Philips HR7775 - Instrukcja obsługi - Strona 16

Philips HR7775 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 90
Ładowanie instrukcji

26

Nie używaj ostrza robota kuchennego do rozdrabniania bardzo

twardych składników, takich jak ziarna kawy, gałka muszkatołowa,

kurkuma czy kostek lodu, gdyż może to spowodować stępienie ostrzy.

-- Standardowy-czas-dla-wszystkich-zadań-rozdrabniania-wynosi-30–60-

sekund.-

Jeśli-produkty-przykleją-się-do-ostrza-lub-do-ścianek-pojemnika:-

1

Wyłącz urządzenie.

2

Zdejmij pokrywkę z pojemnika.

3

Łopatką usuń składniki z ostrza i ścianek pojemnika.

RO

|

Lamă - sugestii şi avertismente

Puneţi întotdeauna lama robotului de bucătărie în bol înainte de a

începe să adăugaţi ingredientele.

-- Dacă-tăiaţi-ceapă,-acţionaţi-de-câteva-ori-funcţia-impuls-pentru-a-

evita-tăierea-prea-fină-a-cepei.

Nu lăsaţi aparatul să funcţioneze prea mult când tocaţi brânză (tare)

sau ciocolată. În caz contrar, aceste ingrediente se înfierbântă prea

tare, încep să se topească şi devin pline de cocoloaşe.
Nu folosiţi lama robotului de bucătărie pentru a toca ingrediente

foarte tari, cum ar fi boabe de cafea, nucşoară, turmeric şi cuburi de

gheaţă, deoarece acest lucru poate toci lama.

-- Durata-standard-pentru-toate-operaţiile-de-tocare-este-de-30-60-de-

secunde.

Dacă-ingredientele-se-lipesc-de-lamă-sau-de-interiorul-bolului:

1

Opriţi aparatul.

2

Luaţi capacul de pe bol.

3

Îndepărtaţi ingredientele de pe lamă sau de pe pereţii bolului cu

ajutorul unei spatule.

RU

|

Лезвия - советы и предостережения

Всегда опускайте нож в чашу до того как поместить в нее

продукты.

-- При-измельчении-лука-несколько-раз-включайте-импульсный-

режим,-чтобы-не-допустить-чрезмерного-измельчения-лука.

При измельчении (твердых) сыров или шоколада не используйте

прибор долго. В противном случае ингредиенты могут слишком

нагреться, расплавиться и сбиться комками.
Не используйте комбайн для измельчения очень твердых

ингредиентов, таких как зерна кофе, мускатного ореха, куркумы и

кубиков льда - это может затупить ножи кухонного комбайна.

-- Стандартное-значение-измельчения-продуктов-составляет-30-

60-секунд.

В-случае-налипания-продуктов-на-нож-или-внутреннюю-

поверхность-чаши:

1

Выключите прибор.

2

Снимите с чаши крышку.

3

С помощью лопатки очистите прилипшие продукты с лезвия

ножа или со стенок чаши.

SK

|

Čepeľ – tipy a varovania

Do misky kuchynského robota najskôr vložte čepeľ a až potom

pridajte spracovávané suroviny.

-- Ak-sekáte-cibuľu,-niekoľkokrát-použitie-funkciu-impulzov,-aby-ste-ju-

neposekali-na-príliš-jemno.

Ak sekáte (tvrdý) syr alebo čokoládu, nikdy nenechajte zariadenie

pracovať príliš dlho. V opačnom prípade sa tieto suroviny

príliš zohrejú, začnú sa topiť a vytvoria sa hrudky.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)