ąż - Gaggenau VP414111 - Instrukcja obsługi - Strona 12

Gaggenau VP414111 Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 23
Ładowanie instrukcji

3 1

T a b e l a u s t a w i e

ń

i p o r a d y

pl

T a b e l a u s t a w i e

ń

i p o r a d y

Tabela ustawie

ń

i porady

Produkt

Temperatura

Czas gotowania/pie-
czenia

Uwagi

Mi

ę

so i drób

Stek wo

ł

owy,

ś

rednio wysma

ż

ony (2,5-

3 cm)

Podsma

ż

y

ć

w temp.

230-240°C

Kontynuowa

ć

sma-

ż

enie w temp.

180°C

Podsma

ż

a

ć

przez 2 min

z ka

ż

dej strony

Kontynuowa

ć

sma

ż

enie

przez 6-11 min

np. antrykot, stek z pol

ę

dwicy,

rumsztyk. Stek jest

ś

rednio wysma-

ż

ony, gdy wyp

ł

ywa z niego sos.

Stek z karkówki (2 cm)

210-220°C

15-18 min

Sznycel ciel

ę

cy, panierowany (1,5 cm)

190-200°C

16-20 min

U

ż

y

ć

wystarczaj

ą

cej ilo

ś

ci oleju,

aby panierka nie wysch

ł

a i nie przy-

pali

ł

a si

ę

.

Mi

ę

so w potrawce, wo

ł

owina lub wie-

przowina (800-900 g)

230-240°C

6-8 min

Kawa

ł

ki mi

ę

sa uk

ł

ada

ć

w taki spo-

sób, aby nie styka

ł

y si

ę

ze sob

ą

.

Mi

ę

so w potrawce, drób (800-900 g)

180-190°C

10-12 min

Mi

ę

so mielone (600 g)

230-240°C

7-8 min

Schab jagni

ę

cy,

ś

rednio wysma

ż

ony

(1,5-2,5 cm)

Podsma

ż

a

ć

w temp.

200°C

Kontynuowa

ć

sma-

ż

enie w temp.

160°C

Podsma

ż

a

ć

przez 2 min

z ka

ż

dej strony

Kontynuowa

ć

sma

ż

enie

przez 4-6 min

Sznycel z indyka (1,5 cm)

200-210°C

8-15 min

W

ą

tróbka drobiowa (1 cm)

200-210°C

3-5 min

Ryby i owoce morza

Filet rybny (1 cm)

(2 cm)

(2,5 cm)

210-220°C

5-7 min

np. oko

ń

, dorsz, panga, plamiak,

g

ł

adzica,

ż

abnica, sola, sandacz

190-200°C

7-10 min

180-190°C

15-17 min

Stek z

ł

ososia (2,5 cm)

(3 cm)

180-190°C

15-17 min

160-170°C

18-20 min

Stek z tu

ń

czyka (2,5-3 cm)

180-190°C

17-20 min

Krewetki (po 30 g)

190-200°C

4-5 min

Przegrzebki (po 30 g)

190-200°C

8-12 min

Warzywa

Bak

ł

a

ż

any, w plasterkach (600 g)

180-190°C

6-8 min

Bak

ł

a

ż

any posoli

ć

przed sma

ż

e-

niem i odstawi

ć

na ok. 30 minut.

Nast

ę

pnie osuszy

ć

.

Pieczarki w plasterkach (600 g)

230-240°C

10-12 min

Marchewki, w s

ł

upkach (600 g)

180-190°C

8-10 min

Ziemniaki, gotowane, w plasterkach
(600 g)

200-220°C

7-10 min

Papryka, w paskach (600 g)

200-210°C

4-6 min

Cukinia, w plastrach (600 g)

180-190°C

8-10 min

Cebula lub por, w kr

ąż

kach (600 g)

170-190°C

5-7 min

Potrawy z jaj i desery

Jajko sadzone, jajecznica (4-6 jaj)

180-190°C

4-6 min z ka

ż

dej strony

Nale

ś

niki (2-6 sztuk)

180-190°C

1-2 min z ka

ż

dej strony

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)