Nastawianie elektronicznego uk; Tabela gotowania z elektronicznym uk - Siemens ET651FN17E - Instrukcja obsługi - Strona 8

Siemens ET651FN17E Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 30
Ładowanie instrukcji

8

Elektroniczny uk

ł

ad krótkiego gotowania

Elektroniczny uk

ł

ad krótkiego gotowania nagrzewa pole grzejne

na najwy szej mocy, a nast

ę

pnie prze

łф

cza si

ę

na wybrany

stopie

ń

mocy grzania.

Czas nagrzewania pola grzejnego zale y od ustawionego
stopnia mocy grzania do dalszego gotowania.

Nastawianie elektronicznego uk

ł

adu

krótkiego gotowania

Elektroniczny uk

ł

ad krótkiego gotowania mo na aktywowa

ц

tylko przez 30 sekund od w

łф

czenia pola grzejnego:

1.

Nastawi

ц

ф

dany stopie

ń

mocy grzania do dalszego

gotowania.

2.

Dotkn

фц

symbol

r

.

Elektroniczny uk

ł

ad krótkiego gotowania jest aktywowany. Na

wska niku migaj

ф

na przemian

i stopie

ń

mocy grzania do

dalszego gotowania.

Po krótkim gotowaniu na wska niku wieci tylko stopie

ń

mocy

grzania do dalszego gotowania.

Tabela gotowania z elektronicznym uk

ł

adem krótkiego gotowania

W poni szej tabeli mo na odczyta

ц

, do przyrz

ф

dzenia jakich

potraw nadaje si

ę

elektroniczny uk

ł

ad krótkiego gotowania.

Podane mniejsze ilo ci dotycz

ф

mniejszych pól grzejnych,

wi

ę

ksze ilo ci wi

ę

kszych pól grzejnych. Podane warto ci s

ф

warto ciami orientacyjnymi.
G

ę

ste potrawy od czasu do czasu zamiesza

ц

.

Sma

ż

enie w g

łę

bokim t

ł

uszczu

(porcje po 150-200 g sma y

ц

w sposób ci

ф

g

ł

y w 1-2

l oleju**)
Produkty mro one, np. frytki, chicken nuggets
Krokiety
Mi

ę

so, np. kawa

ł

ki kurczaka

Ryba panierowana lub w cie cie piwnym
Warzywa, grzyby panierowane lub w cie cie piwnym
Drobne wypieki, np. p

ф

czki, owoce w cie cie piwnym

8-9
7-8
6-7
5-6
5-6
4-5

-
-
-
-
-
-

Stopie

ń

mocy grza-

nia do dalszego

gotowania

Dalsze gotowanie w

minutach

* Dalsze gotowanie bez pokrywki
** Bez pokrywki
*** Cz

ę

sto obraca

ц

Potrawy przyrz

ą

dzone z elektronicznym uk

ł

adem krótkiego gotowania Ilo

ć

Stopie

ń

mocy

grzania

Czas gotowania w

minutach

Podgrzewanie

Bulion
Zupy zag

ę

szczane

Mleko**

500 ml - 1 l
500 ml - 1 l
200-400 ml

A 7-8
A 2-3
A 1-2

4-7 min
3-6 min
4-7 min

Podgrzewanie i utrzymywanie temperatury potraw

Potrawa jednogarnkowa (np. zupa z soczewicy)

400-800 g

A 1-2

-

Rozmra

ż

anie i podgrzewanie

Szpinak mro ony
Gulasz mro ony

300-600 g
500 g-1 kg

A 2.-3.
A 2.-3.

10-20 min
20-30 min

Gotowanie na ma

ł

ym ogniu

Ryba

300-600 g

A 4-5*

20-25 min

Gotowanie

Ry (z dwiema miarkami wody)
Ziemniaki w mundurkach z 1-3 fili ankami wody
Gotowane ziemniaki z 1-3 fili ankami wody
Warzywa z 1-3 fili ankami wody
Warzywa mro one z 1-3 fili ankami wody

125-250 g
750 g-1,5 kg
750 g-1,5 kg
500 g-1 kg
500 g-1 kg

A 2-3
A 4-5
A 4-5
A 2-3
A 4-5

20-25 min
30-40 min
20-30 min
15-20 min
15-20 min

* Dalsze gotowanie bez pokrywki
** Bez pokrywki

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)