Siemens HB 43GR640 Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
38
Tabele
W tabeli znajduj
ą
si
ę
optymalne funkcje grzewcze dla ka
ż
dego
rodzaju ciasta lub deseru. Temperatura i czas pieczenia zale
żą
od ilo
ś
ci i konsystencji ciasta. Z tego powodu, w tabelach
potraw podane s
ą
zawsze zakresy czasu. Nale
ż
y zawsze
zacz
ąć
od najni
ż
szego zakresu. W ni
ż
szej temperaturze
powierzchnia ciasto przyrumienia si
ę
w sposób bardziej
równomierny. W razie konieczno
ś
ci, przy nast
ę
pnej okazji
b
ę
dzie mo
ż
na wyd
ł
u
ż
y
ć
czas.
Je
ś
li piekarnik zosta
ł
nagrzany przed wstawieniem potrawy,
nale
ż
y skróci
ć
podany czas o 5 lub 10 minut.
Dodatkowe informacje znajduj
ą
si
ę
w dodatku do tabel, pod
tytu
ł
em: Sugestie dotycz
ą
ce pieczenia.
Aby piec tylko jedno ciasto na jednym poziomie, umie
ś
ci
ć
form
ę
na emaliowanej blasze.
Je
ś
li pieczonych jest kilka ciast w tym samym czasie, mo
ż
na
umie
ś
ci
ć
formy na ruszcie obok siebie.
Ciasto w formie
Forma na ruszcie
Wysoko
ść
Rodzaj grzania Temperatura
w °C
Czas pieczenia
w minutach
Tarta
Forma do tarty z blachy ocynkowanej,
Ø 31cm
1
%
220-240
40-50
1+3
2
190-200
35-45
Quiche
Forma do tarty z blachy ocynkowanej,
Ø 31cm
1
%
220-230
40-50
Ciasto*
Forma do ciasta z blachy ocynkowa-
nej, Ø 28 cm
2
%
180-200
50-60
Ciasto biszkoptowe, proste Forma z kominkiem / forma prosto-
k
ą
tna
2
2
160-180
55-70
3 formy prostok
ą
tne
3+1
2
140-160
70-90
* W celu pieczenia kilku ciast równocze
ś
nie nale
ż
y ustawi
ć
na ruszcie kilka formy.
Ciasta pieczone w blasze do
pieczenia
Poziom
Funkcja
grzewcza
Temperatura
w °C
Czas pieczenia
w minutach
Pizza
Blacha do pieczenia
2
%
200-220
25-35
Blacha aluminiowa + p
ł
ytka blacha do
pieczenia
1+3
2
170-180
35-45
Blacha aluminiowa + g
łę
boka blacha
uniwersalna
1+3
2
170-180
35-45
Ciasto francuskie
Blacha do pieczenia
3
2
180-200
25-35
Blacha aluminiowa + p
ł
ytka blacha do
pieczenia
1+3
2
170-190
30-45
Blacha aluminiowa + g
łę
boka blacha
uniwersalna
1+3
2
170-190
30-45
Pierogi tureckie börek
Blacha uniwersalna
2
%
190-200
40-55
Dodatkow
ą
blach
ę
do pieczenia mo
ż
na naby
ć
w sklepie specjalistycznym lub za po
ś
rednictwem Serwisu Technicznego.
Chleb i bu
ł
ki
Poziom
Funkcja
grzewcza
Temperatura
w °C
Czas pieczenia
w minutach
Chleb na dro
ż
d
ż
ach z 1,2 kg m
ą
ki* (nagrza
ć
piekarnik)
Blacha emaliowana
2
%
270
8
200
35-45
Chleb na zakwasie z 1,2 kg m
ą
ki* (nagrza
ć
piekarnik)
Blacha emaliowana
2
%
270
8
200
40-50
Bu
ł
ki (np.
ż
ytnie)
Blacha emaliowana
3
%
200-220
20-20
* Nigdy nie wlewa
ć
wody bezpo
ś
rednio do wn
ę
trza nagrzanego piekarnika.
Ciastka
Poziom Funkcja
grzewcza
Temperatura
w °C
Czas pieczenia
w minutach
Ciasteczka i herbatniki
Blacha emaliowana
3
%
150-160
20-30
Blacha aluminiowa + p
ł
ytka blacha do pieczenia 1+3
2
140-150
20-30
Blacha aluminiowa + g
łę
boka blacha uniwersalna 1+3
2
140-150
20-30
Bezy
Blacha emaliowana
3
2
80-90
180-210
P
ą
czki
Blacha emaliowana
2
%
190-210
30-40
Kruche ciastka z migda-
ł
ami
Blacha emaliowana
3
%
110-130
30-40
Blacha aluminiowa + p
ł
ytka blacha do pieczenia 1+3
2
100-120
35-45
Blacha aluminiowa + g
łę
boka blacha uniwersalna 1+3
2
100-120
35-45
Blachy dodatkowe dost
ę
pne s
ą
jako opcjonalne akcesoria kuchenne w sklepach specjalistycznych.
Spis treści
- 4 Przyczyny uszkodze; Nowy piekarnik w Pa; Panel sterowania
- 6 wk
- 7 Programowanie godziny; Programowanie piekarnika; Funkcja grzewcza i temperatura; Szybkie podgrzewanie
- 8 Programowanie funkcji regulacji czasu; Minutnik
- 10 Funkcja zabezpieczenia dzieci; Zmiana ustawie; Przed oczyszczaniem
- 11 Po oczyszczeniu; Konserwacja i czyszczenie; rodki czyszcz
- 14 Tabela usterek; Wymiana lampki w piekarniku; Serwis; Nr) i numer fabryczny
- 15 Ciasta i wypieki
- 22 Pieczenie
- 23 enie na grillu
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)