Uwaga: Nie napełniaj pojemnika powyżej wskaźnika „MAX”.; otwór na produkty i popychacz; Wskazówka: Popychaczem można także zamknąć otwór na produkty, co; Część tnąca; Wskazówki - Philips HR7770 - Instrukcja obsługi - Strona 6

Philips HR7770 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 16
Ładowanie instrukcji

3

W przypadku korzystania z części tnącej lub końcówki do

wyrabiania ciasta włóż do pojemnika składniki, które mają zostać

zmiksowane.

Uwaga: Nie napełniaj pojemnika powyżej wskaźnika „MAX”.

4

Nałóż pokrywkę na pojemnik (1). Obróć pokrywkę w prawo (2),

aby ją dokręcić (usłyszysz „kliknięcie”) (rys. 3).

Uwaga: Upewnij się, że występ na pokrywce zatrzasnął się w szczelinie

uchwytu pojemnika.

5

W przypadku korzystania z uchwytu na wkładki z jedną z wkładek

wrzucaj składniki przez otwór na produkty i popychaj je za pomocą

popychacza.

6

Wybierz ustawienie szybkości, które odpowiada kolorowi wybranej

końcówki. Patrz odpowiednia część poniżej.

7

Po zakończeniu przetwarzania ustaw regulator szybkości w

położeniu 0 (rys. 4).

otwór na produkty i popychacz

- Otwór na produkty służy do dodawania płynnych i stałych

składników. (r ys. 5)

- Popychacz służy do wpychania składników stałych do otworu na

produkty. (r ys. 6)

Wskazówka: Popychaczem można także zamknąć otwór na produkty, co

pozwala zapobiec wydostawaniu się składników z pojemnika.

Część tnąca

Część tnąca służy do siekania, mieszania, miksowania i przygotowywania

puree ze składników.

1

Zdejmij z ostrza osłonę zabezpieczającą (rys. 7).

Ostrza elementu tnącego są bardzo ostre. Nie dotykaj ich.

2

Umieść uchwyt na akcesoria w pojemniku. (rys. 8)

3

Umieść część tnącą w uchwycie na akcesoria w pojemniku (rys. 9).

Polski

76

4

Włóż składniki do pojemnika. Duże kawałki pokrój na mniejsze o

wymiarach ok. 3 x 3 x 3 cm (rys. 10).

Uwaga: Przed dodaniem składników zamontuj uchwyt na akcesoria z częścią

tnącą w pojemniku.

5

Nałóż pokrywkę na pojemnik (1). Obróć pokrywkę w prawo (2),

aby ją dokręcić (usłyszysz „kliknięcie”) (rys. 11).

Uwaga: Upewnij się, że występ na pokrywce zatrzasnął się w szczelinie

uchwytu pojemnika.

6

Umieść popychacz w otworze na produkty.

7

Wybierz ustawienie szybkości, które odpowiada kolorowi

końcówki (rys. 12).

8

Po zakończeniu przetwarzania ustaw regulator szybkości w

położeniu 0 i wyjmij wtyczkę urządzenia z gniazdka

elektrycznego (rys. 4).

Wskazówki

- Gdy rozdrabniasz cebulę, przekręć kilkakrotnie regulator szybkości do

pozycji P (funkcja pulsacji) – dzięki temu cebula nie zostanie posiekana

zbyt drobno (r ys. 13).

- Nie należy rozdrabniać czekolady lub twardego sera zbyt długo. Może

to spowodować zbytnie nagrzanie się tych produktów i ich

roztopienie lub zbijanie się w grudki.

- Nie używaj części tnącej do rozdrabniania bardzo twardych

składników, takich jak ziarna kawy, kurkuma, gałka muszkatołowa czy

kostki lodu, gdyż może to spowodować stępienie ostrzy.

- Jeśli składniki przywierają do ostrza lub do ścianek pojemnika, wyłącz

urządzenie i wyjmij wtyczkę z gniazdka elektr ycznego, a następnie za

pomocą łopatki usuń składniki z ostrza lub ze ścianek.

końcówka do wyrabiania ciasta

Końcówki do wyrabiania ciasta można używać do wyrabiania ciasta

drożdżowego na chleb lub pizzę.

1

Umieść uchwyt na akcesoria w pojemniku (rys. 8).

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)