AEG HC452600EB Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Rodzaj pieczonej potrawy
Temperatura (°C)
Czas/porady
Gotowanie wst
ę
pnie ugotowa-
nego makaronu
140-160
15–20 minut, prze
ł
o
ż
y
ć
po
up
ł
ywie po
ł
owy czasu
Informacja na temat akryloamidów
Wa
ż
ne!
Zgodnie ze stanem najnowszej wiedzy naukowej akryloamidy powstaj
ą
ce podczas
przyrumieniania potraw (zw
ł
aszcza zawieraj
ą
cych skrobi
ę
) mog
ą
stanowi
ć
zagro
ż
enie dla
zdrowia. Z tego powodu zaleca si
ę
pieczenie i sma
ż
enie potraw w jak najni
ż
szych
temperaturach oraz unikanie ich nadmiernego przyrumieniania.
KONSERWACJA I CZYSZCZENIE
Urz
ą
dzenie nale
ż
y czy
ś
ci
ć
po ka
ż
dym u
ż
yciu.
Zawsze u
ż
ywa
ć
naczy
ń
z czystym dnem.
OSTRZE
Ż
ENIE!
Ostre przedmioty i
ś
cierne
ś
rodki czyszcz
ą
ce mog
ą
uszkodzi
ć
urz
ą
dzenie.
Ze wzgl
ą
dów bezpiecze
ń
stwa
zabrania si
ę
czyszczenia urz
ą
dzenia par
ą
i myjkami wysoko-
ci
ś
nieniowymi.
Funkcja czyszczenia
1. Dotkn
ąć
. Oba pola s
ą
ustawione na temperatur
ę
80°C. Warto
ś
ci na wy
ś
wietlaczu
migaj
ą
do chwili osi
ą
gni
ę
cia temperatury 80°C. Powoduje zablokowanie panelu stero-
wania, z wyj
ą
tkiem .
2. Po osi
ą
gni
ę
ciu temperatury 80°C, rozlegnie si
ę
sygna
ł
d
ź
wi
ę
kowy. Panel sterowania
jest w
łą
czony.
3. Umie
ś
ci
ć
kolejno kostki lodu na polu do pieczenia (mo
ż
na równie
ż
u
ż
y
ć
zimnej wody).
W tym samym czasie nale
ż
y podwa
ż
y
ć
przywarte resztki za pomoc
ą
ł
opatki i prze
ł
o
ż
y
ć
do korytka. Nale
ż
y usun
ąć
wszystkie resztki.
4. Wypolerowa
ć
do sucha za pomoc
ą
czystej
ś
ciereczki.
Czyszczenie, gdy urz
ą
dzenie jest zimne
1. Pozostawi
ć
ś
rodki do usuwania t
ł
uszczu na 5 minut.
2. Usun
ąć
pozosta
ł
o
ś
ci po pieczeniu za pomoc
ą
ł
opatki.
3. Wyczy
ś
ci
ć
urz
ą
dzenie za pomoc
ą
wilgotnej szmatki
4. Wypolerowa
ć
do sucha za pomoc
ą
czystej
ś
ciereczki.
5. Na ko
ń
cu przetrze
ć
urz
ą
dzenie t
ł
uszczem.
54
Konserwacja i czyszczenie
Spis treści
- 4 AKCESORIA I MATERIA; źć
- 5 ść
- 6 OSTRZE
- 7 ąć; łą; INSTRUKCJE INSTALACJI; ęś
- 9 Monta
- 10 Dodatkowe cz
- 12 OPIS URZ; Najwa
- 14 WSKAZÓWKI DLA U; Funkcja ta powoduje samoczynne wy
- 16 Blokada
- 17 PRZYDATNE RADY I WSKAZÓWKI; Przygotowywanie potraw przy u
- 18 Przydatne rady i wskazówki
- 20 Informacja na temat akryloamidów; Wa; KONSERWACJA I CZYSZCZENIE; Funkcja czyszczenia; dzenie jest zimne
- 21 CO ZROBI
- 22 łę; OCHRONA; Materia
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)