urządzenia nie ma możliwości zakupu jakichkolwiek akcesoriów. - Tefal QB300138 - Instrukcja obsługi - Strona 14

Tefal QB300138 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 17
Ładowanie instrukcji

135

PL

PRODUKTY ELEKTRONICZNE LUB ELEKTRYCZNE

Urządzenie można dostosować do indywidualnych potrzeb, w punkcie

sprzedaży lub w autoryzowanym serwisie można nabyć następujące

akcesoria:

Misa

Misa do miksowania

Szatkownica do warzyw

Pokrywa misy

Mini-rozdrabniacz

- A: bęben do szatkowania

Mieszadło

Głowica rozdrabniacza

- C: bęben do tarcia na grubo

Malakser

Misa rozdrabniacza

- D: bęben do tarcia na drobno

Trzepaczka

wieloramienna

Adapter do szatkownicy do

warzyw

- R: bęben do ucierania

ziemniaków (na placki)

PODSTAWOWE PRZEPISY

Uwaga: Bez okazania posiadanej instrukcji obsługi lub posiadanego

urządzenia nie ma możliwości zakupu jakichkolwiek akcesoriów.

Chleb biały

Składniki: 350 g mąki typu 55, 210  ml letniej wody 5  g suchych drożdży

piekarskich 5 g soli.

Do misy wsypać sól, mąkę i drożdże piekarskie. Nałożyć mieszadło i

pokrywę. Włączyć na kilka sekund z prędkością 1, następnie dolać wody i

jednocześnie trzymać urządzenie włączone. Miksować przez około 8 min.

Pozwolić, aby ciasto leżakowało przez około ½ godziny w temperaturze

pokojowej, następnie jeszcze raz wyrobić je ręcznie. Zrobić z ciasta kulkę i

położyć na blasze do pieczenia posmarowanej masłem i posypanej mąką.

Pozwolić, aby ciasto rosło przez około 1 godzinę. Rozgrzać piekarnik do

240°C. Porobić nacięcia z wierzchu bochenka i posmarować bochenek

letnią wodą. Do piekarnika włożyć małe naczynie z wodą, aby ułatwić

formowanie się złocistej skórki na chlebie. Piec przez 30 min.

Kruche ciasto

Składniki: 200  g mąki, 100  g miękkiego masła pokrojonego na kawałki,

50 ml wody, 1 szczypta soli

Do misy nasypać mąkę, dodać masło i sól. Nałożyć mieszadło i pokrywę.

Włączyć na kilka sekund z prędkością 1, dolać wody i jednocześnie

trzymać urządzenie włączone. Wyrabiać aż do uformowania ładnej kuli.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)