AEG HC452600EB Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Dotkn
ąć
na 3 sekundy. Wy
ś
wietlacz za
ś
wieci si
ę
i zga
ś
nie. Dotkn
ąć
na 3 sekundy.
Za
ś
wieci si
ę
i w
łą
czy si
ę
sygna
ł
d
ź
wi
ę
kowy. Dotkn
ąć
, za
ś
wieci si
ę
, sygna
ł
d
ź
wi
ę
-
kowy zosta
ł
wy
łą
czony.
Gdy ta funkcja jest aktywna, emitowane s
ą
d
ź
wi
ę
ki jedynie w nast
ę
puj
ą
cych sytuacjach:
• po dotkni
ę
ciu symbolu
• po zako
ń
czeniu odliczania minutnika
• wy
łą
cznik czasowy wy
łą
cza si
ę
• po po
ł
o
ż
eniu dowolnego przedmiotu na panelu sterowania.
W
łą
czanie d
ź
wi
ę
ku
Wy
łą
czy
ć
urz
ą
dzenie.
Dotkn
ąć
na 3 sekundy. Wy
ś
wietlacz za
ś
wieci si
ę
i zga
ś
nie. Dotkn
ąć
na 3 sekundy.
Za
ś
wieci si
ę
, poniewa
ż
wy
łą
czy
ł
si
ę
sygna
ł
d
ź
wi
ę
kowy. Dotkn
ąć
, za
ś
wieci si
ę
.
Rozlega si
ę
sygna
ł
d
ź
wi
ę
kowy.
PRZYDATNE RADY I WSKAZÓWKI
Przygotowywanie potraw przy u
ż
yciu p
ł
yty Teppan Yaki
Potrawy s
ą
przygotowywane bezpo
ś
rednio na powierzchni pieczenia i mo
ż
na je opieka
ć
z
t
ł
uszczem lub bez. Mo
ż
na równie
ż
stosowa
ć
garnki lub patelnie, ale czas nagrzewania jest
d
ł
u
ż
szy ni
ż
w przypadki p
ł
yty ceramicznej lub kuchenki gazowej.
W garnkach lub na patelni mo
ż
na gotowa
ć
lub podgrzewa
ć
przystawki, np. sosy, ry
ż
itp. Na-
le
ż
y ustawi
ć
je bezpo
ś
rednio na powierzchni gotowania.
Nie zalecamy gotowania na powierzchni do pieczenia du
ż
ych porcji
ż
ywno
ś
ci, np. do spag-
hetti.
Odg
ł
osy te s
ą
normalnym zjawiskiem i nie
ś
wiadcz
ą
o usterce urz
ą
dzenia.
Przyk
ł
ady zastosowa
ń
Stosowanie t
ł
uszczu i oleju
Gdy temperatura jest zbyt wysoka, t
ł
uszcz zaczyna dymi
ć
(tzw. „punkt dymienia”)
T
ł
uszcz/olej
Maks. temperatura (°C)
Punkt dymienia (°C)
Mas
ł
o
130
150
S
ł
onina
170
200
T
ł
uszcz wo
ł
owy
180
210
Oliwa z oliwek
180
200
Olej s
ł
onecznikowy
200
220
Olej arachidowy
200
235
Olej kokosowy
200
240
Urz
ą
dzenie zawsze nale
ż
y nagrza
ć
przed u
ż
yciem.
Przydatne rady i wskazówki
51
Spis treści
- 4 AKCESORIA I MATERIA; źć
- 5 ść
- 6 OSTRZE
- 7 ąć; łą; INSTRUKCJE INSTALACJI; ęś
- 9 Monta
- 10 Dodatkowe cz
- 12 OPIS URZ; Najwa
- 14 WSKAZÓWKI DLA U; Funkcja ta powoduje samoczynne wy
- 16 Blokada
- 17 PRZYDATNE RADY I WSKAZÓWKI; Przygotowywanie potraw przy u
- 18 Przydatne rady i wskazówki
- 20 Informacja na temat akryloamidów; Wa; KONSERWACJA I CZYSZCZENIE; Funkcja czyszczenia; dzenie jest zimne
- 21 CO ZROBI
- 22 łę; OCHRONA; Materia
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)