Philips HR7723 - Instrukcja obsługi - Strona 12

Philips HR7723 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 35
Ładowanie instrukcji

Ciasto

(chlebowe)
mieszanie

Ciasto

(pizza)

mieszanie

Ciasto

(dro˝d˝owe)

mieszanie

Ciasto kruche

mieszanie

Piana z bia∏ek

Ubijanie

Owoce

(np. jab∏ka,

brzoskwinie, banany)
- rozdrabnianie
- ucieranie

Zio∏a

- siekanie

Por, ogórek. marchew

- krojenie

Majonez

- emulsjonowanie

Mi´so, ryby drób

(chude mi´so)
(mi´so ˝ylaste)

Noix
- hacher

Chleb

Pizza, tarty

Placek dro˝d˝owy

Szarlotka, s∏odkie
herbatniki, ciastka z
owocami

Pudding, suflet,
bezy

Sa∏atki
Sosy, d˝emy,
puddingi, przeciery
dla niemowlàt

Sosy, zupy, garnie,
mas∏o zio∏owe.

Zupy, sa∏atki,
quiches.

Frytki, sa∏atki,
founde, garnie oraz
sosy barbecue.

Stek tatarski,
hamburgery, mi´so
siekane

24

700 g

màki

700 g

màki

500 g

màki

500 g

màki

Bia∏ka z

4 jajek

500 g
700 g

Min. 75 g

Minimum

1 szt.

3 jajka

500 g
400 g

2

2

2

2

1

M

2

2 / M

2 / M

1

2 / M
2 / M

Wymieszaj ciep∏à wod´ z dro˝d˝ami i cukrem. Dadaj màk´, mas∏o
i sól. Wyrabiaj ciasto przez oko∏o 90 sekund. Odczekaj 30 minut, by
ciasto wyros∏o.

Post´puj tak samo jak przy cieÊcie na chleb. Wyrabiaj ciasto przez
1 minut´.

Wymieszaj dro˝d˝e z ciep∏ym mlekiem i odrobinà cukru. Dodaj màk´,
sól, jajka i mi´kkà margaryn´. Wyrabiaj ciasto a˝ przestanie przyklejaç
si´ do Êcianek pojemnika (oko∏o 1 min.). Odczekaj 30 minut, a˝ wyroÊnie.

U˝yj margaryn´ z lodówki, potnij jà na dwucentymetrowe kawa∏ki.
W∏ó˝ wszystkie sk∏adniki do pojemnika jednoczeÊnie. Mieszaj, a˝
ciasto uformuje si´ w kul´ (ok. 1 min.). Ostudê przed dalszà obróbkà.

Weê jajka o temperaturze pokojowej. Uwaga: u˝yj bia∏ek z co najmniej
2 jajek.

Porada: aby zapobiec utracie koloru, dodaj sok z cytryny.
Dodaj troch´ jakiegoÊ p∏ynu, by uzyskaç g∏adkà konsystencj´.

Przed siekaniem umyj i wysusz zio∏a.

W∏ó˝ warzywa do leja wsypowego i przyciÊnij dopychaczem.

U˝yj sk∏adników o temperaturze pokojowej. Uwaga: weê co najmniej
jedno du˝e jajko lub dwa ma∏e lub dwa du˝e ˝ó∏tka.

Najpierw usuƒ b∏ony, koÊci lub oÊci. Pokrój mi´so na kawa∏ki o
wielkoÊci 3 cm.
Aby uzyskaç grubsze kawa∏ki, nastawiç robot na pozycj´ pulsacyjnà
M.

©

£

/

©

©

£

S

£

®

£

§

S

£

£

P

Prro

od

du

uk

ktty

y

M

Ma

ak

ks

s..

U

Us

stta

a--

A

Ak

kc

ce

es

so

orriia

a

O

Ob

brró

ób

bk

ka

a

Z

Za

as

stto

os

so

ow

wa

an

niie

e

iillo

Êç

ç

w

wiie

en

niie

e

o

ob

brro

ottó

ów

w

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)