Informacja na temat akryloamidów; Wa; KONSERWACJA I CZYSZCZENIE; Funkcja czyszczenia; dzenie jest zimne - AEG HC452600EB - Instrukcja obsługi - Strona 20

AEG HC452600EB Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 26
Ładowanie instrukcji

Rodzaj pieczonej potrawy

Temperatura (°C)

Czas/porady

Gotowanie wst

ę

pnie ugotowa-

nego makaronu

140-160

15–20 minut, prze

ł

o

ż

y

ć

po

up

ł

ywie po

ł

owy czasu

Informacja na temat akryloamidów

Wa

ż

ne!

Zgodnie ze stanem najnowszej wiedzy naukowej akryloamidy powstaj

ą

ce podczas

przyrumieniania potraw (zw

ł

aszcza zawieraj

ą

cych skrobi

ę

) mog

ą

stanowi

ć

zagro

ż

enie dla

zdrowia. Z tego powodu zaleca si

ę

pieczenie i sma

ż

enie potraw w jak najni

ż

szych

temperaturach oraz unikanie ich nadmiernego przyrumieniania.

KONSERWACJA I CZYSZCZENIE

Urz

ą

dzenie nale

ż

y czy

ś

ci

ć

po ka

ż

dym u

ż

yciu.

Zawsze u

ż

ywa

ć

naczy

ń

z czystym dnem.

OSTRZE

Ż

ENIE!

Ostre przedmioty i

ś

cierne

ś

rodki czyszcz

ą

ce mog

ą

uszkodzi

ć

urz

ą

dzenie.

Ze wzgl

ą

dów bezpiecze

ń

stwa

zabrania si

ę

czyszczenia urz

ą

dzenia par

ą

i myjkami wysoko-

ci

ś

nieniowymi.

Funkcja czyszczenia

1. Dotkn

ąć

. Oba pola s

ą

ustawione na temperatur

ę

80°C. Warto

ś

ci na wy

ś

wietlaczu

migaj

ą

do chwili osi

ą

gni

ę

cia temperatury 80°C. Powoduje zablokowanie panelu stero-

wania, z wyj

ą

tkiem .

2. Po osi

ą

gni

ę

ciu temperatury 80°C, rozlegnie si

ę

sygna

ł

d

ź

wi

ę

kowy. Panel sterowania

jest w

łą

czony.

3. Umie

ś

ci

ć

kolejno kostki lodu na polu do pieczenia (mo

ż

na równie

ż

u

ż

y

ć

zimnej wody).

W tym samym czasie nale

ż

y podwa

ż

y

ć

przywarte resztki za pomoc

ą

ł

opatki i prze

ł

o

ż

y

ć

do korytka. Nale

ż

y usun

ąć

wszystkie resztki.

4. Wypolerowa

ć

do sucha za pomoc

ą

czystej

ś

ciereczki.

Czyszczenie, gdy urz

ą

dzenie jest zimne

1. Pozostawi

ć

ś

rodki do usuwania t

ł

uszczu na 5 minut.

2. Usun

ąć

pozosta

ł

o

ś

ci po pieczeniu za pomoc

ą

ł

opatki.

3. Wyczy

ś

ci

ć

urz

ą

dzenie za pomoc

ą

wilgotnej szmatki

4. Wypolerowa

ć

do sucha za pomoc

ą

czystej

ś

ciereczki.

5. Na ko

ń

cu przetrze

ć

urz

ą

dzenie t

ł

uszczem.

54

Konserwacja i czyszczenie

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)