Tarcze rozdrabniające; Popychacz z wkładką - Bosch Multi Talent 8 MC812S814 - Instrukcja obsługi - Strona 53

Bosch Multi Talent 8 MC812S814 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 95
Ładowanie instrukcji

192

pl

Tarcze rozdrabniające

8.

Podłączyć wtyczkę do gniazdka.

Przełącznik obrotowy nastawić na

żądany stopień.

■ Po zakończeniu przetwarzania

składników ustawić przełącznik obrotowy

na

P

. Odłączyć od gniazdka wtyczkę

sieciową.

■ Wszystkie części oczyścić natychmiast

po użyciu.

X

„Czyszczenie i

konserwacja” patrz strona 197

Tarcze rozdrabniające

W

Niebezpieczeństwo zranienia!

Nie dotykać ostrych noży i krawędzi tarcz

rozdrabniających. Tarcze chwytać wyłącznie

za brzeg! Nie wkładać rąk do otworu do

dodawania składników. Do popychania

składników używać tylko i wyłącznie

popychacza.

Dwustronna tarcza do cięcia –

grubo / cienko

Do cięcia owoców i warzyw.

Oznaczenie na dwustronnej tarczy do cięcia:

„1“ dla strony do krojenia na grubo
„3“ dla strony do krojenia na cienko

Uwaga!

Tarcza dwustronna nie nadaje się do cięcia

twardego sera, chleba, bułek i czekolady.

Ziemniaki sałatkowe gotowane na twardo

kroić tylko na zimno.

Dwustronna tarcza do tarcia
na wiórki – grubo / drobno

tarcia na wiórki warzyw, owoców i sera

z wyjątkiem twardego sera (np.parmezanu).

Oznaczenie na dwustronnej tarczy do tarcia
na wiórki:
„2“ dla strony do tarcia na grubo
„4“ dla strony do tarcia na drobno

Uwaga!

Dwustronna tarcza nie nadaje się do tarcia

orzechów. Miękkie sery trzeć tylko na stronie

przeznaczonej do tarcia na grubo.

Tarcza do tarcia – średnio

Do tarcia surowych ziemniaków,

twardego sera (np. parmezanu), schłodzonej

czekolady i orzechów.

Uwaga!

Tarcza do tarcia nie nadaje się do tarcia

miękkiego i żółtego sera.

Tarcza do tarcia na grubo

Do tarcia surowych ziemniaków,
np. na placki ziemniaczane lub kluski.

Tarcza do tarcia ziemniaków

Do tarcia surowych ziemniaków na

szwajcarski placek ziemniaczany, do cięcia

owoców i warzyw na grube plasterki.

Tarcza do frytek

Do cięcia surowych ziemniaków na

frytki.

Tarcza do krojenia warzyw
kuchni azjatyckiej

Tnie owoce i warzywa na drobne paski do
potraw kuchni azjatyckiej.

Wskazówka:

Tarczę do frytek i tarczę do

krojenia warzyw kuchni azjatyckiej zakładać

z nożem skierowanym do góry. Tarcze

przeznaczone do innych zastosowań można

nabyć w sklepach specjalistycznych (patrz

rozdział „Akcesoria specjalne”).

Popychacz z wkładką

X

Rysunek

F

Popychacza można używać w dwóch

wariantach.

Wariant 1:

do np. ziół, pora, marchwi.

Włożyć popychacz w otwór obudowy.

Popychać popychaczem produkty

przeznaczone do przetworzenia.

Wariant 2:

do np. jabłek, ziemniaków.

Włożyć wkładkę do popychacza i obracać

do momentu połączenia obu tych części

ze sobą. Popychać popychaczem produkty

przeznaczone do przetworzenia.

X

Rysunek

G

1.

Nałożyć miskę. Zwrócić przy tym uwagę

na znacznik (

.

). Obrócić miskę do

oporu w kierunku zgodnym z kierunkiem
ruchu wskazówek zegara.

2.

Założyć oś napędową na napęd.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)