Siemens ET375CUA1E Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Obs
ł
uga urz
ą
dzenia
pl
17
Uzupe
ł
nianie wody
:
Ostrze
ż
enie – Niebezpiecze
ń
stwo poparzenia!
Je
ś
li podczas dolewania wody woda dostanie si
ę
na
gor
ą
cy ruszt lub grza
ł
k
ę
grilla, powstaje gor
ą
ca para
wodna. Podczas uzupe
ł
niania wody nie si
ę
ga
ć
nad
powierzchni
ą
grilla i nie polewa
ć
wod
ą
gor
ą
cych
elementów urz
ą
dzenia.
Je
ż
eli w pojemniku grilla jest za ma
ł
o wody,
zabezpieczenie przed przegrzaniem spowoduje
wy
łą
czenie urz
ą
dzenia. Dlatego w trakcie grillowania
nale
ż
y kontrolowa
ć
i w razie potrzeby uzupe
ł
ni
ć
poziom
wody w pojemniku grilla.
Wskazówka:
Dolewanie wody nie wymaga
zdejmowania rusztu ani podnoszenia grza
ł
ki grilla.
Przed dolaniem wody poczeka
ć
, a
ż
grill wystarczaj
ą
co
ostygnie.
Grillowanie z oraz bez kamieni lawy wulkanicznej: 0,7 l
Po grillowaniu
Pokryw
ę
z ceramiki szklanej po
ł
o
ż
y
ć
dopiero po
ca
ł
kowitym ostygni
ę
ciu grilla. Przed po
ł
o
ż
eniem
pokrywy z ceramiki szklanej poczeka
ć
, a
ż
ca
ł
kowicie
wyschn
ą
wilgotne kamienie lawy wulkanicznej,
poniewa
ż
w przeciwnym razie mo
ż
e powsta
ć
ple
śń
.
Je
ś
li podczas spuszczania woda jest jeszcze gor
ą
ca,
nale
ż
y najpierw dla och
ł
odzenia wla
ć
zimn
ą
wod
ę
! W
celu spuszczenia wody podstawi
ć
ż
aroodporne
naczynie pod zawór spustowy. Odkr
ę
ci
ć
zawór
obracaj
ą
c d
ź
wigni
ę
o 90° do do
ł
u. Zakr
ę
ci
ć
zawór,
obracaj
ą
c d
ź
wigni
ę
do oporu do góry.
Tabela grilla
Dane w tabelach maj
ą
charakter orientacyjny i dotycz
ą
nagrzanego grilla. Mog
ą
jednak ulec zmianie w
zale
ż
no
ś
ci od rodzaju i ilo
ś
ci produktów do grillowania.
Produkty do grillowania po
ł
o
ż
y
ć
dopiero, gdy up
ł
ynie
czas nagrzewania.
Co najmniej jeden raz obróci
ć
grillowane produkty.
Produkt do grillowania
Czas nagrzewania
na stopniu 9 w mi-
nutach
Stopie
ń
mocy grilla
nad kamieniami
lawy wulkanicznej
Stopie
ń
mocy
grilla nad k
ą
pie-
l
ą
wodn
ą
Czas gril-
lowania w
minutach
Informacja
Stek wo
ł
owy,
ś
rednio wysma
ż
ony,
2-3 cm
12
8 - 9
8 - 9
8 - 10
Stek T-Bone, ró
ż
owy, 3 cm
10
7 - 8
8 - 9
10 - 15
Stek z karkówki wieprzowej, bez
ko
ś
ci
10
8 - 9
8 - 9
12 - 16
Kotlety wieprzowe, 2 cm
8
7 - 8
8 - 9
15 - 20
Ponacina
ć
wzd
ł
u
ż
ko
ś
ci
Kotlety jagni
ę
ce, ró
ż
owe, 2 cm
10
7 - 8
8 - 9
8 - 12
Pier
ś
kurczaka, 2 cm
10
7 - 8
8 - 9
15 - 20
Skrzyde
ł
ka kurczaka, à 100 g
10
7 - 8
8 - 9
15 - 20
Sznycle z indyka, naturalne, 2 cm 10
7 - 8
8 - 9
12 - 15
Stek z
ł
ososia, 3 cm
8
7 - 8
8 - 9
20 - 25
Ruszt grilla nasmarowa
ć
olejem
Stek z tu
ń
czyka, 2 cm
8
7 - 8
8 - 9
10 - 15
Ruszt grilla nasmarowa
ć
olejem
Pstr
ą
g, ca
ł
y, 200 g
10
7 - 8
8 - 9
12 - 15
Skór
ę
dobrze nasmarowa
ć
ole-
jem, przed obróceniem jeszcze
raz nasmarowa
ć
Krewetki, po 30 g
10
7 - 8
8 - 9
12 - 15
Hamburgery / kotlety mielone,
1 cm
10
7 - 8
8 - 9
12 - 17
Szasz
ł
yki, à 100 g
8
7 - 8
8 - 9
17 - 25
Cz
ę
sto obraca
ć
Kie
ł
basa grillowa, po 100 g
10
7 - 8
8 - 9
10 - 20
Warzywa
8
7 - 8
8 - 9
8 - 12
np. bak
ł
a
ż
any, cukinie pokroi
ć
w
plastry o grubo
ś
ci 1 cm, a
papryk
ę
w
ć
wiartki
Spis treści
- 3 ęś; ywanie zgodne
- 4 Wa
- 5 Przyczyny uszkodze; Uszkodzenie urz; Wskazówki dotycz
- 6 Grill z kamieniami lawy wulkanicznej; Przed pierwszym u; ne wskazówki dotycz; Czyszczenie urz; Nr; łą
- 7 Nape
- 8 Ostrze; Po grillowaniu; śń; Tabela grilla
- 9 Wskazówki i porady; ść
- 10 Czyszczenie; Tych; ąć; ęść
- 11 Zlecenie naprawy oraz pomoc w razie usterki; Numer FD
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)