Tefal QB300138 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
135
PL
PRODUKTY ELEKTRONICZNE LUB ELEKTRYCZNE
Urządzenie można dostosować do indywidualnych potrzeb, w punkcie
sprzedaży lub w autoryzowanym serwisie można nabyć następujące
akcesoria:
Misa
Misa do miksowania
Szatkownica do warzyw
Pokrywa misy
Mini-rozdrabniacz
- A: bęben do szatkowania
Mieszadło
Głowica rozdrabniacza
- C: bęben do tarcia na grubo
Malakser
Misa rozdrabniacza
- D: bęben do tarcia na drobno
Trzepaczka
wieloramienna
Adapter do szatkownicy do
warzyw
- R: bęben do ucierania
ziemniaków (na placki)
PODSTAWOWE PRZEPISY
Uwaga: Bez okazania posiadanej instrukcji obsługi lub posiadanego
urządzenia nie ma możliwości zakupu jakichkolwiek akcesoriów.
Chleb biały
Składniki: 350 g mąki typu 55, 210 ml letniej wody 5 g suchych drożdży
piekarskich 5 g soli.
Do misy wsypać sól, mąkę i drożdże piekarskie. Nałożyć mieszadło i
pokrywę. Włączyć na kilka sekund z prędkością 1, następnie dolać wody i
jednocześnie trzymać urządzenie włączone. Miksować przez około 8 min.
Pozwolić, aby ciasto leżakowało przez około ½ godziny w temperaturze
pokojowej, następnie jeszcze raz wyrobić je ręcznie. Zrobić z ciasta kulkę i
położyć na blasze do pieczenia posmarowanej masłem i posypanej mąką.
Pozwolić, aby ciasto rosło przez około 1 godzinę. Rozgrzać piekarnik do
240°C. Porobić nacięcia z wierzchu bochenka i posmarować bochenek
letnią wodą. Do piekarnika włożyć małe naczynie z wodą, aby ułatwić
formowanie się złocistej skórki na chlebie. Piec przez 30 min.
Kruche ciasto
Składniki: 200 g mąki, 100 g miękkiego masła pokrojonego na kawałki,
50 ml wody, 1 szczypta soli
Do misy nasypać mąkę, dodać masło i sól. Nałożyć mieszadło i pokrywę.
Włączyć na kilka sekund z prędkością 1, dolać wody i jednocześnie
trzymać urządzenie włączone. Wyrabiać aż do uformowania ładnej kuli.
Spis treści
- 6 c - Akcesoria miksujące
- 7 Zabezpieczenie przed przeciążeniem:; EMULGOWANIE / ROZBEŁTYWANIE
- 9 ZALEŻNOŚCI OD MODELU)
- 11 Nigdy nie wolno popychać składników palcami ani jakimikolwiek
- 12 - SIEKANIE NIEWIELKICH ILOŚCI (W ZALEŻNOŚCI OD; CZYSZCZENIE; Z ostrzami należy obchodzić się ostrożnie, mogą one
- 13 Bierzmy udział w ochronie środowiska!
- 14 urządzenia nie ma możliwości zakupu jakichkolwiek akcesoriów.
- 16 Majonez; Uwaga: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.; Bita śmietana; Do misy wlać śmietanę i wsypać cukier puder. Nałożyć trzepaczkę
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)