Siemens ET651FN17E Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
8
Elektroniczny uk
ł
ad krótkiego gotowania
Elektroniczny uk
ł
ad krótkiego gotowania nagrzewa pole grzejne
na najwy szej mocy, a nast
ę
pnie prze
łф
cza si
ę
na wybrany
stopie
ń
mocy grzania.
Czas nagrzewania pola grzejnego zale y od ustawionego
stopnia mocy grzania do dalszego gotowania.
Nastawianie elektronicznego uk
ł
adu
krótkiego gotowania
Elektroniczny uk
ł
ad krótkiego gotowania mo na aktywowa
ц
tylko przez 30 sekund od w
łф
czenia pola grzejnego:
1.
Nastawi
ц
ф
dany stopie
ń
mocy grzania do dalszego
gotowania.
2.
Dotkn
фц
symbol
r
.
Elektroniczny uk
ł
ad krótkiego gotowania jest aktywowany. Na
wska niku migaj
ф
na przemian
‘
i stopie
ń
mocy grzania do
dalszego gotowania.
Po krótkim gotowaniu na wska niku wieci tylko stopie
ń
mocy
grzania do dalszego gotowania.
Tabela gotowania z elektronicznym uk
ł
adem krótkiego gotowania
W poni szej tabeli mo na odczyta
ц
, do przyrz
ф
dzenia jakich
potraw nadaje si
ę
elektroniczny uk
ł
ad krótkiego gotowania.
Podane mniejsze ilo ci dotycz
ф
mniejszych pól grzejnych,
wi
ę
ksze ilo ci wi
ę
kszych pól grzejnych. Podane warto ci s
ф
warto ciami orientacyjnymi.
G
ę
ste potrawy od czasu do czasu zamiesza
ц
.
Sma
ż
enie w g
łę
bokim t
ł
uszczu
(porcje po 150-200 g sma y
ц
w sposób ci
ф
g
ł
y w 1-2
l oleju**)
Produkty mro one, np. frytki, chicken nuggets
Krokiety
Mi
ę
so, np. kawa
ł
ki kurczaka
Ryba panierowana lub w cie cie piwnym
Warzywa, grzyby panierowane lub w cie cie piwnym
Drobne wypieki, np. p
ф
czki, owoce w cie cie piwnym
8-9
7-8
6-7
5-6
5-6
4-5
-
-
-
-
-
-
Stopie
ń
mocy grza-
nia do dalszego
gotowania
Dalsze gotowanie w
minutach
* Dalsze gotowanie bez pokrywki
** Bez pokrywki
*** Cz
ę
sto obraca
ц
Potrawy przyrz
ą
dzone z elektronicznym uk
ł
adem krótkiego gotowania Ilo
ć
Stopie
ń
mocy
grzania
Czas gotowania w
minutach
Podgrzewanie
Bulion
Zupy zag
ę
szczane
Mleko**
500 ml - 1 l
500 ml - 1 l
200-400 ml
A 7-8
A 2-3
A 1-2
4-7 min
3-6 min
4-7 min
Podgrzewanie i utrzymywanie temperatury potraw
Potrawa jednogarnkowa (np. zupa z soczewicy)
400-800 g
A 1-2
-
Rozmra
ż
anie i podgrzewanie
Szpinak mro ony
Gulasz mro ony
300-600 g
500 g-1 kg
A 2.-3.
A 2.-3.
10-20 min
20-30 min
Gotowanie na ma
ł
ym ogniu
Ryba
300-600 g
A 4-5*
20-25 min
Gotowanie
Ry (z dwiema miarkami wody)
Ziemniaki w mundurkach z 1-3 fili ankami wody
Gotowane ziemniaki z 1-3 fili ankami wody
Warzywa z 1-3 fili ankami wody
Warzywa mro one z 1-3 fili ankami wody
125-250 g
750 g-1,5 kg
750 g-1,5 kg
500 g-1 kg
500 g-1 kg
A 2-3
A 4-5
A 4-5
A 2-3
A 4-5
20-25 min
30-40 min
20-30 min
15-20 min
15-20 min
* Dalsze gotowanie bez pokrywki
** Bez pokrywki
Spis treści
- 3 Spis tre ci; Produktinfo; Wskazówki dotycz
- 4 Przyczyny uszkodze
- 7 Tabela gotowania
- 8 Nastawianie elektronicznego uk; Tabela gotowania z elektronicznym uk
- 9 Timer
- 10 Automatyczne ograniczenie czasu
- 11 Ustawienia podstawowe
- 12 Czyszczenie i konserwacja; Ceramika szklana
- 14 Potrawy testowe
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)