkę, jaja, cukier.

Przez lej w pokrywie wlewać mleko

z rozpuszczonym tłuszczem i drożdżami.

Zagniatać.

1

5–6

C

C

30 s

5 min.

Ciasto kruche

750 g mąki

Wszystkie produkty umieścić

w pojemniku.

5–6

C

2 min.

Ciasto

makaronowe

1000 g mąki

Wszystkie produkty umieścić

w pojemniku.

5–6

C

5 min.

Ciasto

pierogowe

1000 g mąki

Wszystkie produkty umieścić

w pojemniku.

5–6

C

5 min.

UBIJAK DRUTOWY

Ciasto

biszkoptowe

z 8 jaj

Ubić białka.

Dodać cukier puder.

Dodawać po 2 żółtka.

Dodawać mąkę.

4–6

4–6

4–6

1

C

C

C

C

2 min.

2 min.

2 min.

30 s

Ciasto

ucierane

z 500 g

Margarynę o temp. pokojowej pokroić

w kostkę ok. 2 cm i utrzeć z cukrem.

Dodawać stopniowo jajka.

Dodawać mąkę.

4–6

4–6

1

C

C

C

4 min.

1–4 min.

30 s

Sernik

1 kg sera

Masło o temp. pokojowej pokroić w kost

-

kę ok. 2 cm i utrzeć z cukrem pudrem

i żółtkami.

Dodawać po łyżce ser zmielony w ma

-

szynce do mięsa.

Dokończyć ucieranie masy serowej.

Przełożyć masę serowa do innego

naczynia.

Umyć pojemnik mieszacza i ubijak

drutowy.

Ubić pianę z białek.

Dodać pianę do masy serowej i delikat

-

nie wymieszać łyżką.

4–6

4–6

4–6

4–6

C

C

C

C

4 min.

4 min.

1 min.

2 min.

Piana z białek

białka z 10 jaj

Białka doprowadzić do temperatury pokojo

-

wej, umieścić w pojemniku i ubijać.

4–6

C

do 2 min.

Bita śmietana

700 ml śmietany kremówki

(32–34% tłuszczu)

Śmietanę schłodzić do temp. 8–10°C,

umieścić w pojemniku, ubijać.

1–2

C

do 2 min.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)