Philips HR7766 - Instrukcja obsługi - Strona 12

Philips HR7766 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 28
Ładowanie instrukcji

- Potnij większe składniki na mniejsze kawałki, aby zmieściły się w otworze na produkty.

- Aby osiągnąć najlepsze rezultaty, wkładaj produkty do otworu stopniowo.

- W przypadku dużej ilości składników miksuj jednorazowo małe porcje i opróżniaj pojemnik po

każdej porcji.

5

Ustaw pokrętło sterujące w położeniu 1, aby włączyć urządzenie.

- Aby zakończyć przetwarzanie składników, ustaw pokrętło sterujące w położeniu O.

6

Popchnij lekko popychaczem produkty znajdujące się w otworze na produkty.

Regulowana tarcza krojąca

Regulowana tarcza krojąca jest bardzo ostra. Nie dotykaj jej krawędzi.

1

Nałóż wkładkę do krojenia na górną część uchwytu (rys. 12).

2

Umieść pokrętło w dolnej części uchwytu (1) i obróć je w lewo w celu zamocowania

(2) (rys. 13).

3

Obróć pokrętło regulacyjne, aby ustawić żądaną grubość plastrów (rys. 14).

Wskazówki

- W przypadku szatkowania lub rozdrabniania miękkich składników nie używaj większej prędkości

niż 2, aby nie zetrzeć ich na puree.

- Nie używaj tarcz do rozdrabniania czekolady. W tym celu używaj wyłącznie ostrza.

końcówka do wyrabiania ciasta

Końcówki do wyrabiania ciasta można używać do wyrabiania ciasta drożdżowego na chleb lub pizzę.

Standardowy czas dla wszystkich zadań wyrabiania ciasta wynosi 30–180 sekund.

1

Umieść końcówkę do wyrabiania ciasta w uchwycie na akcesoria. (rys. 15)

2

Umieść uchwyt z końcówką do wyrabiania ciasta w pojemniku. (rys. 16)

Uwaga: Przed dodaniem składników zamontuj uchwyt na akcesoria z końcówką do wyrabiania ciasta w

pojemniku.

3

Włóż składniki do pojemnika.

4

Załóż pokrywkę na pojemnik i umieść w pokrywce popychacz.

5

Ustaw pokrętło sterujące w położeniu 1, aby włączyć urządzenie.

- Aby zakończyć przetwarzanie składników, ustaw pokrętło sterujące w położeniu O.

trzepaczka

Końcówki do ubijania piany można używać do ubijania śmietany, roztrzepywania jajek, ubijania białek,

przygotowywania puddingu, majonezu, różnego rodzaju ciast biszkoptowych i innych miękkich

składników.

1

Umieść uchwyt na akcesoria w pojemniku (rys. 17).

2

Załóż końcówkę do ubijania piany na górną część uchwytu (rys. 18).

3

Włóż składniki do pojemnika.

4

Załóż pokrywkę na pojemnik i umieść w pokrywce popychacz.

5

Ustaw pokrętło sterujące w położeniu 2, aby włączyć urządzenie.

- Aby zakończyć przetwarzanie składników, ustaw pokrętło sterujące w położeniu O.

6

Zawsze po użyciu wyczyść końcówkę do ubijania piany.

Instrukcje dotyczące odłączania końcówki do ubijania piany oraz jej mycia można znaleźć w rozdziale

„Czyszczenie”.

Polski

139

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)