TABELA GOTOWANIA - Franke FSM 86 H XS - Instrukcja obsługi - Strona 8
![Franke FSM 86 H XS](/img/product/thumbs/180/4a/e3/4ae330719277db6b7ef47cb04b883340.webp)
Spis treści:
- Strona 3 – SPIS TREŚCI
- Strona 4 – INFORMACJE OGÓLNE; PANEL STEROWANIA; INSTRUKCJA OBSŁUGI
- Strona 5 – AKCESORIA; FUNKCJE
- Strona 6 – PIERWSZE UŻYCIE; CODZIENNA EKSPLOATACJA
- Strona 7 – PRAKTYCZNE PORADY
- Strona 8 – TABELA GOTOWANIA
- Strona 10 – CZYSZCZENIE I KONSERWACJA
- Strona 11 – ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW; WSPARCIE TECHNICZNE
62
TABELA GOTOWANIA
PRZEPIS
FUNKCJA NAGRZEWANIE TEMPERATURA
(°C)
CZAS TRWANIA
(MIN.)
POZIOM PIEKARNIKA
I AKCESORIA
Ciasta drożdżowe
Tak
150 - 170
30 - 90
2
Tak
160 - 180
30 - 90
4
1
Ciasto z nadzieniem
(sernik, strudel, ciasto owocowe
)
Tak
160 – 200
35 - 90
2
Tak
160 – 200
40 - 90
4
2
Kruche ciasteczka/Rogaliki
Tak
160 - 180
15 - 35
2 / 3
Tak
150 - 170
20 - 45
4
2
Tak
150 - 170
20 - 45
5
3
1
Ptysie
Tak
180 - 200
40 - 60
2
Tak
170 - 190
35 - 50
4
2
Bezy
Tak
90
150 - 200
2
Tak
90
140 - 200
4
2
Tak
90
140 - 200
5
3
1
Pizza / chleb
Tak
220 - 250
10 - 25
1 / 2
Tak
200 - 240
20 - 45
4
2
Mały chleb
80 g
Tak
180 - 200
30 - 45
2
Bochenek chleba
500 kg
Tak
180
50 - 70
1 / 2
Chleb
Tak
180 - 200
30 - 80
4
2
Mrożona pizza
Tak
250
10 - 20
2
Tak
230 - 250
10 - 25
4
2
Tarta pikantna
(warzywna lub mięsna, quiche)
Tak
180 - 200
30 - 45
2
Tak
180 - 200
35 - 50
4
2
Tak
180 - 200
35 - 50
5
3
1
Vols-au-vent /Ciasto francuskie
Tak
190 - 200
20 - 30
2
Tak
180 - 190
20 - 40
4
2
Tak
180 - 190
20 - 40
5
3
1
Lasagne/zapiekany makaron/
cannelloni/zapiekanki
Tak
190 - 200
45 - 65
2
AKCESORIA
Ruszt
Naczynie do pieczenia lub
tortownica na ruszcie
Taca lub forma do ciasta
na ruszcie
Blacha do pieczenia
napełniona 200 ml wody
Blacha do pieczenia
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
PL 57 SPIS TREŚCI INFORMACJE OGÓLNE ��������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� 58 PANEL STEROWANIA ������������������������������������������������������������������������������������������...
58 INFORMACJE OGÓLNE PANEL STEROWANIA 1. Panel sterowania 2. Wentylator 3. Oświetlenie 4. Prowadnice półek (poziom jest zaznaczony na ściance komory piekarnika) 5. Drzwiczki 6. Grzałka górna/grill 7. Grzałka okrągła (niewidoczna) 8. Tabliczka znamionowa (nie usuwać) 9. Grzałka dolna (niewidoczna...
PL 59 WYŁĄCZONY Do wyłączania piekarnika� OŚWIETLENIE Do włączania oświetlenia komory piekarnika� KONWENCJONALNE Do pieczenia dowolnego rodzaju potraw na jednym poziomie� Zalecane jest by używać drugiej półki� CZYSZCZENIE PAROWE W ramach tego specjalnego niskotemperaturowego cyklu czyszczenia brud...
Inne modele piekarniki Franke
-
Franke 116.0609.446
-
Franke 116.0609.447
-
Franke FMA 86 H BK
-
Franke FMA 86 H OY
-
Franke FMA 86 H XS
-
Franke FMA 97 P XS
-
Franke FSL 86 H BK
-
Franke FSL 86 H WH
-
Franke FSM 82 HE XS
-
Franke FSM 86 H OY