Philips HR7766 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Gdy urządzenie jest włączone, nigdy nie wpychaj produktów do otworu na produkty palcami lub
przy użyciu innych przedmiotów (np. łopatki). W tym celu używaj wyłącznie popychacza.
9
Po zakończeniu przetwarzania składników ustaw pokrętło sterujące w położeniu O.
Wskazówki
- W przypadku całkowitego zapełnienia pojemnika na miąższ wyłącz urządzenie i zaczekaj, aż sitko
przestanie się obracać. Zwolnij zacisk i zdejmij pokr ywkę. Wyjmij sitko. Zdejmij pojemnik na
miąższ z części silnikowej i opróżnij go. Oczyść sitko. Złóż sokowirówkę i ponownie włącz
urządzenie.
- Nie musisz obierać owoców i warzyw o cienkich skórkach. Usuwaj tylko niejadalne skórki, np. z
pomarańczy, ananasów i surowych buraków.
- Zawsze używaj świeżych owoców i warzyw. Zawierają one więcej soku.
- W sokowirówce można także wyciskać sok z liści i głąbów (np. sałaty).
- Usuwaj pestki z owoców o dużych pestkach, takich jak wiśnie, śliwki, brzoskwinie czy morele.
- Sok jabłkowy szybko zmienia kolor na brązowy. Możesz spowolnić ten proces, dodając do niego
kilka kropel soku z cytr yny.
- Miąższ z marchewek, buraków, kapusty lub szpinaku może posłużyć jako baza do zup i sosów.
Ugotuj miąższ z przyprawami, a następnie zetrzyj go na puree w blenderze. Z miąższu
pomidorów możesz uzyskać przecier pomidorowy.
- Twarde owoce zawierające dużo skrobi, takie jak banany, papaja, awokado, figi czy mango, nie są
odpowiednie do przetwarzania w sokowirówce. Do przetwarzania tego typu owoców używaj
blendera.
- Sokowirówka nie nadaje się do wyciskania soku z owoców i warzyw, które są bardzo twarde i/
lub włókniste (np. z trzciny cukrowej).
Maszynka do mięsa
Za pomocą maszynki do mięsa można mielić mięso oraz robić kiełbasy.
1
Zamocuj nakładkę na części silnikowej (rys. 32).
2
Umieść przekładnię na części silnikowej (1) i obróć w prawo, aby ją zamocować (2) (usłyszysz
„kliknięcie”) (rys. 33).
3
Umieść moduł tnący na obudowie przekładni (1) i obróć w lewo, aby go zamocować
(2) (rys. 34).
4
Wsuń wał ślimakowy w moduł tnący (rys. 35).
5
Umieść element tnący na wale ślimakowym. Ostrza powinny być skierowane na
zewnątrz (rys. 36).
6
Załóż na wał ślimakowy tarczę średnio lub grubo mielącą (w zależności od wymaganej
konsystencji) (rys. 37).
Sprawdź, czy otwor y w tarczy mielącej dopasowały się do występów modułu tnącego.
7
Umieść pierścień mocujący na module tnącym (1) i obróć w prawo, aby go zamocować
(2) (rys. 38).
8
Umieść tackę na pionowej części modułu tnącego (rys. 39).
Mielenie mięsa
1
Potnij mięso na paski o długości 10 cm i grubości 2 cm.
2
Używaj chudego mięsa. W miarę możliwości usuń wszystkie kości, kawałki chrząstek i ścięgna.
Nigdy nie używaj zamrożonego mięsa!
3
Wybierz prędkość 1, aby włączyć urządzenie.
Polski
142
Spis treści
- 7 Wprowadzenie; Polski
- 8 Ważne
- 10 można się nimi łatwo skaleczyć.; uwaga; przegrzania, automatycznie odcina zasilanie.; Wbudowana blokada bezpieczeństwa; odpowiednią częścią poniżej.
- 11 otwór na produkty i popychacz; składników z pojemnika.; Część tnąca; temu cebula nie zostanie posiekana zbyt drobno.; tarcze
- 13 Nie wywieraj zbyt dużego nacisku na uchwyt dzbanka blendera.; Wskazówki
- 14 pokr ywka powinna być zawsze zamknięta.; sokowirówka; Sprawdź, czy pokrywka jest prawidłowo zablokowana.
- 15 pomarańczy, ananasów i surowych buraków.; Maszynka do mięsa; Potnij mięso na paski o długości 10 cm i grubości 2 cm.
- 16 Robienie kiełbas; Wymontuj tarczę mielącą i element tnący.; - Jeśli osłonka przyklei się do nasadki masarskiej, zwilż ją wodą.; szybkie mycie dzbanka blendera; Zamknij pokrywkę i umieść w niej zatyczkę.
- 17 Zdejmij dzbanek blendera i wypłucz go czystą wodą.; trzepaczka; Zawsze po użyciu natychmiast wyczyść końcówkę do ubijania piany.; składanie końcówki do ubijania piany; Umieść końcówkę do ubijania piany w obudowie przekładni.; Regulowana tarcza krojąca; Zdejmij z tarczy wkładkę do krojenia.; Części maszynki do mięsa nie wolno myć w zmywarce!; Przechowywanie; nieużywanych akcesoriów.
- 18 piany na uchwyt na akcesoria.; ochrona środowiska
- 19 Przepisy
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)