Siemens HB23GB541R Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
40
Drób
Wagi podane w tabeli odnosz
ф
si
ę
do drobiu gotowego do
upieczenia, bez farszu.
Umie ci
ц
ca
ł
e sztuki drobiu na ruszcie, na pocz
ф
tku piersi
ф
w
dó
ł
. Po up
ł
ywie
Z
szacowanego czasu, obróci
ц
.
Obróci
ц
pieczone kawa
ł
ki, udziec lub pier indyka po up
ł
ywie
po
ł
owy czasu pieczenia. Obróci
ц
kawa
ł
ki ryby po up
ł
ywie
Z
czasu.
Je li piecze si
ę
kaczk
ę
lub g
ę
, nak
ł
u
ц
skór
ę
pod skrzyd
ł
ami,
aby wyciek
ł
t
ł
uszcz.
Drób
ł
adnie si
ę
przyrumieni i stanie chrupki, gdy mniej wi
ę
cej
pod koniec pieczenia zostaje nasmarowany mas
ł
em, wod
ф
z
sol
ф
lub sokiem z pomara
ń
czy.
Je eli piecze si
ę
na grillu, k
ł
ad
ф
c bezpo rednio na ruszcie,
nale y umie ci
ц
blach
ę
emaliowan
ф
na poziomie 1.
Ryby
Obróci
ц
kawa
ł
ki ryby po up
ł
ywie
Z
czasu.
W przypadku ca
ł
ych ryb, nie ma konieczno ci ich obracania.
W
ł
o y
ц
do piekarnika ca
łф
ryb
ę
w jej naturalnej pozycji; z
p
ł
etw
ф
grzbietow
ф
skierowan
ф
ku górze. Aby utrzyma
ц
stabilno
ц
ryby, umie ci
ц
w brzuchu ryby kawa
ł
ki ziemniaka lub
ma
ł
y pojemnik nadaj
ф
cy si
ę
do pieczenia.
Je li pieczone s
ф
filety rybne, doda
ц
kilka
ł
y ek p
ł
ynu w celu
przysma enia.
Je eli piecze si
ę
na grillu, k
ł
ad
ф
c bezpo rednio na ruszcie,
nale y umie ci
ц
blach
ę
emaliowan
ф
na poziomie 1.
Mi
ę
so wieprzowe z warstw
ф
s
ł
oniny
(np.
ł
opatka, golonka)
1,0 kg
otwarte
1
4
180-200
120
1,5 kg
1
4
170-190
150
2,0 kg
1
4
160-180
180
eberka wieprzowe w
ę
dzone, z ko
ц
mi
1,0 kg
zamkni
ę
te
2
%
210-230
70
Piecze
ń
z mielonego mi
ę
sa
z 750 g
mi
ę
sa
otwarte
1
4
170-190
70
Kie
ł
baski
ok. 750 g
Ruszt
4
(
3
15
Piecze
ń
ciel
ę
ca
1,0 kg
otwarte
2
%
190-210
100
2,0 kg
2
%
170-190
120
Udziec jagni
ę
cy bez ko ci
1,5 kg
otwarte
1
4
150-170
110
Mi
ę
so
Waga
Naczynie
Poziom Funkcja
grzewcza
Temperatura w °C,
poziom pracy grilla
Czas piecze-
nia w minutach
* Podgrzewanie wst
ę
pne piekarnika przez 5 minut.
Drób
Waga
Naczynie
Poziom
Funkcja
grzewcza
Temperatura
w °C
Czas pieczenia
w minutach
Po
ł
ówki kurczaka, od 1 do 4 cz
ę
ci ka da cz
ę ц
o
wadze 400 g
Ruszt
2
4
200-220
40-50
Kurczak podzielony
ka da cz
ę ц
o
wadze 250 g
Ruszt
2
4
200-220
30-40
Kurczak w ca
ł
o ci, 1 do 4 sztuk
ka da sztuka o
wadze 1,0 kg
Ruszt
2
4
190-210
50-80
Kaczka
1,7 kg
Ruszt
2
4
180-200
90-100
G
ę
3,0 kg
Ruszt
2
4
170-190
110-130
M
ł
ody indyk
3,0 kg
Ruszt
2
4
180-200
80-100
2 uda indycze
ka da cz
ę ц
o
wadze 800 g
Ruszt
2
4
190-210
90-110
Ryby
Waga
Naczynie
Poziom Funkcja
grzewcza
Tempera-
tura w °C
Czas w
minutach
Ryby, bia
ł
a / mieszana (w ca
ł
o ci) np. dorada
600 g
Blacha emaliowana
3
%
180-190
45-55
Ryby t
ł
uste (ma
ł
e kawa
ł
ki) np.
ł
oso
Ruszt*
2
%
180-190
45-55
Morszczuk faszerowany
1,0 kg
Blacha emaliowana
3
%
180-190
55-65
* Umie ci
ц
blach
ę
emaliowan
ф
na poziomie 1.
Spis treści
- 22 Spis tre ci; Wa
- 24 Przyczyny uszkodze; Nowy piekarnik w Pa; Panel sterowania
- 26 wk; Specjalne akcesoria kuchenne
- 27 Programowanie godziny; Programowanie piekarnika; Funkcja grzewcza i temperatura; Szybkie podgrzewanie
- 28 Programowanie funkcji regulacji czasu; Minutnik
- 30 Funkcja zabezpieczenia dzieci; Zmiana ustawie; rodki czyszcz
- 31 Funkcja o wietlenia; Pochylanie elementu grzewczego grilla
- 33 Tabela usterek; Wymiana lampki w piekarniku
- 34 Serwis; Porady dotycz
- 35 Przetestowane w naszym studiu gotowania; Ciasta i wypieki
- 37 Mi
- 42 Pieczenie
- 43 enie na grillu
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)