PRZYDATNE RADY I WSKAZÓWKI; Przygotowywanie potraw przy u - AEG HC452600EB - Instrukcja obsługi - Strona 17

AEG HC452600EB Płyta grzewcza – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 26
Ładowanie instrukcji

Dotkn

ąć

na 3 sekundy. Wy

ś

wietlacz za

ś

wieci si

ę

i zga

ś

nie. Dotkn

ąć

na 3 sekundy.

Za

ś

wieci si

ę

i w

łą

czy si

ę

sygna

ł

d

ź

wi

ę

kowy. Dotkn

ąć

, za

ś

wieci si

ę

, sygna

ł

d

ź

wi

ę

-

kowy zosta

ł

wy

łą

czony.

Gdy ta funkcja jest aktywna, emitowane s

ą

d

ź

wi

ę

ki jedynie w nast

ę

puj

ą

cych sytuacjach:

• po dotkni

ę

ciu symbolu

• po zako

ń

czeniu odliczania minutnika

• wy

łą

cznik czasowy wy

łą

cza si

ę

• po po

ł

o

ż

eniu dowolnego przedmiotu na panelu sterowania.

W

łą

czanie d

ź

wi

ę

ku

Wy

łą

czy

ć

urz

ą

dzenie.

Dotkn

ąć

na 3 sekundy. Wy

ś

wietlacz za

ś

wieci si

ę

i zga

ś

nie. Dotkn

ąć

na 3 sekundy.

Za

ś

wieci si

ę

, poniewa

ż

wy

łą

czy

ł

si

ę

sygna

ł

d

ź

wi

ę

kowy. Dotkn

ąć

, za

ś

wieci si

ę

.

Rozlega si

ę

sygna

ł

d

ź

wi

ę

kowy.

PRZYDATNE RADY I WSKAZÓWKI

Przygotowywanie potraw przy u

ż

yciu p

ł

yty Teppan Yaki

Potrawy s

ą

przygotowywane bezpo

ś

rednio na powierzchni pieczenia i mo

ż

na je opieka

ć

z

t

ł

uszczem lub bez. Mo

ż

na równie

ż

stosowa

ć

garnki lub patelnie, ale czas nagrzewania jest

d

ł

u

ż

szy ni

ż

w przypadki p

ł

yty ceramicznej lub kuchenki gazowej.

W garnkach lub na patelni mo

ż

na gotowa

ć

lub podgrzewa

ć

przystawki, np. sosy, ry

ż

itp. Na-

le

ż

y ustawi

ć

je bezpo

ś

rednio na powierzchni gotowania.

Nie zalecamy gotowania na powierzchni do pieczenia du

ż

ych porcji

ż

ywno

ś

ci, np. do spag-

hetti.

Odg

ł

osy te s

ą

normalnym zjawiskiem i nie

ś

wiadcz

ą

o usterce urz

ą

dzenia.

Przyk

ł

ady zastosowa

ń

Stosowanie t

ł

uszczu i oleju

Gdy temperatura jest zbyt wysoka, t

ł

uszcz zaczyna dymi

ć

(tzw. „punkt dymienia”)

T

ł

uszcz/olej

Maks. temperatura (°C)

Punkt dymienia (°C)

Mas

ł

o

130

150

S

ł

onina

170

200

T

ł

uszcz wo

ł

owy

180

210

Oliwa z oliwek

180

200

Olej s

ł

onecznikowy

200

220

Olej arachidowy

200

235

Olej kokosowy

200

240

Urz

ą

dzenie zawsze nale

ż

y nagrza

ć

przed u

ż

yciem.

Przydatne rady i wskazówki

51

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)