Elica NIKOLATESLA HP BL/F/ 83 - Instrukcja obsługi - Strona 58

Elica NIKOLATESLA HP BL/F/ 83 Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 86
Ładowanie instrukcji

176

Nigdy nie stosowa

ć

okapu bez

prawid

ł

owo zamontowanej kratki!


U

ż

ywa

ć

wy

łą

cznie

ś

rub mocuj

ą

cych

znajduj

ą

cych si

ę

w wyposa

ż

eniu

produktu lub, je

ż

eli ich brak, zakupi

ć

ś

ruby odpowiedniego rodzaju. U

ż

y

ć

ś

rub

o odpowiedniej d

ł

ugo

ś

ci, wskazanych w

Instrukcji monta

ż

u.

Podczas równoczesnego funkcjonowania

okapu kuchennego i innych urz

ą

dze

ń

zasilanych energi

ą

inn

ą

ni

ż

elektryczna,

negatywne ci

ś

nienie w pomieszczeniu

nie mo

ż

e przekracza

ć

4 Pa (4 × 10-5

barów).

Urz

ą

dzenie zosta

ł

o oznaczone zgodnie z Dyrektyw

ą

Europejsk

ą

2012/19/WC, Waste Electrical and Electronic

Equipment (WEEE). Dokonuj

ą

c prawid

ł

owej utylizacji

produktu, u

ż

ytkownik przyczynia si

ę

do zapobiegania

potencjalnemu negatywnemu wp

ł

ywowi na

ś

rodowisko

naturalne i zdrowie.

Symbol

umieszczony na produkcie lub na za

łą

czonej

dokumentacji oznacza,

ż

e nie powinien on by

ć

traktowany

jako odpad domowy, nale

ż

y go odda

ć

do odpowiedniego

punktu zbiórki sprz

ę

tu elektrycznego i elektronicznego. Nale

ż

y

si

ę

go pozby

ć

zgodnie z lokalnymi przepisami dotycz

ą

cymi

utylizacji odpadów. Aby uzyska

ć

wi

ę

cej informacji na temat

utylizacji, z

ł

omowania i recyklingu produktu, nale

ż

y

skontaktowa

ć

si

ę

z w

ł

a

ś

ciwym biurem lokalnym, centrum

zbiórki odpadów lub ze sklepem, w którym zosta

ł

zakupiony.


Urz

ą

dzenie zosta

ł

o zaprojektowane, przetestowane i

wyprodukowane zgodnie z normami dotycz

ą

cymi:

Bezpiecze

ń

stwa: EN/IEC 60335-1; EN/IEC 60335-2-6,

EN/IEC 60335-2-31, EN/IEC 62233.

Osi

ą

gów: EN/IEC 61591; ISO 5167-1; ISO 5167-3; ISO

5168; EN/IEC 60704-1; EN/IEC 60704-2-13; EN/IEC 60704-3;
ISO 3741; EN 50564; IEC 62301.

EMC: EN 55014-1; CISPR 14-1; EN 55014-2; CISPR 14-2;

EN/IEC 61000-3-3; EN/IEC 61000-3-12. Porady dotycz

ą

ce

prawid

ł

owego u

ż

ytkowania ograniczaj

ą

cego wp

ł

yw na

ś

rodowisko: Podczas rozpocz

ę

cia gotowania w

łą

czy

ć

okap z

minimaln

ą

pr

ę

dko

ś

ci

ą

, pozostawiaj

ą

c go w

łą

czonym równie

ż

na kilka minut po zako

ń

czeniu gotowania. Zwi

ę

kszy

ć

pr

ę

dko

ść

tylko w przypadku du

ż

ej ilo

ś

ci spalin i oparów,

u

ż

ywaj

ą

c funkcji booster wy

łą

cznie w ekstremalnych

wypadkach. Aby utrzyma

ć

skuteczno

ść

systemu redukcji

nieprzyjemnych zapachów, wymienia

ć

, gdy jest to konieczne

filtr/y w

ę

glowy/e. Aby zachowa

ć

skuteczno

ść

filtra

przeciwt

ł

uszczowego, w razie konieczno

ś

ci nale

ż

y go

wyczy

ś

ci

ć

. Aby zwi

ę

kszy

ć

skuteczno

ść

i zredukowa

ć

ha

ł

as,

zastosowa

ć

maksymaln

ą

ś

rednic

ę

systemu odprowadzania

wskazan

ą

w niniejszej instrukcji.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)