Philips HR7770 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
4
Nałóż pokrywkę na pojemnik (1). Obróć pokrywkę w prawo (2),
aby ją dokręcić (usłyszysz „kliknięcie”) (rys. 23).
Uwaga: Upewnij się, że występ na pokrywce zatrzasnął się w szczelinie
uchwytu pojemnika.
5
Włóż produkty do otworu na produkty. (rys. 24)
- Potnij większe składniki na mniejsze kawałki, aby zmieściły się w
otworze na produkty.
- Aby osiągnąć najlepsze rezultaty, wkładaj produkty do otworu
stopniowo.
- W przypadku dużej ilości składników miksuj jednorazowo małe porcje
i opróżniaj pojemnik po każdej porcji.
6
Wybierz ustawienie szybkości, które odpowiada kolorowi
końcówki (rys. 17).
7
Popchnij lekko popychaczem produkty znajdujące się w otworze na
produkty.
8
Po zakończeniu przetwarzania ustaw regulator szybkości w
położeniu 0 i wyjmij wtyczkę urządzenia z gniazdka
elektrycznego (rys. 18).
Wskazówki
- Podczas szatkowania lub rozdrabniania miękkich składników używaj
niskiej szybkości, aby nie zetrzeć ich na puree.
- Nie należy rozdrabniać twardego sera zbyt długo. Może to
spowodować nadmierne nagrzanie się sera i jego roztopienie lub
zbijanie się w grudki.
- Nie należy miksować czekolady za pomocą wkładek. Do tego celu
należy używać wyłącznie części tnącej.
tarcza emulgacyjna
Tarczy emulgacyjnej można używać do ubijania śmietany i trzepania jajek,
ubijania białek, puddingu, majonezu i różnego rodzaju ciast biszkoptowych.
1
Umieść uchwyt na akcesoria w pojemniku (rys. 8).
2
Umieść tarczę emulgacyjną w uchwycie na akcesoria (rys. 25).
Polski
77
2
Umieść końcówkę do wyrabiania ciasta w uchwycie na
akcesoria. (rys. 14)
Uwaga: Przed dodaniem składników zamontuj uchwyt na akcesoria z
końcówką do wyrabiania ciasta w pojemniku.
3
Włóż składniki do misy (rys. 15).
4
Nałóż pokrywkę na pojemnik (1). Obróć pokrywkę w prawo (2),
aby ją dokręcić (usłyszysz „kliknięcie”) (rys. 16).
Uwaga: Upewnij się, że występ na pokrywce zatrzasnął się w szczelinie
uchwytu pojemnika.
5
Umieść popychacz w otworze na produkty.
6
Wybierz ustawienie szybkości, które odpowiada kolorowi
końcówki (rys. 17).
7
Po zakończeniu przetwarzania ustaw regulator szybkości w
położeniu 0 i wyjmij wtyczkę urządzenia z gniazdka
elektrycznego (rys. 18).
Wkładki do krojenia, szatkowania i rozdrabniania
Nigdy nie próbuj rozdrabniać wkładkami twardych produktów, takich
jak kostki lodu.
Krawędzie tnące wkładek są bardzo ostre. Nie dotykaj ich!
1
Umieść uchwyt na akcesoria w pojemniku (rys. 8).
2
Włóż do uchwytu metalową wkładkę do szatkowania, krojenia lub
rozdrabniania.
- Umieść otwór wkładki nad wałkiem uchwytu (r ys. 19).
- Dociśnij otwór wkładki na występ wałka (r ys. 20).
- Wciśnij wkładkę na uchwyt, aż zatrzaśnie się w odpowiedniej pozycji
(usłyszysz „kliknięcie”) (r ys. 21).
3
Umieść uchwyt z wkładką na uchwycie na akcesoria (rys. 22).
Spis treści
- 4 Polski; ostrzeżenie
- 5 Nałóż pojemnik na część silnikową (1) i przekręć go w prawo, aby; uwaga
- 6 Uwaga: Nie napełniaj pojemnika powyżej wskaźnika „MAX”.; otwór na produkty i popychacz; Wskazówka: Popychaczem można także zamknąć otwór na produkty, co; Część tnąca; Wskazówki
- 7 Uwaga: Przed dodaniem składników zamontuj uchwyt na akcesoria z; Wkładki do krojenia, szatkowania i rozdrabniania
- 9 Czyszczenie
- 10 Przepisy; 00 g sera (parmezanu lub goudy).Umieść uchwyt na akcesoria w
- 11 Bita śmietana; - 250 ml świeżej śmietany; sałatka z ogórków z sosem jogurtowym; - 2 filiżanki liści pietruszki
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)