AKCESORIA; FUNKCJE - Franke FSM 86 H XS - Instrukcja obsługi - Strona 5

Franke FSM 86 H XS Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 23
Ładowanie instrukcji

PL

59

WYŁĄCZONY

Do wyłączania piekarnika�

OŚWIETLENIE

Do włączania oświetlenia komory piekarnika�

KONWENCJONALNE

Do pieczenia dowolnego rodzaju potraw na

jednym poziomie� Zalecane jest by używać drugiej

półki�

CZYSZCZENIE PAROWE

W ramach tego specjalnego

niskotemperaturowego cyklu czyszczenia brud

i resztki jedzenia można z łatwością usunąć za

pomocą pary� Na dno piekarnika wlać 200 ml wody

pitnej i uruchomić funkcję na 35 min w temperaturze

90°C� Włączyć funkcję, gdy piekarnik jest zimny

i pozwolić mu się ochłodzić przez 15 minut po

zakończeniu cyklu�

PIECZ. KONWEKCYJNE

Do pieczenia ciast z soczystym nadzieniem na

jednej półce� Ta funkcja idealnie nadaje się również

do pieczenia na dwóch półkach� Aby pieczenie

przebiegało równomiernie, należy zamieniać

potrawy miejscami�

AKCESORIA

RUSZT

BLACHA NA ŚCIEKAJĄCY

TŁUSZCZ

BLACHA DO PIECZENIA

Liczba i rodzaj akcesoriów może różnić się w zależności od zakupionego modelu.

Dodatkowe akcesoria można nabyć oddzielnie w serwisie.

UMIESZCZANIE RUSZTU I INNYCH AKCESORIÓW

• Umieścić ruszt na wybranym poziomie, przy

wkładaniu przechylając go lekko ku górze i w

pierwszej kolejności umieszczając stronę tylną

z zawiniętym brzegiem (skierowaną ku górze)�

Następnie należy przesunąć go poziomo wzdłuż

prowadnicy półki, tak daleko jak to możliwe�

• Pozostałe akcesoria, takie jak blacha do pieczenia,

wkłada się poziomo, przesuwając je wzdłuż

prowadnic półek�

• Aby ułatwić sobie czyszczenie urządzenia,

prowadnice półek można zdemontować: pociągnąć

je, wyjmując z uchwytów�

GRILL

Do pieczenia kawałków mięsa (antrykotu,

szaszłyków, kiełbasek), do zapiekania warzyw lub

do przyrumieniania pieczywa� Podczas grillowania

mięsa zaleca się zastosowanie blachy na ściekający

tłuszcz: blachę na ściekający tłuszcz można umieścić

na dowolnym poziomie poniżej blachy do pieczenia i

nalać do niej ok� 200 ml wody pitnej�

TURBOGRILL

Do pieczenia dużych kawałków mięsa (udziec,

rostbef, kurczak)� Zalecamy zastosowanie blachy

na ściekający tłuszcz: blachę na ściekający tłuszcz

można umieścić na dowolnym poziomie poniżej

blachy do pieczenia i nalać do niej ok� 500 ml wody

pitnej�

ROZMRAŻANIE

Dla szybszego rozmrażania żywności�

GRZAŁKA DOLNA

do opiekania spodu potrawy� Funkcja jest też

polecana do wolnego gotowania, gotowania potraw

w sosie lub zalewie oraz zagęszczania sosów�

WYMUSZONY NADMUCH

Do pieczenia różnych potraw w tej samej

temperaturze, na kilku półkach (maksymalnie trzech)

równocześnie� Funkcja ta pozwala na pieczenie bez

wzajemnego przenikania się zapachów pieczonych

potraw�

CHLEB

Do pieczenia chleba różnego rodzaju i różnej

wielkości� Zalecane jest by używać drugiej półki�

FUNKCJE

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)