Rozgrzej piekarnik do temperatur y 160; suszonych - Philips HR7758 - Instrukcja obsługi - Strona 29

Robot kuchenny Philips HR7758 – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.
Spis treści:
- Strona 6 – P O L S K I; Części i akcesoria
- Strona 7 – Termiczny wyłącznik bezpieczeństwa; Jeśli urządzenie przerywa pracę:
- Strona 8 – Włącz ponownie urządzenie.; Blokada bezpieczeństwa
- Strona 9 – Miska; Wyciskarka do cytrusów; Miska malaksera
- Strona 10 – Krawędzie noża są bardzo ostre. Nie dotykaj ich!; Porady; Zdejmij pokrywkę z miski.
- Strona 11 – Zakładanie i używanie tarczy; Umieść w uchwycie wybraną tarczę.; Mieszak ze stali nierdzewnej; Akcesorium to, oznaczone symbolem
- Strona 12 – Na panelu sterowania wciśnij przycisk; Trzepaczka do ubijania; Umieść uchwyt na akcesoria w misie.; Blender i filtr do owoców; przygotowywania ciasta na naleśniki i majonezu.
- Strona 13 – Włóż składniki do dzbana blendera.; Filtr do owoców; Załóż dzban blendera na część silnikową.
- Strona 14 – Włóż korek do pokrywy blendera.; Jeśli składniki przykleją się do ścianek blendera:
- Strona 15 – Na sitko wciśnij lekko stożek.; Maszynka do mięsa
- Strona 16 – Umieść nożyk na ślimaku.; Mielenie mięsa; Nigdy nie używaj zamrożonego mięsa!
- Strona 17 – Robienie kiełbas; Umieść separator w maszynce.; Mycie
- Strona 18 – Zawsze czyść trzepaczkę po użyciu.
- Strona 19 – Wyjmij popychacz i tacę.; Przechowywanie
- Strona 20 – Gwarancja i serwis; Rozwiązywanie problemów
- Strona 22 – Funkcje, akcesoria i przerabianie; Ilości składników i czas obróbki.
- Strona 25 – Przepisy; curr y, mielona papr yka; Ciasto z owocami
- Strona 26 – i mieszaj; Gulasz po węgiersku
- Strona 27 – Tarta truskawkowa; Rozgrzej piekarnik do temperatur y 180
- Strona 28 – Koktajl mleczny ze świeżych owoców; Rozgrzej piekarnik do temperatur y 200; Ciasto czekoladowe
- Strona 29 – Rozgrzej piekarnik do temperatur y 160; suszonych
- Strona 30 – - 1 łyżeczka włoskiej mieszanki ziołowej (suszonej; Placki warzywno-ziemniaczane; otrąb
- Strona 31 – Chleb wypiekaj w temperaturze 225
P O L S K I
5 3
Polewa:
- 125 ml wody
- 300 g cukru
- 250 g utar tej czekolady
- ewentualnie bita śmietana
B
Rozgrzej piekarnik do temperatur y 160
c
C.
Wymieszaj masło z cukrem pudrem,
wykorzystując do tego nóż ze stali nierdzewnej.
Dodaj rozpuszczoną czekoladę. Następnie - jedno
po drugim - żółtka i mieszaj do momentu, aż
masa uzyska konsystencję kremu. Trzepaczką ubij
na sztywno białka z cukrem pudrem. Do masy
dodaj pianę z białek i całość delikatnie wymieszaj.
Następnie łopatką wmieszaj mąkę. Przełóż ciasto
do natłuszczonej blachy do pieczenia (24 cm).
Piecz przez godzinę w temperaturze 160
c
C.
Przez pierwsze 15 minut drzwiczki piekarnika
powinny być nieco uchylone.
B
Upieczone ciasto pozostaw na blasze, aby trochę
ostygło, a następnie przewróć je na drucianą
kratkę do dalszego wystudzenia. Przekrój ciasto w
poziomie na połowę; na jedną część nałóż dżem
morelowy, a następnie złącz ponownie obydwie
połowy. Resztę dżemu podgrzej i gdy stanie się
płynny, polej nim całe ciasto. Przygotuj glazurę.
Zagotuj wodę, dodaj do niej cukier i czekoladę, i
gotuj na małym ogniu. Ciągle mieszaj, aż polewa
stanie się na tyle gładka, że da się rozsmarować
na cieście. Nałóż polewę na ciasto i poczekaj do
wystygnięcia. Podawaj z odrobiną bitej śmietany.
Zupa z brokułów (dla 4 osób)
Składniki:
- 50 g dojrzałego sera Gouda
- 300 g gotowanych brokułów (łodygi i kwiaty)
- wywar z gotowania brokułów
- 2 gotowane pokrojone ziemniaki
- 2 kostki rosołowe
- 2 łyżki stołowe bitej śmietany
- curr y
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
B
Utrzyj ser, używając tarczy grubo ścierającej. Utrzyj
brokuły z gotowanymi ziemniakami i odrobiną
wywaru pozostałego z gotowania brokułów na
puree. Następnie przelej masę brokułową, resztę
wywaru oraz kostki rosołowe do pojemnika z
podziałką i dopełnij go do objętości 750 ml. Przelej
zupę do rondla i zagotuj, ciągle mieszając. Dodaj
ser i dopraw curr y, solą, pieprzem oraz gałką
muszkatołową, po czym dodaj śmietanę.
Pizza
Składniki na ciasto:
- 400g mąki
- 1/2 łyżeczki soli
- 20 g świeżych drożdży lub półtorej paczki
suszonych
- 2 łyżki stołowe oleju
- około 240 ml wody (35
c
C)
Sos:
- 300 ml przetar tych pomidorów (z puszki)
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
P O L S K I 3 0 Części i akcesoria A Część silnikowa B Elektroniczny panel sterujący C Wbudowany zamek bezpieczeństwa D Miska malaksera E Nakrętka (musi być zamontowana, by możnabyło używać miski malaksera) F Uchwyt na akcesoria G Blender H Pokr ywka blendera I Filtr do owoców J Bolec w pokr ywce (u...
P O L S K I 3 1 ◗ Zawsze włączaj urządzenie, wciskając przyciskon/off. ◗ Wyłączaj urządzenie przez odłączeniemkażdego akcesorium. ◗ Natychmiast po zakończeniu pracy wyłączurządzenie z gniazdka ściennego. ◗ Nigdy nie zanurzaj części silnikowejurządzenia w wodzie ani innym płynie. Niespłukuj jej bieżą...
P O L S K I 3 2 4 Włącz ponownie urządzenie. Skontaktuj się ze sklepem lub autor yzowanympunktem serwisowym firmy Philips, jeśliautomatyczny termiczny system odcinającydopływ prądu włącza się zbyt często. Blokada bezpieczeństwa Funkcja ta zapewnia, że urządzenie można włączyćtylko wtedy, gdy akcesor...
Inne modele roboty kuchenne Philips
-
Philips HR7510/00
-
Philips HR7510/00 Viva Collection
-
Philips HR7530/10 Viva Collection
-
Philips HR7620
-
Philips HR7625
-
Philips HR7628-00
-
Philips HR7638
-
Philips HR7723
-
Philips HR7724
-
Philips HR7727