Uwaga: Przed dodaniem składników zamontuj uchwyt na akcesoria z; Wkładki do krojenia, szatkowania i rozdrabniania - Philips HR7770 - Instrukcja obsługi - Strona 7

Philips HR7770 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 16
Ładowanie instrukcji

4

Nałóż pokrywkę na pojemnik (1). Obróć pokrywkę w prawo (2),

aby ją dokręcić (usłyszysz „kliknięcie”) (rys. 23).

Uwaga: Upewnij się, że występ na pokrywce zatrzasnął się w szczelinie

uchwytu pojemnika.

5

Włóż produkty do otworu na produkty. (rys. 24)

- Potnij większe składniki na mniejsze kawałki, aby zmieściły się w

otworze na produkty.

- Aby osiągnąć najlepsze rezultaty, wkładaj produkty do otworu

stopniowo.

- W przypadku dużej ilości składników miksuj jednorazowo małe porcje

i opróżniaj pojemnik po każdej porcji.

6

Wybierz ustawienie szybkości, które odpowiada kolorowi

końcówki (rys. 17).

7

Popchnij lekko popychaczem produkty znajdujące się w otworze na

produkty.

8

Po zakończeniu przetwarzania ustaw regulator szybkości w

położeniu 0 i wyjmij wtyczkę urządzenia z gniazdka

elektrycznego (rys. 18).

Wskazówki

- Podczas szatkowania lub rozdrabniania miękkich składników używaj

niskiej szybkości, aby nie zetrzeć ich na puree.

- Nie należy rozdrabniać twardego sera zbyt długo. Może to

spowodować nadmierne nagrzanie się sera i jego roztopienie lub

zbijanie się w grudki.

- Nie należy miksować czekolady za pomocą wkładek. Do tego celu

należy używać wyłącznie części tnącej.

tarcza emulgacyjna

Tarczy emulgacyjnej można używać do ubijania śmietany i trzepania jajek,

ubijania białek, puddingu, majonezu i różnego rodzaju ciast biszkoptowych.

1

Umieść uchwyt na akcesoria w pojemniku (rys. 8).

2

Umieść tarczę emulgacyjną w uchwycie na akcesoria (rys. 25).

Polski

77

2

Umieść końcówkę do wyrabiania ciasta w uchwycie na

akcesoria. (rys. 14)

Uwaga: Przed dodaniem składników zamontuj uchwyt na akcesoria z

końcówką do wyrabiania ciasta w pojemniku.

3

Włóż składniki do misy (rys. 15).

4

Nałóż pokrywkę na pojemnik (1). Obróć pokrywkę w prawo (2),

aby ją dokręcić (usłyszysz „kliknięcie”) (rys. 16).

Uwaga: Upewnij się, że występ na pokrywce zatrzasnął się w szczelinie

uchwytu pojemnika.

5

Umieść popychacz w otworze na produkty.

6

Wybierz ustawienie szybkości, które odpowiada kolorowi

końcówki (rys. 17).

7

Po zakończeniu przetwarzania ustaw regulator szybkości w

położeniu 0 i wyjmij wtyczkę urządzenia z gniazdka

elektrycznego (rys. 18).

Wkładki do krojenia, szatkowania i rozdrabniania

Nigdy nie próbuj rozdrabniać wkładkami twardych produktów, takich

jak kostki lodu.

Krawędzie tnące wkładek są bardzo ostre. Nie dotykaj ich!

1

Umieść uchwyt na akcesoria w pojemniku (rys. 8).

2

Włóż do uchwytu metalową wkładkę do szatkowania, krojenia lub

rozdrabniania.

- Umieść otwór wkładki nad wałkiem uchwytu (r ys. 19).

- Dociśnij otwór wkładki na występ wałka (r ys. 20).

- Wciśnij wkładkę na uchwyt, aż zatrzaśnie się w odpowiedniej pozycji

(usłyszysz „kliknięcie”) (r ys. 21).

3

Umieść uchwyt z wkładką na uchwycie na akcesoria (rys. 22).

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)