Bosch PKK611B17E Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
pl
Podstawowy sposób obsługi
8
¡
Porady dotyczące energooszczędnego gotowania.
Roztapianie
Potrawa
Stopień
mocy
grzania
dla dogo-
towywa-
nia
Dogoto-
wywanie
w minu-
tach
Czekolada, kuwertura
1-1.
-
Masło, miód, żelatyna
1-2
-
Podgrzewanie lub utrzymywanie temperatury
Potrawa jednogarnkowa, np.
zupa z soczewicy
1-2
-
Mleko
1
1.-2.
-
Kiełbaski w wodzie
1
3-4
-
1
Przyrządzać potrawę w naczyniu bez pokrywki.
Rozmrażanie i podgrzewanie
Szpinak, mrożony
2.-3.
10-20
Gulasz, mrożony
2.-3.
20-30
Gotowanie na małym ogniu albo powolne
dogotowywanie
Kluski, knedle
1, 2
4.-5.
20-30
Ryby
1, 2
4-5
10-15
Biały sos, np. sos beszamelowy 1-2
3-6
Sosy ubijane, np. sos berneń-
ski, sos holenderski
3-4
8-12
1
Doprowadzić wodę do wrzenia przy zamkniętej po-
krywce.
2
Dogotować potrawę w naczyniu bez pokrywki.
Gotowanie, gotowanie na parze lub duszenie
Ryż z podwójną ilością wody
2-3
15-30
Ryż na mleku
1.-2.
35-45
Ziemniaki w mundurkach
4-5
25-30
Ziemniaki gotowane
4-5
15-25
Potrawy mączne, makarony
1, 2
6-7
6-10
Potrawa jednogarnkowa, zupa
3.-4.
15-60
Warzywa, świeże
2.-3.
10-20
Warzywa, mrożone
3.-4.
10-20
Potrawa w szybkowarze
4-5
-
1
Doprowadzić wodę do wrzenia przy zamkniętej po-
krywce.
2
Dogotować potrawę w naczyniu bez pokrywki.
Duszenie
Zrazy zawijane
4-5
50-60
Pieczeń duszona
4-5
60-100
Gulasz
2.-3.
50-60
Smażenie na małej ilości oleju
Smażyć potrawy bez pokrywki.
Sznycel, naturalny lub paniero-
wany
6-7
6-10
Sznycel, mrożony
6-7
8-12
Kotlety, naturalne lub
panierowane
1
6-7
8-12
Stek, grubość 3 cm
7-8
8-12
Kotlet mielony, grubość 3 cm
1
4.-5.
30-40
Hamburger, grubość 2 cm
1
6-7
10-20
Pierś drobiowa, grubość 2 cm
1
5-6
10-20
Pierś drobiowa, mrożona
1
5-6
10-30
Ryba lub filet rybny, naturalne
5-6
8-20
Ryba lub filet rybny, panierowa-
ne
6-7
8-20
Ryba lub filet rybny, panierowa-
ne i mrożone, np. paluszki ryb-
ne
6-7
8-12
Scampi, krewetki
7-8
4-10
Warzywa lub grzyby świeże,
podsmażanie
7-8
10-20
Warzywa lub mięso w paski na
sposób azjatycki
7.-8.
15-20
Potrawy z patelni, mrożone
6-7
6-10
Naleśniki
6-7
smażenie
ciągłe
Omlet
3.-4.
smażenie
ciągłe
Jaja sadzone
5-6
3-6
1
Kilkakrotnie obrócić potrawę.
Smażenie w głębokim tłuszczu
Smażyć w głębokim tłuszczu artykuły spożywcze por-
cjami po 150-200 g w 1-2 l oleju. Przygotowywać po-
trawy bez pokrywki.
Produkty mrożone, np. frytki
czy chicken nuggets
8-9
-
Krokiety, mrożone
7-8
-
Mięso, np. kurczak
6-7
-
Ryba, panierowana lub w cie-
ście piwnym
5-6
-
Warzywa lub grzyby, paniero-
wane albo w cieście piwnym
Tempura
5-6
-
Drobne wypieki, np. pączki,
owoce w cieście piwnym
4-5
-
Spis treści
- 3 Spis treści; Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem
- 4 Nie używać pokryw na płyty grzewcze.; Wykluczanie szkód materialnych
- 5 Przegląd najczęstszych uszkodzeń; Ochrona środowiska i oszczędność; Usuwanie opakowania
- 6 Poznawanie urządzenia
- 7 Podstawowy sposób obsługi
- 9 Zabezpieczenie przed dziećmi; Włączanie zabezpieczenia przed dziećmi; Funkcje czasowe
- 10 Wyłączanie sygnału minutnika; Automatyczne wyłączanie; Przegląd ustawień podstawowych; Zmiana ustawień podstawowych
- 11 0 Czyszczenie i pielęgnacja; Środki czyszczące; 1 Usuwanie usterek
- 12 Wskazówki na wyświetlaczu
- 13 2 Utylizacja; Utylizacja zużytego urządzenia
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)