Tabela gotowania - Siemens ET651FN17E - Instrukcja obsługi - Strona 7

Siemens ET651FN17E Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 30
Ładowanie instrukcji

7

Tabela gotowania

W poni szej tabeli zamieszczono kilka przyk

ł

adów.

Czasy gotowania i stopnie mocy grzania zale

ф

od rodzaju,

wagi i jako ci potraw. Dlatego mo liwe s

ф

odchylenia.

Do gotowania u ywa

ц

9. stopnia mocy grzania.

G

ę

ste potrawy od czasu do czasu zamiesza

ц

.

Stopie

ń

mocy grza-

nia do dalszego

gotowania

Dalsze gotowanie w

minutach

Roztapianie

Czekolada, kuwertura
Mas

ł

o, miód, elatyna

1-1
1-2

-
-

Podgrzewanie i utrzymywanie temperatury potraw

Potrawa jednogarnkowa (np. zupa z soczewicy)
Mleko**
Kie

ł

baski podgrzewane w wodzie**

1-2
1-2
3-4

-
-
-

Rozmra

ż

anie i podgrzewanie

Szpinak mro ony
Gulasz mro ony

2-3
2-3

10-20 min
20-30 min

Gotowanie na ma

ł

ym ogniu, powolne dogotowywanie

Kluski, knedle
Ryba
Bia

ł

e sosy, np. sos beszamelowy

Sosy ubijane, np. sos bernaise, sos holenderski

4.-5.*
4-5*
1-2
3-4

20-30 min
10-15 min
3-6 min
8-12 min

Gotowanie, gotowanie na parze, duszenie

Ry (z dwiema miarkami wody)
Ry na mleku
Ziemniaki w mundurkach
Gotowane ziemniaki
Potrawy m

ф

czne, makarony

Potrawa jednogarnkowa, zupy
Warzywa
Warzywa mro one
Gotowanie w szybkowarze

2-3
1-2
4-5
4-5
6-7*
3-4
2-3
3-4
4-5

15-30 min
35-45 min
25-30 min
15-25 min
6-10 min
15-60 min
10-20 min
10-20 min
-

Duszenie

Zrazy zawijane
Piecze

ń

duszona

Gulasz

4-5
4-5
2-3

50-60 min
60-100 min
50-60 min

Sma

ż

enie**

Sznycel, naturalny lub panierowany
Sznycel, mro ony
Kotlet, naturalny lub panierowany***
Stek (3 cm grubo ci)
Hamburgery, kotlety mielone (3 cm grubo ci)***
Pier kurczaka (2 cm grubo ci)***
Pier kurczaka, mro ona***
Ryba i filet rybny, naturalne
Ryba i filet rybny, panierowane
Ryba i filet rybny, panierowane i mro one, np. paluszki rybne
Langusty i krewetki
Potrawy z patelni, mro one
Nale niki
Omlet
Jajka sadzone

6-7
6-7
6-7
7-8
4-5
5-6
5-6
5-6
6-7
6-7
7-8
6-7
6-7
3-4
5-6

6-10 min
8-12 min
8-12 min
8-12 min
30-40 min
10-20 min
10-30 min
8-20 min
8-20 min
8-12 min
4-10 min
6-10 min
sma enie ci

ф

g

ł

e

sma enie ci

ф

g

ł

e

3-6 min

* Dalsze gotowanie bez pokrywki
** Bez pokrywki
*** Cz

ę

sto obraca

ц

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)