Bosch MCM 3100W - Instrukcja obsługi - Strona 13

Bosch MCM 3100W Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 36
Ładowanie instrukcji

144 

pl

Przepisy kulinarne / składniki / przygotowanie 

Narzę

-

dzie

Obroty Czas

Przepisy kulinarne / składniki / przygotowanie

wysoka

Pietruszka zielona

– 10 g do 50 g

■ Przetwarzać do żądanego stopnia rozdrobnienia.

wysoka

Mięso, wątróbka

(na mięso siekane, tatar itd.) 

– 50 g do 500 g

■ Usunąć kości, chrząstki, skórę i ścięgna. Mięso pokroić 

w kostkę.

Ciasta mięsne, farsze i pasztety:

■ Mięso (wołowina, wieprzowina, cielęcina, drób, jak również 

ryba itd.) włożyć do miski razem z pozostałymi składnikami 

i przyprawami i mieszać, aż do wyrobienia ciasta.

wysoka ok.

1,5­2 

min

Sorbet truskawkowy

– 250 g mrożonych truskawek 

– 100 g cukru pudru

– 180 ml śmietany (prawie 1 kubek)

■ Włożyć wszystkie składniki do miski. Natychmiast włączyć 

urządzenie, w przeciwnym przypadku tworzą się grudki. 

 Mieszać tak długo, aż powstaną kremowe lody.

albo

niska

około 

1­2 

min.

Ciasto drożdżowe

– maks. 500 g mąki

– 25 g drożdży lub 1 paczka drożdży suszonych 

– 220 ml mleka (o temperaturze pomieszczenia)

– 1 jajko

– 1 szczypta soli

– 80 g cukru

– 60 g masła

– otarta skórka z ½ cytryny (aromat skórki cytrynowej)

■ Wszystkie składniki (poza mlekiem) włożyć do miski.

■ Nastawić przełącznik obrotowy na 10 sekund na niskie obroty.

■ Dolać mleko i mieszać z niską prędkością obrotową przez 

około 1½ minuty.

Wszystkie składniki powinny mieć taką samą temperaturę. 

Jeżeli ciasto jest już gładkie, pozostawić je w ciepłym miejscu 

do wyrośnięcia.

niska

Piana z białek

– 2 do 6 białek z jaj

■ Ubijać z małą prędkością.

wysoka

Bita śmietana

– 200 g do 400 g

■ Ubijać na wysokich obrotach.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)